Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon - Technika, hobbi, otthon fórum

Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


sbazsi
(PH! kedvence)

Eme:rendeljkinait.hu cikk ihletett a téma nyitásásra.

No de nem csak ez az egyetlen cikk van erről. Elvégre Google a barátom! ;)

kinaicuccok
nezdmitrendelsz
mindenamixiaomi

Gondolom nem csak nekem vannak kérdéseim a xiaomi smart home termékekkel kapcsolatban. :U

[ Szerkesztve ]


PrinczA
(őstag)

Ha valaki már rendelt, és kipróbálta, szívesen olvasnám a tapasztalatokat.


oris
(senior tag)

Használom. Függőséget okoz :D ...mármint, hogy mindig bővíteni kell valamivel.


sbazsi
(PH! kedvence)

Milyen eszközeid vannak?


oris
(senior tag)

Home gateway, smart plug (zigbee), kocka, nyomógomb, hőmérséklet és páratartalom szenzor, ablak szenzor, mozgásérzékelő... asszem ennyi (van, amiből több is van :D ).


oris
(senior tag)

Az air purifier kimaradt. Ja, meg a Yeelight izzók, Xiaomi Philips izzók, Philips EyeCare 2 asztali lámpa, Yeelight mennyezeti lámpa.

[ Szerkesztve ]


sbazsi
(PH! kedvence)

Több izzót össze lehet kapcsolni?
Vagyis mondjuk 3 yeelight izzót egy kapcsoloval egyszerre vezérelni? Vagy pl az alkalmazásbol egyszerre?


oris
(senior tag)

Igen.


sbazsi
(PH! kedvence)

Mi Home alatt is, vagy yeelight alkalmazással?

Van esetleg Mi Band-ed?
Mert nem sikerül beállítani, hogy jelezze a Mi Home értesítéseit :U


oris
(senior tag)

Yeelight alkalmazással csoportot lehet létrehozni, ott egyszerre lehet vezérelni a csoportban lévő eszközöket. Nekem például egy Yeelight mennyezeti lámpa és egy Yeelight egyszínű izzó van egy csoportban, itt egyszerre tudom ki-be kapcsolni, fényerőt változtatni, vagy scene-t beállítani. Természetesen külön-külön is mennek ezek a feladatok.
Mi Band-em is van, de nem tudom mire gondolsz az értesítések alatt. Ami működik: a Yeelight mennyezeti lámpát kikapcsolja a MiBand amikor alvást érzékel.


sbazsi
(PH! kedvence)

ablakszenzorra/mozgásérzékelőre gondolok.
A telefon nálam jelez, de a miband nem. Hiába van a mi fit-ben engedélyezve a mi home.


AtiSnatch
(fanatikus tag)

Nálam Bandage-vel működik :)

(#10) oris a mibandet hogy tudtad hozzá adni a mihomehoz?

[ Szerkesztve ]


oris
(senior tag)

A Mi Home-ban hozzáadott Yeelight Ceiling light menüjében jelenik meg a Mi Band-dal való kikapcsolás lehetősége. Ugyanígy megjelenik a Yeelight app alatt is.


AtiSnatch
(fanatikus tag)

Mi fit fiókban ugyanaz az ID számod, mint a mi home appban? Nekem nem, de nem is látja sehol a mibandet... :F


sbazsi
(PH! kedvence)

nekem a mihome látja a mibandet.
viszont amit ír róla, az kínai. :((


Chal
(PH! addikt)

Azt tudja valaki, hogy mi a különbség a kétféle hőmérőszenzor (kerek és négyzet alakú) között? Elég kevés infó van róluk, illetve az látszik abban a minimális speciben ami elérhető, hogy a négyzet alakúban van nyomás szenzor is. Mivel ez utóbbi nekem annyira nem fontos, inkább abból vennék 6-8db-ot amelyik megbízhatóbb, stabilabb, tovább bírja egy elemmel, stb...

Más: Home Assistant-al játszok, szerintem akinek van kedve, próbálja ki a Mi Smart Home cuccokkal, zseniálisan jó dolog. Gyakorlatilag mindent össze lehet drótozni benne gyártófüggetlenül, a Mi Smart Gateway, meg a ráakasztott cuccok csak egy "modul" lehet a teljes rendszerben. Pl. simán be lehet alá vinni az IKEA-s Tradfri izzókat és érzékelőket is a Mi-s dolgok mellé, amiket aztán pl. egy Amazon Alexa pluginen keresztül hanggal is lehet vezérelni :) Mai sikersztorim: beledrótoztam egy ilyet. Ez egy IR blaster, nem Zigbee-s, szóval Mi gateway nem kell hozzá, simán wifire csatlakozik. Pár sor config buherálás után Alexa kapcsolgatja a klímám :) De persze automatizmust is lehet rá építeni a zigbees hőmérők használatával.

[ Szerkesztve ]


martillo
(tag)

En tegnapi akcioban GB-en 8,99-ert vettem a kocka homerot, ami igy olcsobb volt mint a kor alaku.
Ezt a HA-s cuccot megnezem majd en is, bar en meg nagyon az elejen jarok ennek az okositosdinak, de szivesen olvasok tapasztalatokat ez iranyban.

Kulon szervert, meg magam altal irt script-eket meg nem tudok es egyenlore nem is akarok kesziteni, mert szerintem elvenne a sikerelmenyt...


Chal
(PH! addikt)

Azóta én is rendeltem 5db-ot, sajnos még egyik sem érkezett meg. Amúgy közben kiderítettem, hogy a négyzet alakú az újabb/jobb, állítólag valamivel pontosabb, és ugye van benne nyomásszenzor is.

Egyébként ha valaki fűtést vagy klímát akar vele vezérelni, akkor nem árt vele tisztában lenni, hogy sem a kerek sem a négyzet alakú nem küld periodikusan adatot, csak 0.5 foknál nagyobb változás esetén történik ez meg (gondolom az elem kímélése miatt).

[ Szerkesztve ]


nyoma
(újonc)

Sziasztok. Segitseget kernek.
Xiaomi getawayt hasznalok kiegeszitokkel. Vettem egy kamerat hozza. Minden mukodik jol csak azt nem tudom hogy kell (lehet e egyaltalan) beallitani hogy amikor a riasztas megszolal kapcsoljon be csak a kamera (alvo modbol) Elore is koszi ha Valakinek van infoja.


nyoma
(újonc)

Szia. Gazkazant egyebkent hogy tudnek vele mukodtetni? Termosztatken gondolom...


G_N
(újonc)

Sziasztok!

Nálam is fut egy Gateway, két szögletes hőmérő, nyitásérzékelő, két kamera, egy dafang, és egy Xiaomi mijia 1080P Smart IP Camera, (ez bluetooth vezérlős), egy mozgásérzékelő, valamint két okosgomb, és egy klíma vezérlő egység működik.

Szerintem sajnos a hőmérők nem elég pontosak. Van az általuk mutatott, és a kazán vezérlő termosztát, valamint egy sima szobai hőmérőn mért értékek között majdnem egy fok eltérés.
A két hőmérő ugyanazt mutatja ugyan, de magasabb az érték a másik kettőhöz képest.
A kerek hőmérő nem mér légnyomást, a szögletes igen.

A rendszer önmagában kényelmes, egyszerűen bővíthető, és automatizálható.

A hőmérők, és a klíma vezérlő egység együtt működve jól teszik a dolgukat, viszont mivel a csatlakozó a klíma vezérlő esetében kínai kivitelű, és ennél az eszköznél a védőföld lába vastagabb, mint a többi földelt eszköznél, mint például a gateway, nem lehetett csatlakoztatni az külön vásárolt átalakító adaptereken keresztül. Amit a kis kínai adott mellé átalakítót, az simán életveszélyes, így ha nagyobb fogyasztót csatlakoztatnál, azokat el kell felejteni. Venni kell normális átalakító adaptert.
Mutatok pár képet a kínából kapott adapterek belsejéről. Ezen kéne átkergetni a klíma teljes áramfelvételét. Én egyértelműen nem javasolnám.

https://drive.google.com/drive/folders/1-8PK-onwdJ4epDhKVTmDjrI-aMBn_yk0

Ezt választottam: SKROSS-1-500211-Utazo-adapter-World-to-Europe
Linket nem teszek, név alapján megtalálható.

De mint írtam sajnos a klíma vezérlő nem volt ebbe csatlakoztatható, de ez csak akkor derült ki, mitán megérkezett az adapter. Ezért rendeltem szintén kínából falra szerelhető, falon kívüli kínai aljzatot, valamint egy ehhez való dugvillát is. A klímán lecseréltem az dugvillát, így be tudtam üzemelni. A hőmérők adatai alapján tudja kapcsolgatni a klímát infra távirányítóként. Méri a fogyasztást, váltogatja az üzemmódokat, bár én csak a páramentesítő funkciót használom így egyenlőre. Nyáron beizzítom a hűtést is ezen keresztül.
A klíma vezérlő csatlakozik a dugaljba, a klíma vezérlőben pedig csatlakozik a klíma.

A bluetooth vezérlős kamera fix, mozgásérzékelővel. Jelenleg úgy állítottam be, hogy mozgás esetén rögzít csak memória kártyára. Ha nem teszel kártyát a kamerába, akkor kínai szerverre rögzít a drága. Ezt nem próbáltam ki, viszont panaszt többet olvasni róla, hogy a felvételek elérése elég népmesei jelleggel megy, Hol jó, hol nem. Szóval én a helyi tárolás mellett döntöttem. Ha teszel kártyát, akkor be tudod állítani a rögzítést a kártyára, vagy ha van helyi NAS, akkor már azt is engedi beállítani. Ha van mi band karkötőd, a MI HOME alkalmazásban be tudod állítani, hogy a ha érzékeli a karkötőt a kamera, akkor automatikusan sleep módba kerüljön, ha nem érzékeli, akkor pedig ébredjen, és kapcsoljon be. A MI FIT appból keresi ki a karkötőt, és párosítja a rendszerhez.
A dafang kamera forgatható, távolról irányítható. A rögzítési metódus ugyanaz nagyjából, mint a másik kameránál.

Mindkét kamera kétirányú kommunikációra képes, van mindegyikben mikrofon, és hangszóró is. Távolról tudsz rajtuk keresztül kommunikálni.

A nyitás, és mozgásérzékelő jól teszi a dolgát. Ha változás történik, jön az értesítés telefonra.
A kamerák mozgásérzékelője szintén küldi a riasztást, ha észlel valamit.

Úton van egy XIAOMI bluetooth hő-és páratartalom mérő kijelzővel, kíváncsi leszek, az mit fog mérni a hőmérőkhöz képest. Az a kamerán keresztül tud kapcsolódni a rendszerhez.

Az okosgombok az egyik a rádiót vezérli, a másik pedig a mozgásérzékelőt, és a kamerákat küldi alvó módba, ha otthol vagyunk, vagy aktiválja, ha eljövünk ottholról. Ha elfelejteném aktiválni, az applikációból pótolható a folyamat.Természetesen ez időhöz is köthető. Mondjuk minden nap reggel fél 7-kor aktiválja a rendszert.

Most két tervem van még egyenlőre ezzel a rendszerrel. A lakásunk átalakítás alatt van, a nappaliban körbe rgb ledekből lesz hangulat világítás. Ezt fogja vezérleni a kis kocka, egy infra távirányítóval összekötve.
Valamint most próbálom megoldani, hogy a routerre kötött, a hálózaton megosztott vinyót használja rögzítésre a két kamera, valamint hogy ennek a tartalmát automatikusan szinkronizálja vagy az Onedrive, vagy a google drive felhőbe....Mégis jobb, ha nem helyben tárolom a felvételeket, mivel ha viszik a kamerát, megy a felvétel is. :)

Amit mindenképp tudni kell, hogy ezek az eszközök így nem helyettesítenek egy komoly vagyonvédelmi rendszert. Az az ajtónál, és a zárbetétnél kezdődik. Kiegészítő rendszernek megfelelő, és a semminél több.
Viszont ha a lakás áramtalanítása kívülről megoldható, áram nélkül semmit nem ér. Nálunk az óra, és a megszakítók bent vannak a lakásban, nem a lépcsőházban. Valamint állandó élő netkapcsolat kell hozzá. Ha az megy el, szintén borult a bili.

Egyenlőre azt mondom, jó a rendszer, teljesen megfizethető, egyszerű összeépíteni, nem kell vezetékezni semmit, viszont vannak korlátai. Ezzel vagy együtt kell élni, vagy mást kell keresni.

Hátrányként kell említenem, hogy szükség van sok esetben egy második mobiltelefonra, mivel az alkalmazásban sok eszközhöz nem áll rendelkezésre angol nyelv, így a google fordító-kamera kombó segítségünkre lehet. Viszont a MIUI fórumon fut egy project az eszközök, és az alkalmazás magyarosításáról. Itt egyre több eszközhöz készül el a magyar nyelvű fordítás. Nagyban megkönnyíti a használatot :)


Chal
(PH! addikt)

Veszel valamilyen termosztátot amit támogat a Home Assistant. Vagy építesz valamit, amivel a meglevő rendszert lehet vezérelni (raspberry, esp8266, arduino, stb..). Mivel mindkét eszköz a HA alatt lesz (a mi home gw a thermo szenzor(okk)al + a termosztát/vezérlés), így pár sor configgal össze lehet lőni a logikát hozzá, és kb. ennyi.


Chal
(PH! addikt)

Huh, az átalakítós képek tanulságosak, köszi az infót :)

A klímavezérlő kapcsán: tudom már működik, így mindegy, de én is sokat nézegettem, aztán végül inkább e mellett döntöttem, szerintem rugalmasabban használható:

https://xiaomi-mi.com/sockets-and-sensors/xiaomi-mi-smart-home-all-in-one-media-control-center/

Ez egy infra blaster, nagy teljesítményű infra ledek vannak benne körben. A tápja 5V micro USB, a kapcsolódás pedig wifin megy (2.4GHz only). Ezzel nagyon jól lehet vezérelni a klímát, meg kb. minden mást is ami infrás, és rálát. Támogatja a Mi Home app is, illetve a Home Assistant is. Én az utóbbiba vittem fel, és onnét megy a dolog. A gyári Xiaomi appban talán egy kicsit körülményes a kezelése, mert nincs hozzá angol felület, szóval a kínai menükben kell eligazodni amikor pl. a klíma távjához keresi az ember a beépített profilt (egyébként több ezer eszköz van benne). Szerencsére van benne kereső, így el lehet vele boldogulni, meg hát csak egyszer kell felvinni az eszközöket. Home Assistantban mindez nincs, az nyilván angol (vagy magyar), cserébe ott nincsenek profilok, learning módban lehet felprogramozgatni alá a dolgokat.

[ Szerkesztve ]


G_N
(újonc)

Ilyen infra fogja vezérelni a ledszalagjaimat a kis kockával. Az nagyon vagány lesz :D

De a klímához nem tartottam szerencsésnek, mert az elhelyezése problémás lett volna nálunk, hogy a klímát tudja vezérelni, a klíma ugyanis egy előtérben van felszerelve úgymond, és ezt odaa kellett volna felszerelnem valahová kint, hogy rálásson, valamint ennek külön tápot kellett volna biztosítanom, ami viszont már kábelezéssel járt volna, vagy szintén aljzat csere, hogy bedughassam a klíma mellé.

Plusz ami zavart még ezzel, hogy nem tudom a klíma állapotát ellenőrizni. Az utasítást, parancsot kiküldi, viszont nincs semmi visszajelzésem, hogy megtörtént e az állapot váltás...max ha teszek mellé egy okos aljzatot, és azt is kikapcsolom külön az appból valami feltétellel. Ezért választottam a klímához a dedikált vezérlőt...


martillo
(tag)

Ez a sok minden a sajat MiHome app-on kereztul alkot egy rendszert nalad vagy Te is tovabb gondoltad a rendszert?
Ha igen, akkor Te milyen iranyba mentel?


G_N
(újonc)

Nálam tiszta, gyári XIAOMI rendszer megy.
55 m2-es lakás. RPI-vel terveztem, mikor elkezdtem olvasgatni az automatizálásról, és a kezdetleges otthon okosításokról. Akkor hívták fel a figyelmem, hogy nézzem meg ezeket a cuccokat. Egyenlőre az igényeimet lefedi a dolog, bár még valami mindenképp lesz, amit nem fogok tudni szerintem megoldani ezzel a rendszerrel. A vízóra után szeretnék valami eszközt bekötni, amiben van áramlás mérő. Így ha senki nincs otthol, és nem indítottunk el mosást, akkor ha az jelez, vagyis ha folyik a víz a rendszerben, el is tudja zárni a vizet.
A xiaomi vízjelzője maximum jelzést tud küldeni, hogy vizet érzékel, de beavatkozni nem tud.
De mivel a fürdőben van a vízóránk, és a fürdő is elég pici, nem biztos, hogy szerencsés valami okos dugaljal szerelt szeleppel kísérleteznem a zuhanyzó mellett. Szóval ezzel még nem tudom mit kezdek.

Ja, amit tegnap írtam, még kiegészítetném a DAFANG kameráról:
Ha van füst, vagy CO érzékelőd, a kamera betanítható azok risztási hangjára, hogy jelzés esetén küldje az értesítést szintén a telefonra, hogy aktiválódott a füst, vagy a CO érzékelő. Ki még nem tudtam próbálni, csak a kamera menüjében találtam meg ezeket a lehetőségeket...


Chal
(PH! addikt)

A Home Assistantot tényleg csak ajánlani tudom, alkalmas simán a feladatra amit leírtál, ha van megfelelő eszköz a víz elzárásához (nem kell Xiaominak lennie).

Többször is említettem már a HA-t fentebb, és nem tudom kinek mennyire tiszta a dolog, ezért inkább leírom: ezt nem a Mi Home app helyett lehet használni, hanem mellett. Attól, hogy a HA-ba is felviszed a Xiaomi eszközöket (meg más ezer féle gyártóét amit támogat), nem szűnik meg a Mi home használatának a lehetősége. Abból továbbra is lehet managelni minden kütyüt, automatizálással együtt. Persze ha valamit a HA-ban drótozol össze (pl. ajtónyitásra induljon el a sziréna a GW-n X időn belül) akkor nyilván az appban már nem kell, és viszont.

Hátrányai: kell hozzá egy eszköz amin mindig fut a HA. Ez lehet Raspberry PI-től kezdve NAS-on át a virtuális gépig bármi. Mivel ez egy szerver appliance, ezért elkerülhetetlen a dolog.

A másik hátránya hogy kell egy picit barkácsolni hozzá. A gyártók szeretik bezárni ezeket a lehetőségeket, hiszen nem buli nekik az, ha te Xiaomi switch-el kapcsolgatsz pl. Philips Hue izzót, vagy éppen IKEA Tradfrit. Uram bocsá Amazon Alexával kapcsolod be a klímát vagy húzatod fel a redőnyt. A HA fejlesztők közössége ezeket a korlátokat igyekszik eltüntetni, szerencsére elég sikeresen, cserébe user oldalon kell egy picit dolgozni érte. Xiaomi eszközöknél pl. ki kell nyerni az authentikációs tokeneket a wifis eszközökből (pl. a Gatewayből), hogy a HA tudjon velük kommunikálni. Hálisten ez az infó pl. rendelkezésre áll a telefon backupjában amin a Mi Home app fut, és vannak rá jó tutorialok hogy hogy lehet kinyerni onnét.

[ Szerkesztve ]


pamer69
(újonc)

Helló mindenki . hátha tud valaki segíteni.?! Mi-home-ba telepítettem a Mi remote appot, de eszköz keresésnél csak korlátozott készülék típust lát.Még a samsung tv sem , klímában is keveset. mi lehet a gond .? Ami videókat néztem ott minden féle típust mutatott. Nálam meg csak ennyi...[kép]


nababika
(fanatikus tag)

Sziasztok. Hatha tud valaki segiteni, van egy daFang kameram aminek a security videoit nem tudom kb. 2 honapja megnyitni. Azt mar sikerult leforditani, hogy letoltes sikertelen uzenetet dobal, persze kinaiul. Van valakinek otlete mi lehet a baj? vagy meg mindig kinai szerver hiba? Probaltam kartyaval, kartya nelkul de mindig ugyan az. A kartyan ott vannak a videok, ha kiveszem gyonyoruen megtekinthetok, de gyanitom nem igy kene hasznalni.


Chal
(PH! addikt)

Nálatok áramszünet vagy home gateway power cycle után újracsatlakoznak a szenzorok? Nálam egyik sem, csak akkor, ha megnyomom rajtuk röviden a gombot, olyan mintha sleepelnék magukat, mert sokáig nem látták a gw-t. Ez normális működés? Eléggé kényelmetlen így használni. Áramszünet ugyan nincs gyakran, de volt már gw fagyásom is, ami miatt áramtalanítanom kellett, és akkor is el kellett játszanom minden szenzorral ezt.


G_N
(újonc)

Mainland china szerver?


G_N
(újonc)

Nálam sosem dobott még el eszközt. Megy a rendszer már egy jó ideje, de sosem kellett még újrapárosítani sem eszközt. Egy egy lakás, nincsenek túl nagy távolságok, és sok falat sem kell átvinni a rendszernek.
Egy problémám volt, az egyik okosgombbal. Abban a megérkezéskor elemet kellett cserélnem.De ezen kívül minden elsőre, pöpecül ment. Vagy szerencsés vagyok, vagy nálatok van valami másképp beállítva.

Áttettem a gw-t a vendég hálózatra otthol, az is probléma nélkül lezajlott. Nem kell mindent újra hozzáadnom, csak a gw-t kellett resetelni. Semmi újra párosítás, az eszközök hibátlanul mennek most is. Gondolom azt már az appból szedi ki utána magának.


Chal
(PH! addikt)

Eldobni nekem sem dob el soha semmit, csak áramtalanítás után nem csatlakoznak vissza a szenzorok. Az appban offline-ban mutat mindent (HASS-ban szintén, de ez nyilván logikus), majd ha egyesével megnyomom mindegyiken a párosító gombot röviden, akkor becsatlakoznak. Ez ugye nem párosítás, csak reconnect, tehát restelnem nem kell semmit. Olyan mintha sleep-be kerülnének a szenzorok, és a felébresztéshez kell a gombnyomás event.

Viszont most hogy írtál, csináltam egy tesztet újra, és lassan ugyan, de visszajött minden (ami normális, az tuti hogy kell nekik bizonyos fokú változás, mert egyébként normál üzemben is többnyire sleepben vannak). A fene se érti ezt, lehet hogy a gw-m vacakol.


icemad
(PH! kedvence)
Blog

Sziasztok. Éppen házvásárlás közepén vagyok. Ha túl leszek rajta, akkor szeretném kicsit felokosítani a közös helyiségeket. Ez a Xiaomi megoldás lenne az egyik verzió. Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem.

1. Várható e a közeljövőben, hogy lesz global verzió? Neten nem nagyon írnak róla...

2. Igaz az, hogy egy getaway 32 eszközt tud kezelni?

3. Teljesen kiváltható e vele pl. a hagyományos világítás? Vagy érdemes meghagyni a régi kapcsolókat?

4. Vasbeton födémen keresztül használja valaki? Mert nálam az lesz, akkor gondolom szintenként egy getaway kell.

5. A getaway használható wifi megosztóként?

Köszönöm a válaszokat. Biztos lesz még kérdésem. Szép napot mindenkinek!


G_N
(újonc)

Szia!

A global verzió alatt nem teljesen értem mit gondolsz, egyenlőre csak cikkek vannak róla, hogy érkezik EU csatlakozóval, és hogy indulnak az EU szerverek. Hogy ezek milyen ezsközöket fognak támogatni, az más kérdés lesz. Erről csak tippek vannak. A rendszer jelenleg is használható, csak most kínaiul beszél eszköz társításnál, és egy adaptert kell használni, hogy csatlakoztathasd a villamos hálózathoz. A szoftver angol, bár mivel a csatlakoztatott eszköz rendszerbe állítása után húzza le magának a "drivereket" a szoftver így van, ami csirkelábas felületű, vagy csak félig angolosított. Apróbb kényelmetlenség, de vélhetően a teljes termékpalettát be fogják hozni európába is, viszont az tuti elég sok idő lesz.

Van a xiaominak vezetékes kapcsoló rendszere is, 230~V kapcsolásához, de szerintem elég drágán mérik őket.
Ha mindenhová okos égőket teszel, természetesen képes vezérelni a rendszer minden világítást, csak a betáplálást kell kábelezni akkor. Én meghagynám a kábeles rendszert. Nálam a led szalagokat, és a hangulat világítást viszi csak a tervek szerint a gateway az okos kockával, és az infra távirányítóval, de ott is lesz a 12V ledeknél fizikai normál kapcsoló, ami szakítja a nullát, is, és a fázist is, mert így elkelülhető, hogy lekapcsolt állapotban halványan világítsanak a ledek.

Vasbeton födém esetén ki kell tapasztalni, mi az a táv, ahol működik a rendszer. Nem feltétlen kell több gateway, mivel ezek az eszközök egy része jelerősítőként, továbbítóként is működnek. A lépcső feljáróhoz teszel valamit, ami már látja a másik szinten lévő eszközöket, így akkor működni fog a rendszer.

A wifi megosztó kérdésed sajnos nem értem :)


Luigi962
(újonc)

Sziasztok!
Kezdő smart home-os vagyok és pici segítséget kérnék.
Van egy induló Xiaomi smart készletem+1 hő és páratart.érzékelő+1 mozgásérzékelő.Most vettem egy Aqara 1080p getaway kompatibilis kamerát.Reset majd felismeri a Mi Home app. a kamerát,eljutok a kamera wifi hotspotja csatlakozásig majd újra a saját wifimre csatlakozna és itt időtúllépés miatt állandóan kilép!
Kézi hozzáadásnál is ez a gond/89%-ig eljut/majd kilép.
Mi lehet a gond?Router beállítás?
Másik gondom,hogy Led strippem is van/Magic Home/ ezt össze lehet valahogy drótozni a Xiaomi rendszeremmel?
Köszönöm,ha segítetek,üdv.


pumsz
(kvázi-tag)

Sziasztok, valakinek van tapasztalata Xiaomi Yeelight Smart LED Ceiling Light kapcsolatban. Rendeltem, bekötöttem, de a távirányítója nem működik. Mi lehet az oka? Köszi


oris
(senior tag)

A távirányító eleme alatt van egy kis fólia, azt eltávolítottad? Párosítás: OFF+M gombokat egyszerre nyomva kell tartani.


G_N
(újonc)

Szia!

Ami gond szokott lenni, az a wifi hálózat neve, és a jelszó. A speciális karaktereket nem szokták szeretni, sem a hálózat nevében, sem a jelszóban. Ha ez egyik sem lehet az oka, akkor próbáld meg a routerhez közelebb megcsinálni, majd úgy odébb költöztetni..


Luigi962
(újonc)

Köszönöm válaszod.
Sajnos próbáltam már a router mellé téve is,pc-ről adni neki közben usb-n a tápot,de úgy is ez a gond.
Sem a wifi jelszóban sem a hálózat nevében nincs csak ékezet nélküli betű és szám.
A LED szalagot ami Magic Home-os azt simán beengedi a hálózat.
Nagyon nem értem ezt a kamerát meg miért nem!


nemethsza
(kvázi-tag)

Sziasztok,
most jött meg a Dafang kamerám, feltettem a telefonra az appot (IOS) , de az eszközhozzáadásnál nincs a felsoroltak/felajánlottak között a Dafang.
Ilyenkor mi van?
Thx


pumsz
(kvázi-tag)

Köszi, a párosítás maradt el!


martillo
(tag)

Gateway van hozza, ha jol emlekszem akkor szukseges.
Ha van akkor a regio Mainland China?
Ha ezek nem segitenek akkor talan mas tud tippet adni


nemethsza
(kvázi-tag)

Hali,
a china+english beállítás megoldotta 😀👍


Luigi962
(újonc)

Üdv.
Be lehet illeszteni,drótozni valahogy egy Led szalagot/Magic Home/ a Mi Home alkalmazásba?
Szeretném ezzel használni/automatizáció legalább!


G_N
(újonc)

Szia!

Ha infrás távirányítód van hozzá, akkor meg lehet oldani. Kell egy xiaomi infra távirányító, és utána már tudod azt vezérleni az appból, az pedig betanítható a ledszalaghoz.

Ilyet keress. Viszont ez tud vezérelni minden mást akár, amihez infra távirányítót használsz.
https://www.banggood.com/Xiaomi-Universal-IR-Remote-Controller-APP-Remote-Timing-Control-p-1215271.html?rmmds=search&cur_warehouse=CN

Én is ezt tervezem a ledszalagjaimhoz, viszont már úton van hozzám ez a kis mágikus kocka is. Ez fogja vezérelni a távirányítót, ami a ledszalagokat vezérli :)
Nagyon vagány lesz :D
https://www.banggood.com/Original-Xiaomi-Aqara-Magic-Cube-Remote-Controller-Sensor-Remote-Control-Switch-p-1293289.html?rmmds=search


tknof1871
(őstag)

Üdv! Xiaomi smart home elemeit/darabjait honnan érdemes venni? Csak ebay-el és aliexpress-el van tapasztalatom. Alapvetően szenzorokat szeretnék a lakásba, 50 m^2-en. Füst/tűz, nedvesség, mozgás, nyílászáró, okoskamera.

[ Szerkesztve ]


Chal
(PH! addikt)

Én aliról vettem többnyire, de kb. tökmindegy, nincs általános best of beszerzési forrás. Tartsd be a szokásos dolgokat (nem aznap regisztrált seller 0db feedbackkel, stb..), és rendeld onnét ahonnét jólesik.

Volt hogy nem bírtam kivárni, és megvettem itthon a xiaomishop-tól, korrektek ők is, és gyorsak. Még ajándékot is kaptam tőlük, mert valamelyik cuccnak egy picit meg volt nyomódva a doboza sarka (amit amúgy is kidobtam volna).


oris
(senior tag)

Gearbest, Geekbuying. Kuponokkal nagyon jó árakat lehet kifogni.


G_N
(újonc)

Szia!

Van egy frankó facebook csoport.
Xiaomi Smart Home & MI collection [Hungary]
https://m.facebook.com/groups/1848761318718341?ref=bookmarks
Ide csatlakozz, itt találsz kuponokat hozzájuk, amiről pedig nincs aktuális kupon, oda próbálnak szerezni neked :)

üzenetek