Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


Buckey
(senior tag)

Ha csak egy-két darab automatizálásról lenne szó, akkor megcsinálnám, de kb. 130 darabnak nem fogok újra nekiállni (szinte minden összefügg mindennel), mert mire végzek, lehet, hogy ismét besz@rik a rendszer.
Inkább megpróbálok más, alternatív megoldásokat. Addig marad így, és az újat majd beállítom nulláról.

[#7540Alien4] , pedig eddig úgy néz ki, az a megoldás, hogy lehet kezdeni elölről az automatizálások írását. És, hogy meddig lesz jó, az kérdéses.


trobi28
(addikt)

Milyen automatizálások ezek, miből lehet 130-at csinálni?
Nekem max 10 van, pl ilyenek: jelezzen ha túl alacsony vagy túl magas a hőmérséklet egy érzékelőn, ha élesedik a riasztó, akkor kapcsoljon be egy kürtöt, okos konnektorok automatikus be és kikapcsolása vagy kapcsoljon le ha feltöltődött a rúd pórszívó. Kb ennyi.
Ezek az automatizálások hibátlanul működnek, igaz, minden eszközt itthon vásároltam, tehát mind EU-s.
Tényleg érdekel, hogy milyen automatizálásokat lehet, érdemes még csinálni :B


Buckey
(senior tag)

Én is itthon vásároltam mindent, így nekem is mind EU-s.
Hogy hogyan lehet 130 automatizálást csinálni?
Könnyen.
Ha van 6 db okoslámpád, 5 db mozgásérzékelőd, 5 db nyomógombod, egy okoskockád, egy vízérzékelőd, 6 db nyitásérzékelőd, 8 db fényérzékelőd, 4 db okoskonnektorod, egy ventilátorod és egy porszívód.
A lámpák le és felkapcsolása nyomógombbal már 2 db automatizálás lámpánként.
Hosszan lehetne sorolni, nem olyan egyszerű.


trobi28
(addikt)

Értem.
Az nem világos, hogy ha neked is EU-s eszközeid vannak, akkor miért nem működnek az automatizálások? Van ismerősöm, aki kb annyit és azokat az eszközöket használja mint én, neki sincs gondja vele, megy minden ahogy kell :K


Buckey
(senior tag)

Ha én azt tudnám, hogy miért nem működik, akkor már nem itt gépelnék. :DD
A kerek HUB-bal az is baja volt, ha ékezetes betűk (áéűőúóüöí) voltak az automatizálások neveiben. Ezt az ékezetmentességet meghagytam a négyzet alakú HUB-nál is, biztos ami biztos alapon.
A kerek HUB-bal sokkal sűrűbb volt a meghibásodás, ezért lecseréltem a négyzetalakúra, ami sokkal stabilabb. Itt már kevesebb a hiba, de ami megmaradt, az másnál is előfordul.
Lehet, hogy a sok egymásba fonódó alkalmazást nem tudja egy idő után lekezelni (vagyis a kerek biztos nem), azért vannak a hibák nálam? :U
Mondjuk elvileg tudnia kellene.


A-Bag
(tag)

Érdekes mert nekem is van bőven, de csak az az egy döglődött ami az adott nyitás érzékelőre volt csinálva. A többi nekem magától "megjavult" pár nap után.


kakukkmarci
(senior tag)

Az király! :D
Nekem is sok mindenem van, de ennyi azért nincsen, főleg nem automatizálásból.
Azt csodálom kicsit, hogy okoszár hogyhogy nincsen???
Bár nem igazán látom, hogy elterjedt volna, nincs túl nagy felhozatal belőle...


vegyszer
(addikt)
Blog

KB én erre a következtetésre három éve jutottam el.
Pedig elég rég óta van egy csomó eszköz otthon.
De nagyon idegesít, mikor nem működik.


Jackie_Chan
(senior tag)

Üdv Srácok!
Segítséget szeretnék kérni az alábbi problémában.
Adott egy "Xiaomi MI 360 Home Security Camera 2K" típusú kamera ami egy rokonnál le van téve.
Az illető megosztotta ezt a kamerát és így láttam a képét a telefonon és pcn is a Xiaomi camera viewer app segitségével, de a minap szoftver frisstíés miatt lehalt a kamera. Resetelte, eltávolitotta a fiókból stb... stb.. ,de sikerült bele életet lehelni. Szóval visszakerült a helyére ahol ismét beállította és meg is hívott és a telefonon látom is a képét,de a PC-n a Xiaomi camera viewer app -ban semmi. Letöröltem, újratettem,de ott nem jelenik meg és már nem emlékszem,hogyan csináltam anno.
Tudna valaki segíteni, hogyan tudom ott is nézni a kamera képét?
Előre is köszönöm!


Alien4
(tag)

Megosztod szerintem a "lakast" magaddal nala. Tippre azt nyirtarok ki

Amugy most ezt is hokizhatom vegig ujra... Mfckers.
Es ez csak egy lightos.
Neha olyan hulyek a xiaomisok (note12g amoled, aztan 10mp-es az AOD... Idiots)

[ Szerkesztve ]


Jackie_Chan
(senior tag)

Megosztotta velem tegnap ,a telefonom jó is de PC-n nem tudom nézni. Ott nem jelenik meg hiába bejelentkezem az alkalmazásba.


Buckey
(senior tag)

Én meg pár nap után kihúztam a HUB-ot a konnektorból, ha már nem jó, akkor ne zaklasson. Inkább áttanulmányoztam az alternatívákat, de sokat még nem értek belőle. Hiába, öregszem. :DDD
Tegnap újra beüzemeltem, nyűglődtem vele egy kicsit, és arra jutottam, ha nincs az automatizálásokban időzítés, akkor működik az adott automatizálás. Az mindegy, hogy korábban létrehozott, vagy ebben az "új" rendszerben, ha időzítés van, akkor nem működik. Még a kézi automatizálás sem. Így, amiből ki tudtam, abból kitöröltem az időzítést, és az működik. Amihez meg kellett volna, azt meg töröltem úgy, ahogy van.
Játék ez az egész Xiaomi Mi Home. Még az elején kellett volna megszabadulnom tőle, amíg nem ugrottam bele ennyire.
A négyzetes HUB-ot is azért vettem, mert az volt az ígéret, hogy független az internettől. Hát, ennek csak egy része igaz, ha már van valami automatizálás "engedélyezés/bezárás", akkor az már a felhőben fut, így nagy kalap kaki az egész.
Mindegy, amíg valamennyire működik, addig használom, és vagy lesz egy olyan, ami tényleg független a felhőtől, vagy nem lesz semmi. Mert azért nem olyan olcsó, ha azt nézzük, főleg, ha sz@rakodni kell vele.

[#7547kakukkmarci] , egy ilyen megbízhatatlan rendszernél nem is lesz okoszáram. Semmilyen, nem hogy Xiaomi. Az okosotthon mellett meghagytam a hagyományos világítást is, pont ezért, mert bizonytalan, mikor működik és mikor nem!

[#7548vegyszer] , én most jutottam el oda, hogy ha nem működik, akkor hagyom. Pár nap alatt megszokható a hiánya. Ha úgy van kedvem és időm, akkor ránézek, hogy megjavult-e, vagy lehet-e vele valamit csinálni.

[ Szerkesztve ]


PROHARDVER!
()

Szakmai topikban nincs helye keres/kínál-nak, erre van a Hardverapró.


tobias40
(veterán)

Ha változott az itthoni hálózat router csere miatt akkor hogyan lehet megcsinálni legegyszerűbben hogy csatlakozzon az új hálózathot a xiaomi hub-om úgy,hogy a már alá felvett cuccok megmaradjanak?
Gondolom ha resetelem a hub-ot akkor törlődik minden tehát újra kell beállítani minden eszközt!


nemethsza
(tag)

Állítsd be az új routeren a régi ssid+pw párost.


tobias40
(veterán)

Próbáltam de vmiért csak kéken villog és nem találja meg! :W
Mindent visszaírtam a régi hálózatra,ssid pw-t mindent,áramtalanítottam-restartoltam mindent és mégsem!
Hihetetlen hogy ne legyen egy olyan beállítási lehetőség hogy csak a wi-fit kelljen beállítani ha változik vmiért...(márpedig nem találtam én sem)

üzenetek