Életem második steakje

írta: Parci, 13 éve

már nem lett hibátlan. ezúttal rostélyossal próbálkoztunk (szintén a cora érlelt magyar tarka kínálatából, a húsra továbbra sincs egy rossz szavam sem), mert jóval költségkímélőbb, mint a bélszín. szeleteink nem voltak olyan vastagok, mint legutóbb, 3-4 cm helyett inkább 2-3 cm-esek voltak.

a két szeletet külön sütöttük, pont azért, hogy ha az első nem lesz hibátlan, tudjunk még javítani. az első 3-3 percig sütöttük bika lángon, aztán meleg tányéron lefedve pihent még 10 percig. a kérge szuper lett, ám belül tök nyers maradt. kínunkban visszatettük kis lángon még 3-3 percre (bár tudjuk, hogy ez szentségtörés). így egész jó lett.

a fenti tapasztalatokkal felvértezve úgy döntöttünk, hogy a második szelet 5-5 percet kap nagy lángon. nos, az eredmény: a lakásból a füstöt és hússzagot 2 nap alatt sem sikerült kiszellőztetni :DDD, a kéreg icipicit megégett (de nem ártott neki nagyon, finom volt), belül meg ugyanúgy tök nyers maradt, mint az első szelet.

a tanulság: 3-3 percig fogunk eztán kérget sütni, viszont utána vagy kap 10 percet a sütőben (180 fok körül), vagy még 3-3 percet kislángon a serpenyőben. ezen felül nem rakunk olajat a serpenyőbe eztán, hanem magát a húst kenjük be vele, borsozás után, majd úgy hajítjuk a tűzre. (kösz, dzsémiolivér) ja, és valahogy mindezt a lakáson kívül kéne elkövetni, vagy nem is tudom. :B