[Re:] [Parci:] Életem második steakje - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


Parci
(HÁZIGAZDA)
Blog

ejj, azért az nem ugyanaz. ha elég jól megtanulja az ember, kevés helyen überelik ráadásul...


xdx@
(aktív tag)
Blog

Én még nem ettem, de már tervezem.


P00By
(nagyúr)

Én nem régen ettem először a Pampasban steaket. Azóta teljesen oda vagyok érte! :D

MOD: Nyelvtan 1, ...

[ Szerkesztve ]


dabadab
(titán)
Blog

"ja, és valahogy mindezt a lakáson kívül kéne elkövetni, vagy nem is tudom. :B"

Egy ideje motoszkal bennem a gondolat, hogy venni kellene egy indukcios rezsot es igy - megfelelo idojaras eseten - a teraszon keszithetnem el a problemasabb (olajat frocsogo, eros szagu, stb) eteleket.


mephi666
(nagyúr)
Blog

augusztus 20-án én a sütőben próbáltam grillezni... olyan füstöt csináltam a lakásban, hogy napokig szellőztettünk... sütés alatt pedig a konyha környékén szó szerint csípte a szemünket a füst... a hús egyébként nem égett meg, rendesen átsült és kimondottan finom volt, viszont a csöpögő fűszeres zsírról, (ami csöpögött a felfogó tepsibe) inkább nem beszélnék ;] ...itt elterveztem, hogy a lakásban több ilyet nem követek el (hacsak nem találok valami módszert, hogy tudnám ezt elkészíteni normálisan, füst nélkül... még nem adom fel azért)

#5: egyik ex-em barátnőjének az élettársa főzött már társasház erkélyén, gázégőn pörköltet :D ...szerintem 200m-es körzetben csorgott az emberek nyála, ahol csak nyitva volt az ablak... egyébként grillezésre/flekkenre jó módszer lehet az ilyen "hot pan" és társai... csak hát ezek árampazarló megoldások az indukcióshoz képest...

[ Szerkesztve ]


danih
(addikt)
Blog

Én anno a kolesz erkélyén, egy hordozható grillen, szén segítségével csináltam saslikot, halat, miegymást.
Finom volt!


tildy
(nagyúr)
Blog

Nem vastagok poppet ezek a szeletek? Errefele 2 cmnel vastagabb steakeket eleg ritkan latni...

Amugy :

"A Well Done steak is the hardest to cook. The secret is to do it low and slow. It's the only way to prevent burning while fully cooking it through the middle. Grill this steak over a medium heat between 10 and 12 minutes per side."


zoltanz
(nagyúr)
Blog

Vagy faszenes grill sem, rossz.

Amúgy lehet mikróval is rásegyteni csak egy kis pecsenyelével meg kell locsolgatni mert kiszárad. :K


mephi666
(nagyúr)
Blog

elég kockák voltunk mi is... pár éve ilyenen sütögettünk :) (azért volt pár éve tényleg, mert az a ház sem mai darab már)

ha lakásban sütünk saslikot, rászoktunk az olaj+serpenyő-re álltunk rá... de valahogy szabadban, tűz fölött sütve valahogy hangulatosabb (várom már a jó időket, mert végre jöhetnek az eféle kinti programok)


dabadab
(titán)
Blog

"Vagy faszenes grill sem, rossz."

Az van is, de azert eleg maceras ahhoz, hogy ne sima konyhavi eszkozkent hasznaljuk, hanem tarsasagi esemenykent :)


Kephamos
(addikt)

Jó is, hogy mondod. Kákabélű vagyok, de steak-ből képes vagyok megenni a testsúlyom 70%-át. :) Múltkor próbáltuk otthon, de nem lett az igazi. Finom volt nagyon, de nem steak lett. Azt gyanítom, hogy a pácolásnál van az eb elásva. Legközelebb legalább 1,5-2 hétig fogom pácolni a hús, aztán nagyon-nagyon hirtelen megsütöm.
Zsírban, vagy olajban jobb sütni?


zoltanz
(nagyúr)
Blog

Én kész vagyok pokolra is menni egy jó kajáért. :D


dabadab
(titán)
Blog

Lehet, hogy a húsnál bukik a dolog. Sokat számít az, hogy milyen marha húsa és hogyan érlelték: a rendes érlelés heteken át tart és közben a hús a súlyának jelentős részét elpárologja, így aztán a gyorsérlelés a divatos, ami pár nap alatt kész van és a hús víztartalma is szinte teljesen megmarad.


Parci
(HÁZIGAZDA)
Blog

két centi elég vékony. milyen része volt a marhának?
a well done steak valóban nehéz, ám cserébe nem olyan finom. kihagyom. :DDD


tildy
(nagyúr)
Blog

Sirloin?


Kephamos
(addikt)

Friss marha hús volt, amit pácoltunk napokig. Hűtőben, olajban.


dabadab
(titán)
Blog

A marhahús csak akkor friss, ha te magad vágod le, az, amit a boltban kapni, már mindenképpen átment valamiféle érlelésen.


Kephamos
(addikt)

Van itt a közelben egy megbízható forrás. Ez tényleg friss. :K Látszódik, érződik. Néha mindösszesen pár órás a hús.


Kephamos
(addikt)

Az ősök most szóltak, hogy van két szelet hús, ami kb 2 héte pácban áll, süssem meg. Kis zsírban fogom, nagy hőmérsékleten 4-4 percig sütni. Később beszámolok milyen lett. :)
Szerencsére van itthon Tabasco is. Remélem túlélem majd a hústúladagolást. :)


lapa
(veterán)

nemtom ez a corás zacskós érlelt-e, csarnokban lehet kapni szárazon érlelt cuccot. még brutál t-bone is van, direkt márványosos marhából, isteni zsíros külsővel. az olyan, hogy élvezed utána a két napig tartó utóillatot is.

ha nagy ritkán feltörjük a gyerek egyetemre gyűjtött pénzét, a csarnokban egyből veszek hozzá jó kis házivajat is (cserpes). szvsz az olaj ide szerintem en bloc halottgyalázás. a procedúra egyébként ugyanaz, bár én egy vastagabb még épp nem füstölgő vajas serpenyőn 3 + 3 percet adok neki, aztán 150 körül 8-12 perc lefedve a sütőben. de én inkább a rare-es típus vagyok.

fontos a serpenyő. pl amit legutóbb direkt ilyen célra vettem (vastag alu nem-legolcsóbb ikea), az az istennek nem akart fel- és átforrósodni. maradt a réteges aljú kínai saválló, legjobbabb.

múltkor már bepróbáltam jó kis diófán a grillen is, egész kultúrált lett. ettől függetlenül a serpenyőben jön ki az igazi aroma a pörccel, grillen hirtelen és végzetes lehet a folyadékveszteség. csak az állatok meg pár családtag szaladnak szét a füst meg a füstjelző miatt.

ja, részemről stroganoff jellegű mártással meg tarhonyával adom elő, a krumpli akkora húsokhoz egyszerűen túl sok.

[ Szerkesztve ]

üzenetek