A nagy házmoddolás VI. rész

Remélem, nem riasztok el senkit se a víztől, se a moddingtól, mert alapvetően mindkettő igen jó móka. – írta: rlazol, 11 éve

Vízteszt

Tartály-szivattyú-HDD-VGA-proci-hőmérő-áramlásmérő-radi-tartály kört raktam össze és miután az összes blokk gyári volt, reméltem, hogy legalább szivárgásmentesen letudom a tesztet és imádkoztam, hogy a teljesítménye elég legyen. Aki eddig eljutott már előre röhög: persze, hogy dupla FAIL!


Az eredeti felállás, felülnézetben, még a házi készítésű blokkokkal.


Becsövezve, tesztelés előtt.

Először is a szivárgás: A tartálynál, hol máshol? Először is a tartály és az oldallap között, ugyanis a vaslemezből készült oldalfalra nem lehet a rozsdamentes tartályt felhegeszteni. Próbálkoztam mindenféle szilikonos szigetelős ragasztóval, de nem tartották meg, végül a két komponensű fémragasztó bizonyult elég erősnek, bár mindig rettegtem, hogy elenged, lévén a sok próbálkozás közben ez is megtörtént.

A másik szivárgási pont a tartály és a csatlakozó között volt. Menetet itt se lehetett vágni, egy megfelelő méretű vízzáró anyát ragasztottam fel a furatok elé, ebbe ment a csati. De az anya és a fal között szivárgott, szerencsére szilikonnal meg lehetett fogni.
Hónapokkal később, amikor az egész teszten túl voltunk, és szétszereltem, hogy menjen fényezésre, mindkét csatlakozónál elengedett a fémragasztó. Elegem lett, felhívtam a Pánczél Bt.-t, akik potom pénzért megcsinálták az oldalfalat rozsdamentesből, így rá lehetett hegeszteni az anyát és a tartályt is.

Ami a hőmérsékletet illeti, a videokártya (Matrox Parhelia) volt a bűnös. A léghűtéssel békés, 50 fok körüli videokártya a vízzel 65-re ment, és ha egy kicsit is megterheltem, szétesett a kép. Ezt a problémát egy második, single radi beillesztésével oldottam meg, a VGA elé, a ház hátlapjára csavarozva, ahova eredetileg egy 12-es ventit szántak.

Ezután viszont a gép meglepően jól üzemelt. Csendes volt, áldott csendes és a nagy nyári melegben se hagyott cserben. Ha nem lett volna olyan őrült kupleráj az asztalon és nem árválkodott volna üresen a háznak készített doboz az asztal alatt, talán úgy is hagyom. Hogy mennyire meg voltam elégedve? Háromnegyed évet ment így a rendszer „teszt” címszó alatt...

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Ncase M1 mod ELKÉSZÜLT!

    Sikerült szert tennem a címben szereplő házra, így gyorsan vízhűtést tettem bele és kissé moddoltam is.

  • Full carbon mATX dobozka

    Meglévő mATX konfigot épitettem be a lehető legkisebb házba, kapott új elő és hátlapot, majd az egészet lefóliáztam.

  • voland-féle casemod

    A 2014-es Veletech moddingversenyre épülő gépem alapját egy CoolerMaster Elite 335 ház adja - és sok-sok munka.

Előzmények