Acer Iconia W4-820 tablet PC

Az Acer Iconia W4-820 megvásárlását ajánlom bárkinek, aki egy 8"-os, teljesértékű Windows-os gépet szeretne. – írta: Romvr, 10 éve

Belső

Lássuk, ebbe a kicsiny (mikro, ugye emlékeztek még) szerkezetbe mit sikerült beletenni az ügyes mérnököknek. A gép szíve egy Intel Atom Z3740, Bay Trail-T processzor 1,33 GHz-en üzemelve mind a négy magjával. RAM-ból összesen csak 2 GB fért el benne, de aggodalomra nincs sok okunk, ez elég lesz sok dologra. VGA-nak egy, az anonimitás szürke fátylába bugyolált Intel HD grafikus gyorsító van hadrendbe állítva. Semmilyen programmal nem tudtam kideríteni, hogy pontosan melyik típusról van szó.

A kijelzője IPS technológiával és 1280x800-as felbontással (igen ez 16:10 képarány) kecsegtet ezen a piciny mindössze 8"-on. A pixelőrültek azonnal felhördülnek, hogy miért nem 4K, hisz az XY telefon 5"-on tudja azt. De megnyugtatlak titeket, ha nem 3 cm-ről nézzük, akkor nem látszanak a pixelek.

A fényerő valami elképesztő. Maximumra állítva még napfényben is jól látható, a színek is szépek, teltek. Amit egyedüli problémaként felhozok, az a bevilágítás. Teljesen fekete háttérnél látszik, honnan kapja a fényt, így mondjuk filmnézésnél, ha sötét jelenet játszódik, akkor azonnal észrevesszük, hol van a kutya elhantolva.

A külvilághoz való kapcsolódást a microHDMI és microUSB portokon kívül Bluetooth 4.0-val vagy Wifivel van alkalmunk megtenni. Kezeli a 2,4 GHz és 5 GHz-es csatornákat is, ami meglepetésként ért engem, de pozitív értelemben.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények