Alcor Saga E-book olvasó

Egyszerű, mint a faék, a kijelzője pont olyan, mint amilyen a Kindle 4-é, mind olvashatóságban, mind méretben. – írta: Romvr, 10 éve

Külső

Első ránézésre meglepően hasonlít egy negyedik generációs Kindle olvasóra. Ha vonalzóval esünk neki akkor bizony felötlik bennünk a gondolat, hogy itt kérem koppintás történt. Szinte milliméterre pontosan olyan magas, széles és vastag, mint a fent említett készülék.

Sajnos a legtöbb tok emiatt a bizonyos "szinte" miatt pont egy hajszállal kisebb, de a gumipántos verziók jók rá. Szintén egy ismert aukciós oldalról én is berendeltem egy Kindle 4-nek szánt tokot hozzá, hiszen úgy teljes a felszerelés.

A középső D-pad, a menü, home, billentyűzet és vissza gombok is déja-vu érzéssel árasztották el a lelkem. Sajnos a használatuk közben már nem nosztalgiával gondoltam rájuk, lévén elég olcsó beütést keltenek a hangos kattogásokkal operáló elemek, de sebaj. Működnek és azt üzembiztosan teszik.

Mind a két oldalán találunk a készülék síkjával merőlegesen járó lapozógombokat. Használatukhoz határozott mozdulat kell a megfelelő ponton, a véletlen megnyomás nálam még nem fordult elő. Sőt, néha kétszer is meg kell nyomnom a lapozás eléréséhez.

Az aljára a bekapcsológomb mellé kapunk egy microSD kártyaolvasót, valamint micro-USB portot is, amin keresztül adatokkal és árammal is elláthatjuk igény szerint. A harminckét gigás kártyát azonnal felismerte és kilistázta a mappaszerkezetet, amiben kedvemre választhattam képeket és támogatott formátumokat megnyitásra.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Amazon Kindle JailBreak

    Itt a megoldás, ha szeretnél magyar nyelvet, állítható margókat és KOReader-t telepíteni az olvasódra.