Vajon gyors az új Touch ID és a 3D Touch? Tényleg egyszerűsítik az életet?

Az új generációs iPhone készülékekben kétszer gyorsabb lett az ujjlenyomat-olvasó és megjelent a nyomásérzékeny kijelző. A kérdés az, hogy ezek mennyire kényelmesek és sebesek a mindennapi használat során? – írta: Legendd, 9 éve

Apple az idén újfent frissítette iPhone-családját, amikről tudni lehetett, hogy nem hoznak majd jelentős változást dizájn szempontjából, ellenben hardveres téren több újdonsággal lepték meg a nagyérdeműt (mondjuk mindegyikről lehetett tudni, hiszen a pletykagyároson nagyon szorgosan dolgoztak).

Az iPhone 6s és a 6s Plus többek között kétszer olyan gyors ujjlenyomat-olvasóval, azaz Touch ID szenzorral rendelkezik, mint a korábbi modellek. Legalábbis ezt állítja a techóriás. Szerencsére volt lehetőség egy iPhone 5s-t is a nálunk lévő iPhone 6s mellé helyezni, hogy demonstrálni lehessen, tényleg számottevően javult-e a felismerés sebessége. Szemléltetésképpen álljon itt egy rövid videó erről:

Természetesen nem csak, vagy nem A Touch ID a legforradalmibb újítása az új generációs iPhone-oknak, hanem a 3D Touch kijelző, amit a mobilok bejelentése előtt még Force Touch-nak emlegetett mind az Apple, mind a felhasználók, mind pedig más gyártók (például a Huawei Mate S-nél nem is változtattak a megnevezésen). A panel így nem csak érintés-, hanem nyomásérzékeny is, vagyis meg tudja különböztetni azt, hogy mennyire erősen nyomjuk meg a képernyőt. Engem speciel nagyon érdekelt, hogy az egyelőre még nem túl nagy számban támogatott appok esetén mennyivel gyorsabb és kényelmesebb használatot jelent a 3D Touch annál, mintha belépnénk a programokba és ott keresnénk fel az adott menüpontot. Nem meglepő módon erről is készült egy rövidfilm:

Azóta történt

Előzmények

  • Apple iPad Mini 2014-ben

    Mire alkalmas napjainkban az Apple 2012-ben piacra dobott kisméretű táblagépe? Meglepően sok mindenre!

  • iPhone 4 pár év után

    4 év után is bátran felveszi a versenyt az androidos alsó-középkategóriás telefonokkal, az anyaghasználata pedig kiváló.