ASUS Transformer Book T101HA

Kisméretű Windows 10-es táblagép, amit bárhol előkaphatsz munkára vagy akár szórakozásra is. – írta: Romvr, 7 éve

Bevezető

Nos, a helyzet az, hogy már egy ideje próbáltam volna lecserélni az androidos tabletem (Samsung Galaxy Tab S 10.5), de nem nagyon láttam semmi megfelelő alternatívát. Persze akadtak újabb, szebb, és főleg drágább variánsok, de egyikre sem kaptam fel a fejem.

Telt-múlt az idő, míg egyik nap a buszon ülve kaptam egy hívást, hogy "mostazonnal" nézzek rá a cég egyik gépére a távolból. Viszont szeretett tabletemet előkapva szembesültem a problémával, hogy nincs hozzá billentyűzet, és a remote alkalmazás nem kezelte megfelelően a virtuális verziót. Így sűrű bocsánatkérések közepette átkoztam magam, hogy nem vittem laptopot.

A fenti esetből okulva ezek után minden nap hoztam és vittem magammal a cég által adott csodagépet, de a hetedik napon megpihentem már majd’ leszakadt a hátam a folytonos hurcolászástól. Ekkor döntöttem hogy eddig és ne tovább, itt kell meghúzni a határt!

Így betértem egy Market-be, és heveny nézelődés után egy kedves szavú hölgy segítségével rátaláltam arra a gépre, amihez nem kellett eladnom egyik vesémet sem, mégis rászolgál a könnyű, de erős, és legfőképpen hasznos megnevezésekre. Mivel a Zöld Robotok éppen nem rendelkeztek az általam lefektetett követelményekkel, így esett hogy benéztem az Ablakok közé is.

Ezek a követelmények a következők voltak:
- Nem kerül 100 000 Ft-nál sokkal többe.
- 16:10 vagy 16:9 képarány.
- Sztereó hangszóró (mert sokat néztem a régi kütyümön is filmeket).
- Jó fényerejű kijelző.
- Legalább 8 órás üzemidő filmezés közben, hálóról.

A doboz persze minden szépnek és jónak elmondta a készüléket, az eladólány sem győzte dicsérni, meg persze ajánlani a sokkal jobb, cserébe sokkal drágább kettő az egyben gépeket. Viszont helyszínen megtapogatva a kirakott példányt hamar elhatározásra jutottam, és ráböktem az ASUS Transformer T101HA dobozára, felkiáltva: "Eztakarom!"

120 ezer forintért cserébe magaménak is mondhattam. Juhé!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények