CD-k boncasztalon!-3

Üdv Mindenkinek! Előszó: Ezt a bandát még 2 évvel ezelőtt mutatta nekem egy kedves barátom és azóta... – írta: plus44, 15 éve

Üdv Mindenkinek!

Előszó:

Ezt a bandát még 2 évvel ezelőtt mutatta nekem egy kedves barátom és azóta kihagyhatatlan része az iskolai koncerteknek. Kiváló számaival és könnyen megtanulható dob ill. gitárszólóival remek választás lehet ilyen alkalmakra. Sokan úgy tartják punkos vagy rockos körökben hogy rossz, hovatovább szégyen ha egy csaj énekel egy ilyen stílusú együttesben. Ez persze badarság, mert a magas hangok nagyon is jól illenek egy ilyan bandába, amit egy öblös hangú, (jól megtermett) 2ajtós szekrény nem valószínű, hogy bármikor is ki tud magából préselni. Ennek a csajnak viszont olyan hangja van....:

(mivel csak 2 albumuk van ezért rövidebb lenne a cikk, ha csak az egyiket mutatnám be így, akkor mindkettőt prezentálom)

Paramore

Bandatörténet:

A Paramore egy amerikai rock csapat, amely Franklin-ben (Tennessee) alakult meg.
Stílusukat befolyásolta a Jimmy Eat World és a Sunny Day Real Estate, a frontember Hayley Williams és Josh Farro a csapat két elsődleges szövegírója. 2005-ben kiadták a debütáló lemezüket, az All We Know Is Falling-ot, a Pressure és az Emergency internetes reklámozása során rajongókat gyűjtöttek maguknak. 2007-ben megjelent a második albumuk, a RIOT!. Az első kislemezüket, a Misery Business-t rengetegszer játszották a rádiók, és az MTV engedélyt kapott arra, hogy 2007 augusztusában bemutassa a bandát a "Hét előadója" c. műsorban. A korai sikerükkel több figyelem terelődik korukra is, hiszen a banda tagjai elég fiatalok: 17 és 22 év közöttiek.

Diszkográfia:

- All We Know Is Falling (2005)
- RIOT! (2007)

Tagok:

-Hayley Williams - ének
-Josh Farro - fő gitár, vokál
-Jeremy Davis - basszusgitár
-Zac Farro - dob

All We Know Is Falling:

2005-ben megjelent 1. stúdióalbumuk. Mivel ezelőtt csak pubokban és kisebb szórakozóhelyeken léptek fel, ahol már egy szűk réteg megismerte zenejüket, így hatalmas sikert aratott az album. A Pressure és Emergency c. számaik rádiókban és tévékben szóltak és hamar a köztudatban került a banda. Nagyobb részben alternatív, dallamos rock zenét játszanak. Első albumhoz híven kicsit visszafogottabb és 'halkabb' az egész, viszont mind szövegileg mind ritmusilag nagyon megfelelő az. 1. videoklippjük az Emergency c. számhoz készült. Eléggé sokatmondó a klipp, nekem nagyon tetszik.

Számlista:

1. All We Know
2. Pressure
3. Emergency
4. Brighter
5. Here We Go Again
6. Never Let This Go
7. Whoa
8. Conspiracy
9. Franklin
10. My Heart

RIOT!:

2007-ben megjelent 2. stúdióalbumuk. Mivel már az első albumuk is igen szép sikereket ért el, ezáltal a 2. egy szép alapra érkezett, aminek meg is lett az eredmény. Óriási sikert hozott a bandának, folyamatosan koncerteznek, rendezvényekre hívják őket. Számtalan díjat bezsebeltek, és ahol csak lehet ők ott voltak. A mostani albumon már több volt az egyéni szám, így máris 4 klippet kapunk ( Misery Business, Crushcrushcrush, Hallelujah That's what you get) és ebből kislemezek is készültek. A számok rockosabbak és dallamosabbak mint az előzőek, tükröződik benne a bátorság, ami az előzőből hiányzott, de nem is baj hisz akkor még "kezdők" voltak. Minden nagyon a helyén van és ahogy ez a Hayley énekel...Megdöbbentően tiszta a hangja semmi torzítás és semmi stúdiós javítgatás. Tisztán és vérprofin fellökte a számokat és kész. Irigylésre méltó!

Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy mindeki aki nem ismeri a bandát, de most kedvet csináltam, vagy olyannak aki ismeri de még akusztikus számokat nem hallott tőlük, hogy a nagy videómegosztó portálon (Youtube:D) keressen ilyen videókat és hallgassa meg ennek a lánynak a hangját. Tényleg hihetetlen!! ( Alul találhatóak a linkek)

Számlista:

1. For a Pessimist, I'm Pretty Optimistic
2. That's What You Get
3. Hallelujah
4. Misery Business
5. When It Rains
6. Let the Flames Begin
7. Miracle
8. Crushcrushcrush
9. We Are Broken
10. Fences
11. Born for This

Összegzés:

Fiatal létükre kiadtak 2 lemezt, készül a 3., van egy filmzenéjük is, ami hát valljuk be nem rossz egy ilyen bandától. Eléggé populáris zenét játszanak így persze nem nehéz, de ezt is létre kell valahogy hozni. Szimpatikus banda, ami mondjuk nem feltétlenül szempont, lényeg, hogy jó amit csinálnak, én csak ajánlani tudom őket!

Linkek:

- Crushcrushcrush
- Misery Business
- That's what you get
- Hallelujah
- Pressure
- Emergency
- Decode

Akusztikus számok:

- Misury Business
- Crushcrushcrush
- That's what you get

És sok más ott oldalt!:D

(forrás: Wikipédia)

folyt. köv...

Azóta történt

  • CD-k boncasztalon!-5

    Sziasztok!! Előszó: Először is elnézést kell kérnem, mert régóta nem jelentkeztem új írással, ugyanis,...

  • CD-k boncasztalon!-4

    Üdv!! Előszó: Már az első cikkemben is megemlítettem, hogy én igazából a punkosabb zenéket kedvelem, így...

Előzmények

  • CD-k boncasztalon!-2

    Mai tesztünk alanya egy Amerikai punk-rock együttes, akik eléggé érdekes zenét játszanak...

  • CD-k boncasztalon!

    Egy olyan sorozatot indítanék, amelyben a különböző zenei CD-ket boncolgatnánk, elemeznénk...