Corsair Flash Voyager GTX 256 GB bemutató

Íme az SSD-Pendrive hibrid: gyors, könnyű, kicsi és a 256 GB tárhely elegendő a legtöbb feladatom ellátásához. – írta: Romvr, 8 éve

Bevezető

Aki került már olyan helyzetbe, hogy kettőnél több számítógépet is kell használnia, egymástól távol lévő helyeken, az biztosan ismeri a nyomasztó érzést, hogy előbb utóbb nem lesz meg az a bizonyos fájl / adat valahol, amire éppen ott lenne szüksége.

Így emberünk vásárol egy külső merevlemezt és azt hurcolja magával, egészen addig, amíg egyszer kicsit erősebben nem ütődik neki valaminek, vagy kocsiból kiszállva el nem kapja egy jó nyári zápor. Ilyenkor az adatok mennek a levesbe, jön minden istenek és istennők felemlegetése, majd veszett böngészés, hogy mitévők legyünk.

Az esőről pedig eszünkbe jutnak a felhő megoldások, de az is, hogy pár helyen nincs, vagy csak korlátozott az internet hozzáférés... tehát emberünk vásárol magának egy strapabíró borítású külső SSD-t.

Ez a tíz-tizenöt centiméteres USB 3.0 kábelen fityegő adattároló már jobb, hiszen nem kell aggódni az odaütődés miatt és a leírás szerint cseppálló a borítása... de jön a feketeleves! Emberünk munkakörében változás áll be és nem lenne kényelmetlen néha egy saját belakott rendszert használni, licence-es programokkal és minden adattal.

A problémára megoldást a Windows-to-Go hozza és a külső SSD-re rögvest telepíti is a Windows 8 Enterprise megfelelően felszerelt változatát. Viszont még mindig nem stimmel valami. Az USB kábelen lengedező adattároló néha beakad tereptárgyakba, illetve az USB portokra is szükségtelen feszültséget gyakorol a talaj irányába való lógás közben, ha nincs hova helyezni, esetleg ki is törik belőle egy véletlen rántásnál.

Így emberünk tovább borong, egészen addig míg meg nem látja a nagy hírt: Már létezik SSD csipekkel ellátott pendrive is. Hát lecsap rá!


A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények