HP Deskjet 3050A All-In-One (J611a)

A HP egyik legszebb tintasugaras-multifunkciós nyomtatójának részletes bemutatóját olvashatjátok. – írta: escape, 11 éve

Bevezető

Hp Deskjet 3050A All-In-One (J611a) multifunkciós tintasugaras nyomtató

Üdvözlök minden Kedves Olvasót, aki a cikkben szereplő nyomtató iránt érdeklődik! Előrebocsájtom, hogy egy az első címlapos írásom, és szívesen veszem az építő jellegű kritikát bárkitől. Próbálok minden apró részletet bemutatni, de előfordulhat, hogy valami fölött véletlenül átsiklok. A cikket nem a teszt, hanem a bemutató kategóriába soroltam azon egyszerű okból, hogy két hét és tíz-tizenöt oldal nyomtatás után nem igazán tudok értékelhető véleményt felmutatni.

Kellemes olvasást kívánok!

Az elmúlt időszakban elég sok sulis dolgot kellett volna kinyomtatnom, de nyomtató híján szaladgálhattam különféle éppen útba eső boltokba az anyaggal, ahol legtöbbször hozzá nem értő személyekkel találkoztam. Legtöbb helyen még XP-t használnak a gépeken, 2003-as vagy még régebbi Office-szal. Ebből kifolyólag sokszor előfordult, hogy az éppen aktuális verzióval nem tudták kinyomtatni, amit és amilyen formátumban vittem. Ebből tanulva többféle formátumban is elmentettem a nyomtatandó anyagot, remélve, hogy így majd elsőre sikerrel járok.

Sajnos előfordult olyan is, hogy pendrive-ot nem tudta felismerni a gép. Ekkor áttértem az internetes nyomtatásra: e-mailen cucc elküld magamnak, boltban belépek a fiókomba, és onnan letöltve küldik a nyomtatóra. Ez általában bejött, de amikor épp nem volt internet, kicsit nehézkes lett volna a nyomtatás. Itt lett elegem az egészből, és eldöntöttem, hogy beruházok egy nyomtatóra.

Voltak tapasztalataim Canon i320-szal, HP PSC 2175-tel, és egy nagyon régi Canonnal is. Ha még lehetne kapni, akkor az i320-at vettem volna, de sajnos se Vaterán, se Hardveraprón nem találtam. A PSC 2175 nagyon nagy és drága az üzemeltetése, így az is kilőve, a második Canon típusára meg már nem emlékszem, így az is kilőve. Kutatnom kellett tehát az aktuális kínálatban. Egy dolgot biztosan tudtam: tintasugaras lesz az áldozat. Emiatt rögtön elkezdtem olcsó utángyártott tintapatronok után kutatni, majd megnézni milyen nyomtatóba valók. Először Epson volt a kiszemelt, de bizonyos hibái miatt ezt elvetettem.

Itt a PH!-n olvastam a HP új InkAdvantage szériájáról, és a 3515-öst ki is néztem. Elugrottam a helyi "merthülyeazértnemvagyok"-ba barátnőmmel, és szétnéztünk, hogy mit-mennyiért. Barátnőmről tudni kell, hogy úgy választ használati eszközöket, hogy melyik szép. Esetünkben igazat kellett adnom neki, mert az IA3515 mellett ott pihent a polcon a 3050A, ami sokkal szebb volt, olcsóbb is pár 'Mátyással', és a patron sem túl drága bele. Így lett tehát ez a kis szépség a lakás előszobájának dísze.

A kezdeti eligazítást köszönöm a Milyen nyomtatót vegyek? topik lakóinak, az Unofficial PH! Group tagjainak és föccernek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!