HTC One X+ - Késve bár, de törve nem

Teszt alanyom ezúttal a HTC One X+, a cím pedig a termékre és a tesztem kiadási idejére is vonatkozik. – írta: hurrikan, 11 éve

Bevezetés, főbb adatok, külső

Az egyébként 2012 októberében bemutatott készüléket még 2013 januárjában juttatta el nekem a HTC magyarországi képviselete, és kb. másfél hónapot töltött nálam teszten.

One X tulajdonosként az összeszokáshoz nem kellett túl sok idő, csupán a hardveres, szoftveres különbségekre kellett koncentrálnom. Ám mikor elkezdhettem volna mindent, a Samsung laptopom érzékeny búcsút vett tőlem, mindössze fél éves korában, így két hónapig laptop nélkül voltam, ezért késett ilyen sokat a tesztem. De mindenkit próbálok kárpótolni a részletességgel és a terjedelemmel.

Maga a készülék inkább egy ráncfelvarrásnak számít, mintsem új csúcsmodellnek, de mégis több pozitívumot nyújt, mint egy egyszerű órajel emelkedés. Nézzük hát mindezt.

Tehát amint mondtam, e készülék esetében egy ráncfelvarrásról, modellfrissítésről van szó. Az One X hiányosságait, kisebb hibáit orvosolja. Így pl. gyorsabb processzort (ezáltal jobb RAM modult), nagyobb akkumulátort, jobb előlapi kamerát és újabb generációs GORILLA üvegezést kapott. Javult az anyagminőség, a hangzás és a kamera is és mindezek mellé nagyobb tárhelyet, más szín választékot is kapott. A nálam járt piros-fekete igen jól néz ki.

Természetesen történtek változások belsőleg is. Újabb alaplap és újabb kijelző is került bele. Újabb alatt itt nem a technológiai újítást, hanem a korábbi hibák javítását kell érteni. Alaplap esetében a WiFi hibákat, kijelző esetében pedig a sárgulási hibákat.

Áttekintő táblázat:

Ebben a táblázatban megpróbáltam összeszedni a legtöbb különbséget és persze a hasonlóságokat is. A táblázat kis betűméretéért elnézést mindenkitől, de sajnos maximum 800x800-as kép illeszthető be, így át kellett méretezni. Táblázat létrehozására pedig a fórum szerkesztőjében nincs lehetőség. Remélem azért a legtöbbek számára olvasható maradt, ha mégsem, a nagyítás használatát nem büntetik.

Unboxing videó és képeket a készülékről:

Amint látható, az unboxing videó sajnálatos módon egy HTC One X-ről készült, de mivel a doboz és annak tartalma, valamint külsőleg maga a készülék is ugyan az, így ez is szemlélteti mi vár ránk, amikor a készüléket készhez kapjuk.

Természetesen a színek a nálam lévő készülék esetében nem ugyan ezek voltak, sem a telefon, sem a tartozékai esetében. Mivel azt doboz nélkül kaptam, rendes unboxing videót nem tudtam csinálni róla. Persze beletehettem volna ennek a dobozába, de ez későn jutott eszembe. :D

Képeket viszont készültek:

Amint látjuk és ahogy azt írtam is, külsőleg semmit sem változott az One X-hez képest. A méretek mm-re pontosan ugyan azok. Minden ugyanoda került, és ugyanabban a sorrendben.

Nézzük kicsit részletesebben. Az előlapon legfelül ugyebár az előlapi kamerával, a telefonáláshoz használatos hangszóróval (melyből a hang kijutását mikrofuratok biztosítják) és a szenzorokkal találkozhatunk.

Központi szerepet természetesen a 4,7"-es, HD felbontású, GorillaGlass 2-es védelmű, LSCD2-es kijelző foglalja el, alatta pedig a kapacitív kezelő gombok találhatók, méghozzá a szokásos 3 db, a megszokott elrendezésben.

Az élek közül a felsőn a Jack aljzat, a bekapcsoló gomb, a microSIM ajtó és a kamera mikrofonja, jobb oldalin, annak felső részén a hangerő gombok, a bal oldalin - szintén felül - pedig a microUSB csatlakozó található. Míg alul egy újabb mikrofon árválkodik.

A hátlapon alul a mikrofuratos fő hangszóróval, felette a Beats Audio logóval, felül pedig a fő kamerával és az amellett, annak peremében elhelyezkedő LED vakuval és másodlagos mikrofonnal találkozhatunk.
A piros-fekete kombináció mind a kamera kereténél, mind az alsó feliratozásnál jelen van és igen jól mutat.

A készülék összerakási minősége és anyaghasználata egyaránt példás. Recsegés, ropogás sehol nincs, erősebb nyomásra sem. S míg az One X-en egy matt polikarbonát ház van, addig itt - legalább is a fekete változaton - egy puha tapintású réteggel bevont polikarbonát kapott helyet. Ennek természetesen vannak jó és rossz következményei. A fogás jobb, kevésbé csúszik, viszont a készülék ház könnyebben kophat, avagy lepattoghat a bevonat, ahogy ez meg is történt néhány felhasználó esetében.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • HTC Desire X - A kis menő

    Ajánlott, ha egy jó középkategóriás telefont akarsz, jó kijelzővel, jó üzemidővel és jó sebességgel.