Kepler vs. GCN - Titánok harca

Én ismét a 7950CF-t választottam, mert a legjobb ár/teljesítmény arányú páros a felső kategóriában. – írta: ricshard444, 11 éve

Tesztek /1


Amennyire tény volt anno még a Benchmark megjelenésekor az, hogy a GCN lenyomta a Kepler-t itt, mint a szöget, mára igencsak felhozta magát a zöld oldal ebben a programban. Alig van különbség az összeállítások között.


A kutyák erősen GCN pártiak, minimum FPS-ben ki is jön a különbség, ami Ingame egyáltalán nem elhanyagolható hiszen már 50 FPS alatt járunk. 20% difi elég nagy érték ahhoz, hogy egyértelmű győztest lehessen kihirdetni. Az is kétségtelen, hogy a sávszélesség erősen beleszól a min FPS-be.


Minden VGA csapból a GCN vs. Kepler téma folyik, így elkerülhetetlenül tesztpadra került a gépzabáló Metro is, ahol a Kepler hátránya a helyi adatmegosztás tempójában keresendő miszerint a Kepler-ben 0,33 bájt/FLOP, míg a GCN-ben ez 1,5 bájt/FLOP ez a sávszélesség.
Ameddig az átlagot nézzük csak, ez nem is annyira releváns, de ha a minimum érték is a képbe kerül, 2 külön világ a 2 architektúra. Játék közben is észrevenni ezt a 30%-s különbséget, még ha nem is ilyen alacsony értékek mellett játszunk.
1 GPU-nál is ez volt a helyzet Ingame, ezt a Benchmark eredménye viszont nem tükrözi.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények