NEC EA231WMi teszt

Full HD monitor IPS panellal igényeseknek – írta: dezz, 15 éve

OSD menü, NaViSet

Az OSD menü

Az OSD Menu a Menu gomb mellett simán a mini-joystick (NaViKey) használatával is elérhető (ha a Hot Key ON állásban van a 4. lapon). Az alábbiakban a fontosabb funkciókat emelném ki, illetve ami nem önmagáért beszél.

- ECO Mode 1-nél a fényerő az alsó 50, Mode 2-nél az alsó 70%-ában szabályozható. Ezen kívül az Auto Brightness a 3-as módba kapcsol. (Erre van egy külön nyomógomb is a káván; OFF, azaz kikapcsolt állás is van.)
- Auto Brighness Mode 1-ben a környezeti fényviszonyokat, Mode 2-nél a képtartalmat, Mode 3-nál mindkettőt figyelembe veszi a monitor a fényerő automatikus szabályzásában. (OFF, azaz kikapocsolt állás is van.) Felmerülhet a kérdés, mi a különbség az itteni Mode 2 és a Dynamic "DV" mód között: az utóbbinál a fényerő felső tartományában történik a szabályzás, az előbbinél pedig a beállított értékhez képest szabályoz +/- valamennyit.
- A "DV" módokról az 1. oldalon volt szó.

Itt az előre definiált sRGB és Native módok mellett különféle színhőmérsékleti beállítások között választhatunk, illetve ezeket át is állíthatjuk. Továbbá lehetőség van az egyedi RGB-s fehéregyensúly beszabályozásra is.

- Az Expansion Mode-nál a Full és az Aspect között választhatunk. Az első mindent teljesképernyőre nagyít, a második figyelembe veszi a képarányt.
- DisplayPort használata esetén megjelenik a Sound Input menüpont is, ahol választhatunk a digitális hang és az analóg bemenet között.
- A Video Detect egynél több bemenet használata esetén érdekes. First állásban egy másik aktív forrást keres a monitor, ha inaktívvá válik az éppen kiválasztott. None állásban ilyenkor a monitor is stand-by-ba megy.
- Az Off Timer hasonló funkciót lát el, mint pl. a tévéken.
- A Factory Preset funkcióval az egész monitor alapállapotba áll. Megjegyzem, a Reset gomb használatával lehetőség van kizárólag az éppen kiválasztott beállítás alaphelyzetbe állítására is.

Az IPM Setting Standard állásában a monitor akkor megy stand-by-ba, ha nem kap jelet. Sensor állásban pedig akkor, ha a környezeti fény egy időre a következő menüpontban beállított érték alá sűllyed.

A Carbon Savings az ECO módok használatával elért széndioxid kibocsátás-csökkenést jelzi ki (környezetvédelem...).

NaViSet

A készülékhez mellékelt NaViSet program segítségével a DVI vagy DisplayPort összeköttetés DCC/CI kommunikációs interfészét kihasználva a számítógépről is elvégezhetünk a monitoron néhány beállítási műveletet, illetve bizonyos információkat is megkaphatunk. Windows rendszereken a kezelőfelület a monitor és a grafikus kártya speciális tulajdonságait szabályozó ablakba épül be. Alább pedig a Mac OS-X-es változat látható.

NaViSet for Mac OS-X

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények