Nokia Lumia 710 bemutató

Szubjektív teszt a Nokia középkategóriás Windows Phone telefonjáról. – írta: dani993, 12 éve

Külső

Külső

Miután elemeztük a tartozékokat, előkerülhet a dobozból maga a készülék is. Szappan formájú, könnyű, abszolút kézbe simuló, normális méretű - ezek a jelzők juthatnak eszünkbe először (főleg 2 hónap Optimus 3D birtoklás után).

Dimenziók

Magasság: 119 mm
Szélesség: 62,4 mm
Vastagság : 12,5 mm
Tömeg: 126 g

Előlap, kijelző

Az előlap nincs túlbonyolítva, felül egy bal oldalon egy közelségérzékelő lapul meg (működése hívás közben közepesen gyors), jobbra mellette a jó minőségű telefonálásra használható hangszóró, alatta egy Nokia felirat terül el.
Alul található a 3 kötelező WP szabvány nyomógomb (balról jobbra: vissza, home, keresés). A nagyító piktogrammal díszített gombnak semmi értelme, mert mindig a Bing keresőt hozza elő, alkalmazáson belül(ahol lenne értelme keresni) sem változik meg a funkciója, mindig csak a Bing oldalát hozza be, ami még mobilra sincs optimalizálva.
A gombok nyomáspontja megfelelő, csak vigyázzunk hogy ne kerüljön semmi a kijelző és a gombok közé, mert nehéz lesz kiszedni. A gombok alatt találjuk a mikrofont, a hívás másik oldalán tökéletesen tisztán értenek vele.

A kijelző 3,7 inch-es, 800x480 pixel felbontású, Gorilla Glass védi. A felülete nekem egy kicsit érdes, nem eléggé csúszós.
A nagy testvérrel (Lumia 800) ellentétben nem AMOLED technológiát használ, csak sima TFT, viszont a fényereje nagy, és a betekintési szög is majdnem vízszintes. ClearBlack technológiát kapott, ami a fény visszatükröződését hivatott csökkenteni, és jobb fekete színt ad, mint egy mezei TFT panel.

Hátlap

A hátlap egy kellemes tapintású, ujjlenyomatokat nem igazán gyűjtő műanyagból készült. Felül középen találjuk a kamerát, egy közepesen erős LED, és egy másodlagos mikrofon társaságában. Alattuk található egy Nokia logó, és legalul jobb oldalt a kihangosító hangszórója.

Alsó, felső rész, oldalak

Alul egy nyakbaakasztónak kialakított lyuk kapott helyet, nem hiszem hogy sokan használnák. Bal oldalt semmi nincs, jobb oldalt található a hangerőszabályzó gombpár, és a kamera kétállású gombja.
Felül találjuk a védtelen microUSB portot, a 3,5 mm-es jack csatlakozót, és a bekapcsoló gombot. Ez az egyetlen módja a képernyőzár feloldásának, de kényelmesen használható, jó helyen van.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Nokia Lumia 520

    Kellemes meglepetés a Lumia „leggyengébb” terméke, szerintem ár/érték arányban a lehető legjobb.