Plantronics ML-18 Bluetooth headset

Kényelmes, funkcionális, viszonylag olcsó, kifejezetten jó hangminőséget nyújtó, megbízható BT headset. – írta: vadkörte, 11 éve

Doboz, tartozékok, külső és használat

Mint azt az első oldalon már írtam, a termék doboza talán a műszaki világtörténelem legegyszerűbb doboza. Innováció annyi van benne, mint egy huzalszegben. Ha sikerült az egyszerűség okozta sokkot feldolgozni, haladjunk beljebb.


tartozékok kiterítve

A dobozt kinyitva a füles fiókját tudjuk kihúzni. A rajta lévő kis doboz tartalmától nem fogunk hanyatt esni. Némi papírhulladék – többnyelvű használati utasítás az ML-18 és az ML-20 headset-hez*, a szintén többnyelvű biztonsági figyelmeztetéseket tartalmazó könyvecske, – valamint az USB/microUSB töltővezeték. És ennyi…

A töltővezeték hossza megközelítőleg 29 cm, használható, de lehetne hosszabb is. Pozitívum, hogy bármilyen microUSB vezetékkel tölthető.

*:
Az ML-18 és az ML-20 headset lényegében megegyezik, az ML-20 azonban egyszerre több telefonnal is használható (multipoint), míg az ML-18 csak eggyel.

A füles kívülről olyan, mint egy headset. Semmi különleges, vagy meghökkentő részlet sincs rajta.


előlap


hátlap

A front oldal középső része egy naaagy felvevőgomb.
Bejövő híváskor a gombot 1x megnyomva, fogadhatjuk a hívást, 2x megnyomva újrahívhatjuk az utolsó hívót.
Hosszan (2 s) megnyomva hangtárcsázást indíthatunk. Illetve amennyiben a kapcsolat megszakadt, vagy a headset nem csatlakozik a telefonunkhoz automatikusan, 1x megnyomva a gombot tudjuk (újra)csatlakoztatni.

Az előlapi gombbon található egy LED.
Töltés közben folyamatosan világít, gyenge telep esetén bekapcsoláskor 3x villan vörös fénnyel, párosításkor felváltva villog vörös és kék fénnyel.

A hátoldal sincs túlbonyolítva.
Alul egy apró zajszűrős mikrofon van, felette a fülpánt, az felett pedig a hallójáratba csúszó gumi hangszóróborítást található.


bal oldal


jobb oldal


felső él

A bal oldalán található a ki- és bekapcsolásra szolgáló csúszókapcsoló. A kikapcsolt állapotot a csúszókapcsoló alatti piros csík mutatja.
A jobb oldalán a hangerőszabályzó billenőkapcsolót találjuk. Érdekessége, hogy a maximum hangerőnél szól az atomtitkárnő, és a következő "+" gombnyomásra a hangerő a minimumállásba ugrik. Érdekes és hasznos tulajdonság.
A felső élén a beépített akkumulátor töltésre szolgáló microUSB nyílás található.

Az első használatbavételkor ezt is párosítani kell a használni kívánt telefonkészülékkel. Miután bekapcsoltuk a headsetet, addig kell a Hívás gombot nyomva tartani, amíg vörös/kék fénnyel nem kezd el villogni. Majd a telefonkészüléken is be kell kapcsolni a Bluetooth funkciót.

Telefonfüggő, hogy milyen módon kell megkerestetni vele:
iPhone esetén Beállítások > Általános > Bluetooth > Be (a keresés is elindul)
Android esetén Beállítások > Vezeték nélküli hálózatok > Bluetooth: Be > Eszközök keresése
Kiválasztjuk a listából a megjelent headsetet, ha jelszót kér, adjuk meg: 0000.

Normál használat esetén elég bekapcsolni a telefonon a Bluetooth-t, a headset a bekapcsolásakor automatikusan csatlakozik a közelében lévő és vele párosított eszközhöz.
A fülpánt két tengely mentén forgatható, így jobb- és baloldalon egyaránt viselhető.

Működés közben a headset atomtitkárnője angol nyelven jelez, ha:
- ha be- vagy kikapcsoljuk a fülest,
- ha magas, vagy alacsony az akkumulátor töltöttsége,
- ha párosítjuk a készüléket, vagy sikeresen párosítottuk,
- ha megszakadt a Bluetooth kapcsolat, illetve ha újracsatlakozott.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények