Porszívóügynök voltam

A történet ott kezdődik, hogy már nagyon rég óta nem találtam semmilyen melót és behívtak... – írta: Jégkokó, 16 éve

A történet ott kezdődik, hogy már nagyon rég óta nem találtam semmilyen melót és behívtak egy helyre. Tehát el is mentem a megbeszélt időpontba, egy nagy budai irodaházba kellett menni az 1 emeletre, be is mentem. Aztán mondom, hogy ki vagyok, és miért jöttem, majd kaptam egy papírt, amit ki kellene tölteni, és bementem egy tárgyaló szobába. Miután kitöltöttem, bekísértek a "főnökhöz" aki kb. velem egy idős, lehet, már ez nem volt nekem szimpatikus, de gondoltam egye fene egy próbanapot, kibírok. Másnapra be is lettem hívva, de persze ingbe meg nyakkendőbe kellett megjeleni.
Minden ugyan úgy történt, ahogy előző nap. Be lettem mutatva a tréneremnek, aki majd mindent megmutat a nap folyamán. Itt még azt hittem, hogy átegyünk vmi irodába, és ott kell majd figyelnem a munkát, de nagyot tévedtem. Kiderült ugyanis, hogy ez bizony porszívóügynöki meló keményen.A tele 2 díjcsomagjaival kell házalni
Meg persze nyomta a süket dumát, hogy ő havi 300 ezret megkeres és nem is, szakad bele a melóba, hát igen ez elég jól hangzik. Majd buszra szálltunk és kimentünk a területre, ami jelen esetbe a 20. kerület volt.
Itt külön is váltunk 3 csoportra, én azzal a tréner gyerekkel mentem, hogy lássam a dolgokat. Elkezdtük sorra járni az utcákat, és mindenhova becsöngettünk, és persze mindenhol ment a süket duma: minden matáv t com előfizetőt keresünk, használnak még vezetékes telefont, meg milyen kedvezményekben részesül, ha a tele 2 t használja, ami persze mint megtudtam egyáltalán nem igaz.
A nap végére vissza kellett menni az irodába, és megrázni egy harangot, amiből volt kicsi nagy és extra nagy. Annak függvényébe, hogy ki mennyi szerződést kötött egy nap.
Elintéztük a papírokat, és ettől fogva porszívóügynök lettem.
Majd pár naptanulás után, élesbe is kipróbálhattam a tudásomat, persze mondani se kell, hogy a legtöbb helyen elküldtek a fenébe. Meg persze a legtöbb ember iszonyatosan ellenséges volt velem, persze amit nem csodálok.
Minden reggel volt az irodába egy ilyen pics kör, ahol elgyakorolhattuk a különböző eladási technikákat, nálam ez annyit ért, hogy még jobban összezavart.
Majd egy hét után sikerült megkötnöm az első szerződésemet, amit persze nem fogadtak el, mert az ügyfél már tele 2 t használta.
Úgy működött a szerződéskötés, hogy miután kitöltöttem az adatokat, felhívtam egy számot és ott kellett online verifikálni a szerződést.
Közbe teltek a napok, és megtudtam azt is, hogy egyéni vállalkozónak kell ehhez az egészhez lenni, nah itt már kezdett nagyon unszimpatikus lenni az egész.
Az első hét után volt egy saturday cruise nevű marhaság, amikor az ország összes irodájából györbe mentünk és ugyan úgy csináltuk a szerződéskötést, mint pesten.
Itt sikerült 3 szerződést kötnöm. De az egyetlen jó dolog ebbe a kirándulásba az ingyen kaja és pia volt.
A következő hét maga volt a borzalom, 2 napon keresztül 1 darabot se sikerült írnom, kicsit kiborultam ez miatt. Persze próbáltak vigasztalni, és mondták hogy ennek is meg annak is mennyire nehezen ment először és most már 8 szerződést ír egy nap alatt, és persze ne adjam fel és ez menni fog nekem.
Aztán másnap úgy mentem be, ha törik, ha szakad én, itt hagyom ezt a szemét melót.
El is mondtam a tréneremnek,(aki közben menedzser asszisztens lett, vagyis a nagyfőnök egy újabb tompornyalóval lett gazdagabb) és teljesen le volt döbbenve, és kérdezte, hogy mit fogok ezután tenni, mire én mondtam, bármit csak nem ezt.
Másnap be is adtam a felmondásomat, semmi probléma nem volt belőle, bár egy darab papírt se kellett aláírnom, amit kicsit furcsállottam, mert belépésnél kellett.
Majd egy hónap múlva felmarkoltam a 4 szerződésért a rengeteg lét, vagyis 3 ezer Ft ot.