DIGI műholdas TV - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Rick4
(félisten)

Igaz ez a digi tv topic, nem a digi net, de milyen routered van? Patch kábel jó helyre van dugva?


AtHoS
(nagyúr)

Milyen patch kábel? :F Router és gép közé nem patch kábel kell, ha jól tudom.

cuckoo
Milyen url-ről írsz? IP címet szokás beirogatni a router konfig felületének eléréséhez.
pl. 192.168.0.1, 192.168.1.1, stb...

Remélem azért az asztali gépet először kábellel kötötted össze a routerrel.

WAN portba dugd a digi kábelt és LAN1 porttal kösd össze az asztali géppel.

De a router eléréséhez nem szükséges a WAN használata, mivel anélkül is eléred a routert. A WAN port a nethez kell.


Rick4
(félisten)

Nem tudom, Te hogy csinálod, de egy router és egy másik eszköz közé patch kábel kell, két gép közé pedig crosslink kábel... :U Nem egyszerűbb, megvárni, míg válaszol? Ha sürgős lett volna neki, már válaszolt volna... Jobb itt találgatni miket írjon be? :U

[ Szerkesztve ]


AtHoS
(nagyúr)

"Nem egyszerűbb, megvárni, míg válaszol? Ha sürgős lett volna neki, már válaszolt volna... Jobb itt találgatni miket írjon be? :U "

Bal lábbal keltél fel?
Légyszíves ne oktass ki senkit mikor mit írjon be vagy mit ne írjon be. Ehhez neked semmi közöd nincs, ráadásul nem tudhatod ez milyen következményekhez vezethet. A moderátorok dolga eldönteni mi odavaló és mi nem. :(( Én se szólok rá olyanokra, akik 20 másodpercenként írnak ugyanazon topicba kétszavas választ egyes hozzászólásokra, mikor egyetlen hozzászólásban is megtehetnék.

Máskülönben pedig eddig tévhitben éltem és ez most megváltozott köszönhetően annak, hogy engedélyed ellenére be mertem írni az előző hozzászólásom és úgy reagáltál ahogy a hozzászólásod első részében.

Történet:
Mivel nem vagyok hálózati szakember így az idők folyamán alakult ki bennem a hálózattal kapcsolatos kábelezéssel az a (most már tudom, hogy tévesen) tudat, hogy a nevezett Patch és Crosslink kábel az egy és ugyanaz. Ezt elsősorban saját beszerzett kábeleknek köszönhetem (nem volt sok, mindössze 3db), de ezek eddig alátámasztották téves hitemet. A kábelek közül 2db sima nem cross típusú és ezeken a kábeleken található feliratokban nincs is semmi utalás sem Patch-ra sem Cross-ra.

Viszont a harmadik kábel bizony Crosslink. Ennél megtartottam az eredeti csomagolást, melyen két oszlopban vannak feltüntetve a kábeltípusok és ezeken belül több sorban a hosszuk szerint növekedve a különböző kiszerelések, melyek közül a csomagolás tartalmának megfelelő sor elé egy kék pötty van odaragasztva.
Az oszlopok jelölése: Patch Cord CAT.5E STP és Patch Cord CAT.5E UTP. Tehát ebből is az vetül le, hogy a Patch = Crosslink.

Magán a kábelen pedig szintén szerepel a PATCH felirat:

roline UTP CAT.5E PATVH ISO/IEC 11801 & EN 50288 & TIA /EIA568B.2 3P VERIFIED - 24AWGx4P TYPE CM (UL) C(UL) CMH E164469 YFC

Ez nekem sok mindent nem mond, de a PATCH felirat egyértelműen azonosította, hogy az eddigi feltételezésem szerint CrossLink kábelről van szó, ami ugye pl. 2 gép, 2 router, 2 switch összekötéséhez szükséges. A színkialakítást nem írom le, de megfelel ezen az oldalon található 3. válaszban taglalt 3, 6, 1, 4, 5, 2, 7, 8 sorrendnek. (színkiosztás a linken olvasható)

Az előbbiekből kiindulva mikor javasoltad a gép és router közé a Patch kábel használatát egyértelműen helytelennek tartottam, ezért is került sor a hozzászólásom megírására, de ha már hozzászólok, akkor 1-2 információt amit Te nem kérdeztél meg a pontosítás kedvéért megkérdeztem cuckoo-tól, akiről nem tudom eldönteni, hogy csak beírta a kérdését és többet vissza sem jön vagy esetleg vissza is fog nézni válasz reményében

Mivel kritikus válaszod első része tárgyilagos, így nekiláttam igazam bizonyításához google-zni Patch -> Crosslink ügyben, de rá kellett jöjjek, hogy nem tudom magam igazolni, mivel a "szakma" különböző kialakításúnak mondja ki a Patch és Crosslink kialakítású UTP hálózati kábeleket, ami alapján a Te javaslatod megfelelő volt. Ezúton elnézést a tudatlanságomért, most már talán képben vagyok UTP kábelügyileg.

Tehát, mint látható egy más számára fölöslegesnek tűnő hozzászólás esetleg a másik oldal álláspontjának ismeretében hosszabb távon nem is biztos, hogy fölösleges volt. Legalábbis nekem jól jött, hogy helyreigazítottál (amit köszönök szépen neked :R ) és így, ha közvetve is de rájöttem: eddig e tekintetben tévhitben éltem.

Mod:
Mellesleg a guglizás közben érdekes információval is gazdagodtam Patch-Crosslink ügyben, miszerint vannak eszközök, melyek a használt kábel függvényében fordítani tudnak, tehát mindegy milyen kábelt használ ezeknél az ember. (linkelt oldal 1. és 2. válasz, ráadásul 2005-ös beszélgetésről van szó)

[ Szerkesztve ]


Kobe
(veterán)

digi kábeltv minősége milyennek mondható ? Jelenleg t-home tripla van, de köv hónaptól érkezik a digi lan + kéne mellé valami olcsóbb tv is, mi a 2900 ftos csomagot néztük ki, csak pl szomszédnál a műholdas verzió kb 2 hetet élt meg, olyan pocsék minőségű volt, állandóan hibák jöttek elő. Kábel rendesen funkcionál ? Illetve hűségidő van ? azt tom hogy netre és telefonra nincs, tv esetében mi a felállás ?

[ Szerkesztve ]


cigam
(félisten)
Blog

TVre sincs hűség, de az HBO-ra lehet hűséget vállalni.
A minőség kb ugyanaz mint a műholdas, csak hozzájön az analóg kábelzaj. Persze ha digitáis vevő is van a tv-ben (dvb-c!) akkor a legtöbb adó digitálisan is fogható, így nem lesz rajt "kábelzaj", lesz rajt EPG. ha dvb-t-s a tunered, akkor a mindígtv kinálatát is foghatod (m1HD,m2HD, stb)


mogyesz
(aktív tag)

2 részletben válaszolok, ha nem baj.

1.: Általában azért említik a fizetőset, mert soxor előfordul, hogy a kedves ugyfél fordítva helyezi be a kártyát, és a szerelőnek csak normálisan kell beledugnia. Olyan is előfordul, hogy kimennek javítani, és kiderül, hogy a konnektor szar és nem a kütyü. Igaz, ez extrém példa, de előfordul. Ilyen esetben természetes, hogy elkérik a kiszállás árát. Te sem, Én sem örülnék, ha eladok valamit, és ki kell menni javítani, de kiderül, hogy nem is az a hibás, hanem mondjuk az ügyfél figyelmetlen. Ekkor Te is, Én is elkérném a kiszállást.

2.: Sajnos bevett gyakorlat - néha az ASZF-be is bujtatva van -, hogy lejárat után egészen addig, amíg le nem mondod adják, és fizetni kell érte. Ez nem csak a diginél, de pl. ADSL szolgáltatóknál is így van...


csibor
(őstag)

Megjöttek az új kártyák,vajon ezek már n3-ok lehetnek :F Mindegy 1 hónap ajándék hbo-nak örül a család.


Dízeles
(aktív tag)
Blog

Hy
Cimborám digi kábeles. T.V . király, nett hasít,100 perc ingyé telcsi HBO bekötéskor szerelővel lezsírozva.Úgy 1 éve .Ha jól tudom 5000 pénzért havonta.


toldiur
(csendes tag)

1. Ehez csak annyit fűznék hozzá,h rtv műszerész vagyok saját esetemben meg tudok különböztetni egy hálózati hibát egy akármilyen kf stb hibától.. főként ha a dual be indul csak adás nincs benne..
A másik meg az,h amíg a digi részéről nem megállapított a hiba forrása,addig ne kérjen kiszállást és munka bért.. Mert ha már így kezdi,h fizess paraszt" tuti,h fizetni is fog az ügyfél, akkor is ha nem a hálózati zsinór okozta probléma áll fent vagy az ügyfél figyelmetlensége.. ami szerintem nagyon nagyon ritka eset lehet.. mivel nem dugdossuk a kártyát állandóan ki be..nincs is rá szükség..

2. Eléggé szomorú,h ily módon akarnak az ügyfél pénzéhez jutni,h az ASZF-be bujtatják egyes szolgáltatók a kitekert hűség idő meghoszabítását..
Ha én egy évre kötök szerződésd,az nem egy hónap és nemis 2,év.. hanem 1,év.. pont.

[ Szerkesztve ]


mogyesz
(aktív tag)

Akkor 1 kis kiegészítés, ha nem voltam érthető, akkor elnézést:

"A másik meg az,h amíg a digi részéről nem megállapított a hiba forrása,addig ne kérjen kiszállást és munka bért.."

"Általában azért említik a fizetőset" - ez nem egyenlő azzal, hogy ha a hiba nem nálad volt, ki is fizettetik, ezt próbáltam ecsetelni. Természetesen, ha nem banális a "hiba", vagy az előfizetőtől független - ergó az Ő eszközeikkel van a baj, nem fizettetnek...

Természetesen nem Téged néztelek bénának, hanem általánosságban írtam, már előfordult eseteket: "mert soxor előfordul, hogy a kedves ügyfél fordítva helyezi be a kártyát, és a szerelőnek csak normálisan kell beledugnia. "

1ébként - sajnos - ügyfélszolgálatosa válogatja. Nekem szerencsém lehet velük, mert miután bemutatkozom, elmondom mi a bajom, mindig tudtak segíteni... Igaz el is tudom mondani, mi a bajom. ezzel nem arra célzok, hogy Te nem tudod elmondani, de hidd el, sokan vannak, akik nem...

[OFF]
Elmondok egy saját sztorit: IT-n dolgozom egy Vegyészeti Gyárban. Sajnos/nem sajnos e-mail-es helpdesket is használunk - erre futnak be a hibák. Mivel nincs külön helpdesk osztály, így közvetlen hozzánk futnak be a kérések. De van, amikor nem lehet írni, mert pl. nem megy a gépe, esetleg nem tud bejelentkezni.

Na a példa az utóbbi: kollégát hívják, hogy
ügyfél: x.y vagyok, nem tudok belépni.
kolléga: Ok, mi az azonosítója?
ü: ABC12345
k: az ön azonosítója nincs zárolva
ü.: de akkor sem tudok belépni! Maga ezt nem látja?!
k.: mivel telefonon beszélünk, nem, nem látom...
ü.: miért nem?
k.: rendben, mi a gép azonosítója? Rájelentkezek, és segítek
ü.: ???
k.: rendben, ha nem tudja, akkor olvasson le egy gyári számot, vagy leltári számot róla...
ü.: pill. türelmet, a gép a szoba másik sarkán van...
ü.: 234567
k.: állj, ez a monitoré lesz!
ü.: az nem jó?
k.: nemigazán, arra nehéz rájelentkezni...
ü.: (büszkén) pedig azon van a kép!
k: mégiscsak a gépről kellene
ü.: az a gép, amelyiken a monitor van?
k: ??? igen, valószínűleg
ü: megvan! 654321
k.: rendben, máris rájelentkezem
k.: kérem írja be a jelszavát (miután lenyomta neki távolról a ctrl+alt+del kombót)
ü.: készen van, így már működik! Köszönöm
K.: nincs mit - NC

Sajnos ilyen is előfordul, és a diginél is... még cifrább is.[/OFF]


toldiur
(csendes tag)

jót nevettem :C bocs . egyébként értettem elsőre amit írtál.. csak próbáltam ecsetelni,h honnan a fenéből tudhatná a telefonos kis asszony,h mi baja van a beltérimnek,h bármennyit kérni kell a javításért ..szerintem ha azt mondtam volna neki telefonba,h felrobbant a beltéri akkor is azt mondta volna,h kiszállás ennyi,javítás meg ennyi..
egyébként a legrosszabb széria a dual beltérijük.. de szerintem ezt ők is tudják..
1. Csak jó tanácsként írom,h aki két beltérit kér a digitől az a megrendeléskor,hívja fel a központos kisasszony figyelmét,h azt ne egy beltériben 2-kártyával oldják meg,különben nagy az esély,h úgy fog járni mint én,mert széria hibás a dual..
2. amikor kint a szerelő az ne első beltéri előtt válassza el a koax kábelt ami a fejtől jön másik beltérire,különben nem lesz tökéletes..mivel nagyon sok esetben elkövetik ezt a hibát,ami miatt többször kikel hívni a szerelőt aki nappal semmilyen hibát nem talál,mert csak estére amikor terhelt a jel jelentkezik a gond.. ilyenkor is az van az,h kiszállás ennyi,javítás mag annyi.. vannak bizony trükkök amivel pénzt lehet keresni..
előző hozzá szólásomban megjegyeztem,h velem ez történt" a t-comnál ezt nem tapasztaltam,jött szerelt és ment.. amikor gondom volt hívtam, jöttek azonnal,javítottak és elmentek.. komolyan mondom,h borravalót sem fogattak el.. a upc-nél meg bementem az üzletbe és 3beltérit hozhattam 2ezerért amit magam szereltem fel és teljes garanciát kaptam így is.. sőt ezeknél soha nem marad az előfizetőnél a beltéri ha lejár a hűség idő vagy vissza mondja az előfizető,tehát muszáj nekik javítani vagy akár cserélni ha gond van..


mogyesz
(aktív tag)

:D

A duálnak általában a tápja megy tönkre, ezt a tápmodul teljes cseréjével tudják orvosolni. Nekem is tönkrement, szóltam, hogy a duál helyett 2 db Humax-ot kérek.

Jöttek, cserélték, mentek. :-))))


toldiur
(csendes tag)

van annak minden baja :D velem meg kekeckedtek,h ennyi meg annyi amikor azt sem tudták,h mi baja van illetve a sajátjuk (garanciás) volt a beltéri.. így elestek egy előfizetőtől..


Rick4
(félisten)

Az, hogy te kire nem szólsz rá, az a te dolgod. Nem én keltem bal lábbal, hanem te, ha ilyen dolgokat ilyen stílusban képes vagy beírni, és a végén mégsem törlöd ki. Keresd magadban a hibát, és képzeld magad elé a klasszikus viccet:
Mennyi?
30!
Mi harminc?
Miért, mi mennyi?
Nem gáz hogy válaszolsz egy olyan kérdésre, amit nem értesz?

Ja, értem, és akkor te a 20 másodpercenként 2 szavas hozzászólást írókhoz közelinek érzed magad, aki valójában olyan, hogy rászólható lenne, de ne szóljunk rá, hadd írjon mindenféle baromságokat. Na ez lehet, hogy a te világod, de az enyém biztos nem. Ha neked megfelel így, csináld így. Az meg hogy valamit továbbra sem értesz, megint csak legyen a te bajod.. :DDD

Szerk:
Milyen patch kábel? :F Router és gép közé nem patch kábel kell, ha jól tudom.. ezzel meg megint csak azt támasztod alá, hogy jól tettem, hogy szóltam. Ez is baromság volt... :DDD

[ Szerkesztve ]


Rick4
(félisten)

És akkor legyen itt egy másik hsz külön, amiben mint kívülálló írom le a véleményemet:
Szóval valóban a kétféle kábelfajtát így nevezik, és valóban a patch gép és másik eszköz, a crosslink pedig gép gép közé jó.
Egyébként meg valahogy egy kicsit jogosnak érezem, hogy szóltam, (bár egyáltalán nem törekedtem a kioktatásra) mert a hsz-odban félinfó volt, és az is rossz.. :DDD
Te is, de főleg mások is hülyén érezhetik magukat, ha 5-10 ilyen "valamin" kell átverekedjék magukat, mire valóban érdemi infót kapnak. Szerintem alapból rossz irány nem csak itt, de az életben is, hogy visszakérdezés nélkül "dobunk" egy választ valamire, ami ugye kiderül, hogy rossz válasz. Ha van alternatíva, inkább később, de egy korrekt, kerek, megindokolt, ténnyel alátámasztott és helyes válasz legyen. Mordok kolléga volt ilyen, hogy a kérdésre nem tudta a választ, erre beírta, hogy ő nem tudja, de majd jön valaki, aki elmondja.. Neki elmondtam itt is, meg msn-en is (ismerjük egymást) hogy azért mégsem így kellene csinálni, bár ő 15 éves, neki még joga van nem a legjobb megoldást választani.. Ha ezt nézed, hsz-t gyűjtögetni, őstagnak lenni így is lehet, na de van értelme? :DDD
És akkor visszakérdezek, szerinted a 6ezer hsz-ból menyit lehetne törölni ami sem érdemi infót, sem a témához szorosan kapcsolódó dolgot nem tartalmaz? Vagy inkább úgy kérdezzem, mennyi maradna? :DDD


AtHoS
(nagyúr)

#6215
"Az, hogy te kire nem szólsz rá, az a te dolgod. Nem én keltem bal lábbal, hanem te, ha ilyen dolgokat ilyen stílusban képes vagy beírni, és a végén mégsem törlöd ki......."

Még egyszer leírom: Semmi közöd hozzá ki, mikor, kinek, mit ír. Ha nem megfelelő a stílus és a tartalom, akkor azt a modik majd meghálálják. Többihez semmi közöd, legfeljebb leírhatod róla a véleményed.

"Nem gáz hogy válaszolsz egy olyan kérdésre, amit nem értesz?"

Nem tudom honnan veszed, hogy nem értettem a kérdést. Ráadásul ha figyelmesen elolvasod nem is írtam választ. Kérdés, tanács és megjegyzés volt az érdemi hozzászólásomban. Ja hogy ez a válasz egy kalap alatt? Hát istenem! Talán szuverén jogom volt beírni. De ha nem, akkor légyszíves szólj a modiknak, hogy töröljék :R

"Ja, értem, és akkor te a 20 másodpercenként 2 szavas hozzászólást írókhoz közelinek érzed magad, aki valójában olyan, hogy rászólható lenne, de ne szóljunk rá, hadd írjon mindenféle baromságokat....."

Látom értelmezésből elégtelen az értékelés nálad. :( Én ilyet nem írtam, viszont azt igen, hogy nem kell másnak megmondani mire mit ne válaszoljon, mivel közöd nincs hozzá.

"Az meg hogy valamit továbbra sem értesz, megint csak legyen a te bajod............"

Ezt nem értem hogy jön ide, de teljesen egyetértek. Azzal viszont kiegészíteném, hogy Én legalább belátom a hibámat :K , mint ahogy ezt le is ítam.

"Milyen patch kábel? Router és gép közé nem patch kábel kell, ha jól tudom.. ezzel meg megint csak azt támasztod alá, hogy jól tettem, hogy szóltam. Ez is baromság volt..."

Ezt nagyon nem értem. Nem, tudom honnan szakítottad ki, de úgy érzem nem olvastad megfelelő értelmezéssel a #6204-es mondandómat :F

#6216

"Szóval valóban a kétféle kábelfajtát így nevezik, és valóban a patch gép és másik eszköz, a crosslink pedig gép gép közé jó."

Köszönöm szépen a megerősítést, de mint írtam, erre időközben rá kellett jönnöm magamnak is :R

"Egyébként meg valahogy egy kicsit jogosnak érezem, hogy szóltam, (bár egyáltalán nem törekedtem a kioktatásra) mert a hsz-odban félinfó volt, és az is rossz.."

Jogosnak jogos volt a patch<->crosslink viszonylatban, amit rosszul tudtam eddig, csak nyugodtan kihagyhattad volna ezt a részt:
"Nem egyszerűbb, megvárni, míg válaszol? Ha sürgős lett volna neki, már válaszolt volna... Jobb itt találgatni miket írjon be?"
mivel mindenkinek szuverén dolga eldönteni mihez szól hozzá és mihez nem.

"Szerintem alapból rossz irány nem csak itt, de az életben is, hogy visszakérdezés nélkül "dobunk" egy választ valamire, ami ugye kiderül, hogy rossz válasz."

Légyszíves mutasd már meg nekem hol írtam választ? Erre gondolsz?
"Milyen patch kábel? :F Router és gép közé nem patch kábel kell, ha jól tudom."

Úgy érzem igen, de ennek a végén is ott a bizonytalanság: "ha jól tudom". Hát kiderült, hogy rosszul tudom. Volt már ilyen e történelemben és szerintem még lesz is :B

"És akkor visszakérdezek, szerinted a 6ezer hsz-ból menyit lehetne törölni ami sem érdemi infót, sem a témához szorosan kapcsolódó dolgot nem tartalmaz? Vagy inkább úgy kérdezzem, mennyi maradna?"

Ezt megint nem értem hogy jön ide, de már nem is érdekel. Mivel nem vetted a fáradtságot és olvastad-értelmezted a #6204-es hsz-omat, így nem is töröm magam.

ui.
Még egyszer köszönöm, hogy helyreigazítottál a Patch-Crosslink kábel ügyében, amit eddig rosszul tudtam :R viszont moderátori teendőkben vegyél vissza erőteljesen.

Részemről PEACE


Rick4
(félisten)

Összegezve a leírtakat egyet meg lehe tállapítani: Mindenkinek mindenhez van szuverén joga, csináljon amit akar, még ha ezzel mások előtt bohóccá válik is. Csináljad nyugodtan továbbra is.. :DDD

Csak ha már ennyire belegabalyodsz a szuverenitásba, téged miért zavar az, ha én írok egy hozzászólást azért, mert írtál egy hozzászólást ami engem zavar? Téged zavar, hogy engem zavar? Mert engme nem zavar, hogy téged zavar... :DDD


Tompie
(őstag)

Nincs valakinek infója arról, hogy Bp. III. ker. Békásmegyer Kabar utcában mikor lesz kiépítve a DIGI??? mert ügyfélszolgálaton mindig csak össze-vissza beszélnek :((


Rick4
(félisten)

A digi tv mindenhol "kiépíthető" ahol van kilátás dél felé. Szerintem Te a digis kábelről beszélsz, ami nem ez a topic. De itt kérdezhetsz: [link]
És itt olvasok egy cikket:
[link]
A kézi irányítást Teszári azért kapcsolta be, mert a Digi adósságai már a működést veszélyeztették. Információink szerint a cég akkora tartozást halmozott fel a műholdas dekóderek gyártóinál, hogy már nem szállítanak a cégnek, így akadozik az új előfizetőknél a rendszer kiépítése. A DigiTv az utóbbi hetekben ráadásul a piacon szokatlan megoldást választott: kifizetteti a dekódert az új belépőkkel.

[ Szerkesztve ]

üzenetek