Amazon Kindle - Tabletek, E-bookok fórum

üzenetek

hozzászólások


cocka
(veterán)

Nekem két külön accountom is van. De az oka nagyjából itt a szürke zóna kategória. Dióhéjban annyi, hogy bizonyos könyvek csak x országban regisztrált accounttal érhetők el vagy amelyik több országban is elérhető, azoknál az árakkal lehet trükközni. Pl. azzal az accounttal veszed meg, amelynek az országában az árát HUF-ba konvertálva kevesebbe kerül.

De valószínű már az Amazon is észlelte az évek során, hogy egyesek ilyesmivel trükköztek, ezért feltehetően korlátozásokat vezetett be.

Ami az igazán vicces rész ezzel kapcsolatban:

Maga az ebook-olvasó ugyebár kizárólag azokat listázza a Kindle Store-ban, amiket az adott országban elérhetsz. Tehát ha mondjuk brit címmel regisztrálsz, akkor briteknek elérhető találatokat mutat. (IP elvileg nem érdekli)

Majd amikor az egyik ilyen könyvet az olvasón keresztül akarnám megvenni a Store listájából, akkor közli, hogy ez számomra nem elérhető. De mondom akkor minek listázod wazze! Hát akkor arra a 3 perce míg megveszem VPN-ezek azt cső. (akkor talán nem akadékoskodik)

Eleve nem értem, hogy könyvekre mi a faxnak geoblock. Ha papíron veszem meg képesek Magyarországra küldeni (5% áfa), ha ugyanazt elektronikus formában akarom a Kindle Store-ból, akkor meg megy ez a gyökölés, hogy a brit könyvek nem elérhetőek?

üzenetek