Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás - Gazdaság, jog fórum

üzenetek

hozzászólások


mexel
(veterán)
Blog

Köszönöm, félek Jahno-nak lesz igaza egyel lejjebb. Kitalálom a kb 10 hivás terméket megpróbálom-e így, mind 1-2-3 dolláros tétel vagy elengedem inkább


Dinter
(addikt)
Blog

Ez nem nyugtató olvasni. Én is rendeltem most egy telefont. Legutóbb HK-hoz induláshoz képest 3. nap már hozta a futár. Mostmár 5 nap eltelt, de még mindig nincs trackingben a leszállás :F Remélem nem lesz a tiédhez hasonló probléma.


GAbre
(veterán)
Blog

Lehetünk rosszindulatúak vagy valami!De biztos vagyok benne,hogy nem mind ilyen.

Tipikusan félig üres a pohár szemléletet látok a megjegyzésedben.
De legyen így akár minden vásárlásnál! Mint mondtam,nem hiába jó revoluttal fizetni.
Ha az oldal nem segít/időből kicsúsztál,ha 1-2 ilyen beszélgetés után még mindíg szűrözik eladó,és a fenyegetés se használ,hogy akkor banknál reklamálsz.
De ha sok ilyen eladó van,amit te mondasz(Lehet épp te hiszel el mindent,és olyan terméket veszel,amiről látszik,hogy nem tudja vagy túl olcsó,magyarul=olyantól vásárolsz,aki átverés miatt árul).
De alin főleg temun,de bármelyik külföldi oldalon is revolut ajánlott,kevés számlán lévő pénzel,és/vagy kártyakorlátozásokkal.
Szóval ha beüt az általad említett gond,akkor nem tudnak hozzáférni pénzhez se,vagy ha igen,rögtön észre veszed,és 1 katt és le van tiltva kártya.
+ ami lényeg a reklamáció:Ha befuccsol kommunikáció vásárlás után,még mindíg van 1 esélyed pár kattintással megoldani problémát.
Ha így vásárolsz jó eséllyel nem lesz gondod se vásárlás előtt se utána,azzal,ha próbál lerázni eladó!


mexel
(veterán)
Blog

Még nincs revolutom de hamarosan lesz és akkor ez lesz a metódus nálam is sajnos most nem volt erre lehetőség.


GAbre
(veterán)
Blog

https://www.aliexpress.com/item/1005005868545739.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.6.21ef18025ZBX8b
Ilyen vagy hasonló riasztót valaki próbált már ki?
Neten nem találni tesztvideót,vagy leírást,van aki mondja jó,van aki szerint nem ér semmit!
Jahno:
Köszönöm,de olyat kérdeznék,akinek van hasonlóval tapasztalata.
Ezt nem biztos mondanám relevánsnak.
Meg ez is kicsit félig üres hsz. :B ;)

[ Szerkesztve ]


Jahno
(őstag)

Van egy söröm, hogy kizárt a működése. Ráadásul városban csomó helyen van madárriasztó. Madarakat nem túlzottan érdekli, de engem idegesít, ha hallom a csipogását. Egyéb nyest/kisállat/makka riasztó sem nagyon működik, csak azt hisszük. És ezek nem 500 forintos Alis cuccok, aminek a leírása mindent is elbír.


strcpy
(tag)

Sziasztok!

Tud valaki olyan szlovák logisztikai céget, ami csomag továbbítással foglalkozik Magyarország felé?

A szlovák Alzánál van a termékből, amit szeretnék, a magyarnál nincs és nem is lesz. :(((


GAbre
(veterán)
Blog

Valamelyik fórumon láttam,hogy van valami csomagpontos téma,amit másik országból magyarba tudnak hozni(Ha jól emlékszem bánya alatt/vége felé vett valaki így kártyát.)
Esetleg ennek járj utána,ha valaki nálam pengém nem tud ennél konkrétabbat.


yogibear
(addikt)

Packeta?


csibe1
(addikt)

Az alis rendelésekhez amióta nincs PayPal nálam is Revolut van.
Max 10 ezer van a kártyán, mert más is megy róla, meg egy plusz ali virtuális kártya aminek a számát csak ott az alin adtam meg. Ha rendelek aliról akkor meg előtte töltök rá amennyi kell.
Amúgy rendelés előtt nem árt elolvasni a véleményeket is, meg a shop értékeléseit is. :)


GAbre
(veterán)
Blog

Az sajnos nem túl sokat jelent az értékelések olvasása(simán adnak 1 átverésre is majdnem 5 csillagos össz értékelést is,és az 1 csillagosak se mindíg írják le az igazat,sőt van amikor az tűnik kamunak),de ártani persze nem árt.


Jahno
(őstag)

Azt sem tudják néha mire írnak. Megkapják, jajjdejó.


AesSedai
(csendes tag)

Üdvözletem!
Érdeklődnék, hogy a Gomibo.at oldalról rendelt e már valaki? Ha igen, mik a tapasztalatok, megbízhatóság, ügyintézés stb.


AesSedai
(csendes tag)

Köszönöm, ismerem az oldalt és több hasonlót is megnéztem most. Utána gugliztam a boltnak, viszont egy két kifejezetten magyar véleményre lennék kíváncsi, egy olyan helyen, ahol a bolt nem olvassa a hozzászólásokat.


axlfsi
(veterán)

Sziasztok!

1 hónapja kb. rendeltem a Temu-ról egy nagyobb összegben (úgy értem, nem 2 dollár, hanem 16k Ft). Egy 2 csatornás, kézi oszcilloszkóp. Akkor egy FB reklámból jött az orrom elé a lehetőség (de egyébként már elég régóta és ha nem ez, akkor egy másik, de a lényeg, hogy időnként toltak az arcba amolyan értékesebb termékeket is, ahol 61-79%-os kedvezménnyel lehetett rendelni).

Nos, emlékeim szerint korábban az volt (mondva, írva és a tapasztalat is), hogy egy készülékről lehetett vagy 7-8(?) alkalommal is vásárolni, csak új reg/fiók kellett hozzá. Ez biztosan változott, mert az appot persze hiába töröltem, telepítettem újra, regeltem másik fiókot, a hw eszköz (telefon) egyedileg be van azonosítva és ki is írják, hogy erről a készülékről már történt vásárlás (vagy valami hasonló, nyers magyar fordításban).

Azt probáltam már, hogy a nettó FB linket megosztom önmagammal és egy másk telefonomról próbálkozom, de ott egyszerűen semmilyen kedvezményt nem kapok (teljes áron adja a kosárba). Egy másik (tartalék) FB regisztrációm van (1-2 ismerőssel és csoporttal), ott ha sokáig görgetek, beadja a Temu hirdetést, de az az oldalra lapozhatós verzió, tudjátok és csak 1-2 dolláros szarokat ad... (gondolom a hirdetés szépen fel van paraméterezve és megvan, hogy kiknek ad fel úgymond releváns és valós mértékű kedvezményt).

Kérdésem: van most megoldás arra, hogy újra megszerezzem azt a terméket szerintetek?

(... és míg írtam ezt, egy dolog eszembe jutott: az alap, ezeréves FB regemmel, akinek újfent bedobálja az említett normális hirdetéseket, belépek egy másik telefonon, ahol még nem volt Temu és vásárlás...hmm).

Ötlet? :)

[ Szerkesztve ]


BaLee
(addikt)
Blog

Egy másik okostelefon kell hozzá és egy másik email cím.

De vigyázz, már ők is trükköznek, regisztráltam egy nyomatékmérős szerszámkészletért és mikor kész volt a regisztrációm kiírták, hogy sold out. De később ugyanúgy láttam a reklámját. Viszont ha regisztrálsz onnantól indul a 24 órás visszaszámlálás a kedvezményes termékért.

Ill. már nem úgy van mint régen, hogy megkapod a kedvezményes terméket ha veszel mondjuk 3000Ft összegért bármit 2. alkalommal már 6 terméket kellett választani aminek a felét kellett csak kifizetni és akkor kaptad csak meg a kinézett kedvezményes terméket. De nem választhatsz akármit csak bizonyos termékek közül. Így könnyen megy 4-5 ezer ft a levesbe.
Én egy Drónt válaszottam végül, valami 1200Ft volt de nem működik, hibás volt. Ha megreklamálnám és visszaküldeném jóváírnák az 1200Ft-ot. 10 ezer Ft-os drónnak van hirdetve...


Lauda
(félisten)
Blog

Csak van ott másik eszköz amiről tudsz leadni rendelést. :)


axlfsi
(veterán)

...igen, ezzel nem is lenne baj, mindkettő a rendelkezésre áll, de ott, a másik telefonon egyszerűen nem jön fel ilyen ajánlat (hanem csak balra lapozhatós két dolláros vackok) :U

Próbálkozom még azért, hátha...


BaLee
(addikt)
Blog

Én anno vagy a linket küldtem át az új készülékre amit megnyitottam reklámból vagy van asszem qr kód is a weboldalon, az is működött.

üzenetek