Milyen pendrive-ot vegyek? - Adattárolás fórum

üzenetek

hozzászólások


King Unique
(titán)
Blog

Ha nincs lehetőség tesztelni, meg nem is cél mert nem érdekel olyan szinten, akkor elintézhető annyival, hogy a vegyes fájlméret miatt is volt lassabb az írási sebesség és ennyi.

Windowson értelemszerűen a FAT32, exFAT és NTFS fájlrendszerek használata jöhet szóba, illetve 32 GB-os kötetméret felett a beépített formázó eszközöknél az exFAT és az NTFS.
A kisebb írásterhelhetőségű cserélhető lemezeken mint amilyenek a memóriakártyák és a hagyományos (nem SSD-alapú) pendrive-ok, eleve nem naplózó fájlrendszerek használata javasolt hosszabb távon mint amilyen a FAT32 és az exFAT, gyárilag is nem véletlenül FAT32 vagy exFAT fájlrendszerre vannak formázva a pendrive-ok.
NTFS-re formázva használni akkor érdemes egy hagyományos pendrive-ot, ha olyan eszközön és operációs rendszerrel kell használni, ami nem támogatja az exFAT fájlrendszert (pl. médialejátszók, tévék egy része), mert pl. a 4+ GB-os fájlméret támogatása nem indok, mivel azt az exFAT is eleve támogatja.

Ha Windowson a házirendeknél gyors eltávolításra optimalizálás van beállítva az adott USB-s tárolóeszköznél, akkor elvileg nem szükséges a biztonságos leválasztás és nem lesz annak hiánya miatt probléma. Elvileg, mert gyakorlatilag nem feltétlen minden esetben, meg pláne ha használatban van a meghajtó, aminek RAW vagy egyéb probléma lehet a vége. Ha biztosra akar menni a felhasználó, akkor javasolt inkább megfelelően leválasztani akár a gyors eltávolításra optimalizált pendrive-okat is.

[ Szerkesztve ]

üzenetek