[Re:] [danih:] Palacsinta - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


Crystalheart
(senior tag)
Blog

Én minden édes palacsintát szeretek. De mi teljes kiőrlésű lisztből készítjük, ami a korpa miatt nehézkesebb, könnyebben odaég még teflonban is, nehezebben sül át, könnyebben csomósodik, és sokkal vastagabb is lesz, akármit csinálsz vele, stb., szóval minden nehezítés, amit el tudsz képzelni. Ehhez jön még, hogy a sparhelten nagyon nehéz egyenletesen sütni, és az épp rárakott famennyiségtől függ a láng ereje, ergo kb. palacsintáról-palacsintára más az elkészülési idő. Nem egy egyszerű történet, főleg, amikor 10-15 liter híg tésztából kell csinálni, és reggeltől késő estig görnyed az ember a sugárzó 60-70 fokban a sparhelt mellett, hogy aztán mire elkészül, már csak pár tucat darab maradjon, mert közben elfogy; mi meg csak az odaégetteket és összeesetteket esszük magában. Szóval csak pár évente veselkedem rá, mert ez így durva. :D

[ Szerkesztve ]

üzenetek