akkó a recept:
Malachoz kell:
- 2 tk fűszerpaprika
- 1 tk barna zukor
- 1 tk. tengeri só
- fél tk őrölt fekete bors
- fél tk. passzírozott fokhagyma
- fél tk. passzírozott vöröshagyma
- negyed tk. római kömény őrölve
-1 nagyobbacska csipet szegfűszeg
Ízlés szerint cayenne bors.
Ez cca 4 darab 300g-s, pár centi vastag husihon jó.
A malacot mártogatni kell.
- 5 ek. steak mártás (ez ízlésfüggő, így érdemes a neten keresni egy passzolót)
- 5 ek. ketchup
- 4 ek. whisky (mi skótot használunk, de ízlés kérdése)
- 2 ek. dijoni mustár
- 2 ek. barna zukker
- fél tk. passzírozott vöröshagyma
Só, bors ízlés szerint.
20 perc összeforralás.