[Re:] [aram01:] Idegen vagyok a konyhában, kéne egy kis help (avagy gyorstalpaló balekképző) - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


bambano
(titán)
Blog

a jobb szószokat árulják készen is.
megfőzöl egy lavór tésztát, ráborítod a szószt, reszelsz rá sajtot oszt jónapot.

ha szeretnél színes-szagos délutánt, főzhetsz csilis babot is, az se bonyolult, főleg, ha nem húsból, hanem virsliből csinálod.

egyébként pedig feltalálták a házhozszállítást :) a gyerekek általában nem utálják a pizzát :)


CaNNa3IS
(senior tag)
Blog

Ha szereted a halat akkor egy darab lazac, só, bors pár perc alatt megsütöd és kész.
Köretnek akár rizs, félbevágott kis burgonya sütve vagy valami saláta.


aram01
(nagyúr)
Blog

imádom a lazacot, havonta 1-2x legalább szokott lenni :K


oriic
(HÁZIGAZDA)
Blog

Na a lényeget. Mi volt végül? :D


aram01
(nagyúr)
Blog

hoztam anyámtól kaját ;]
[link]


oriic
(HÁZIGAZDA)
Blog

Hja ezt láttam, csaltál okés. :D A lényeget mondd, család mit szólt? :DDD


Met
(nagyúr)
Blog

csííííteeeeeeerrrrr ;]


aram01
(nagyúr)
Blog

Hát igazából örült mindenki, nem kellett az én kotyvaszom enni :D

(#67) Met : A kényszer nagy úr :P

[ Szerkesztve ]


e=mc²
(őstag)
Blog

Mar keso, de azert irok en is egy jol bevalt kajat:

Burgonyat tudsz pucolni, felvagni karikakra? Csirke alsocombot megismered?
Melyebb tepsi van otthon? Hagyma nem szokta a szemed csipni?
So, bors, olaj.

Tepsibe burgonyakarikak, hagymakarikak, so. Csirkecombokra so, bors. Burgonyara csirkecomb, majd olaj. Alufoliaval letakarva egy orat sutni 160°C-on, majd kifedve meg husz perc. Koviubi, csalamade, kismokus.

Joetvagyat!

[ Szerkesztve ]


djculture
(félisten)
Blog

Egy nyavaja lecsóhoz vagy rakottkrumplihoz se kell ötcsillagos séf bizonyitvány..


aram01
(nagyúr)
Blog

Köszi a receptet, nem késő sőt jó lenne ha lenne itt egy kis gyűjtemény. Nekem is jól jöhet még és másoknak is :K


e=mc²
(őstag)
Blog

Valoban nem, de total kezdokent nem mindegy, hogy a hagymat mennyire kozmalod oda, vagy teszel-e ala szalonnat, kolbaszt, hogy aranylik az alap a paprika- es paradicsom mennyiseghez.

Ezek olyan "szamunkra" alap dolgok, amiken siman atugrunk, ezert olyan kajat erdemes, amihez nem kell annyi... talan a jo szo az, hogy figyelem.

Lehetne megegyszerubben is, mint 2 tasak gyors rizs 10 perc 1db leveskockaval vizben, mirelit sajttal-sonkaval toltott cuccot olajban sutni, de az inkabb maradjon meg annak a nem annyira igenyes retegnek, akik tenyleg nem kepesek vagy nem akarnak "friss" arubol etkezni.

Affinitas es kiserletezi kedv kell ehhez, nem mesterszakacs kurzus. A lecsohoz szerintem mar kell nemi tapasztalat, vagy legalabbis "lattam-mar-hogy-csinaljak" elmeny.

Es meg a fuszerezes elo sem jott, mint a legmeghatarozobb dolog a fozesben.

[ Szerkesztve ]


Cathfaern
(nagyúr)
Blog

Igazából van már ilyesmi logouton :) [link]


aram01
(nagyúr)
Blog

köszi, el is mentem a kedvencekhez :K


DeFranco
(nagyúr)
Blog

hsz végét némmámeg [link]


aram01
(nagyúr)
Blog

köszi kékfej :R
mentettem mihelyst raktad a linket :P


djculture
(félisten)
Blog

Ha mind szakad és gyorsan kell valami én olaszos tésztát szoktam csinálni. Tésztát megfőzööd hagymát kicsit megpiritod alacsony fokozaton rányomsz egy kis paradicxsomszószt meg őrölrt paprikát utána hozzá adagolsz egy kis vagdalhus konzervet és fözöd egy kicsit közben fakanállal elkevered. Tésztát rétegesed elosztod a vagdalthusos cuccal tetejéte tejfől és beteszed 15 percre a mikroba hogy rásüljön a tejföl. Nagyon finom. Még nyugodjon békében édes anyámtól tanultam eme paraktikát. Szerintem egy óra alatt meglehet alkotni.

[ Szerkesztve ]


aram01
(nagyúr)
Blog

Nem üti a paradicsom a tejfölt?

[ Szerkesztve ]


djculture
(félisten)
Blog

Nem mert a paradicsom tétegekben van a tejfől meg a tetején. Tudom ajánlani próbáld ki én vagy 15 éve szoktam csinálni alkalom adtán. Ma krumplis tésztát csináltam majd hétvégére tervezem ezt.

[ Szerkesztve ]


e=mc²
(őstag)
Blog

Jo kerdes. Izles es tolerancia valogatja, hogy ki mennyire birja a kovetkezmenyeket.

En pl. toltott paprikara (aka. paradicsomos husgomboc - aminek ugye paradicsomle az alapja) siman teszek tejfolt. Ahogy a paradicsomos töltött kaposztara is.


Met
(nagyúr)
Blog

A bélésem egyiket sem bírja, szóval engem ütnének ki :D


aram01
(nagyúr)
Blog

Majd mondom a nejemnek, ő kint dolgozott 5 évig olaszban, ha van ilyen hivatalosan akkor ő ismeri


djculture
(félisten)
Blog

Ezer százalék hogy tetszene neked is, nekem is gyenge a gyomrom de ez a réteges megoldás teljesen más. Ha nagyon olyan a helyzet laktózmentesitett tejfölt is lehet kapni a boltban.

[ Szerkesztve ]


Egon
(nagyúr)
Blog

Ezzel most nem fogok segíteni, de kikívánkozik belőlem:

Ha az asszony megkérdi, hogy mit főzzön, általában azt válaszolom neki, hogy Sarawaki részeg rákocskákat... :))

Mintha én lennék a szűk keresztmetszet a kajánál (és nem a gyerekek)... :W

De hogy ON is legyek... Sóletkonzerv? ;]


Met
(nagyúr)
Blog

Ezer százalék hogy nem, már a laktózmentes tejfölt sem bírom.

üzenetek