[Re:] [aram01:] Idegen vagyok a konyhában, kéne egy kis help (avagy gyorstalpaló balekképző) - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


aram01
(nagyúr)
Blog

ha már lúd(csirke) legyen kövér, olyat veszek. Hagyjak rajta valamennyi húst is?


Armahun
(addikt)
Blog

Hagyhatsz, attól csak sűrűbb lesz.


VoidXs
(nagyúr)
Blog

Én túrós tésztával kezdtem. És meg is maradtam ott. De az könnyű.


aram01
(nagyúr)
Blog

Menj már, elolvasni is sok nemhogy megcsinálni :Y :D
De azért köszi, ha lenne időm elmennék egy 2 hetes kurzusra, de így hogy nincs még nézni se merném ahogy csinálják :)

Arni: Lehet bevállalom, ha nem sikerült az a kis mellcsont egy pár zöldséggel nem veszteség ;]

(#23) VoidXs: ez kb az én pörköltös szintem, de legalább egészséges vagy a túrótól :D

[ Szerkesztve ]


szente
(addikt)
Blog

Amúgy én egy csomószor főzök úgy, hogy csak össze öntöm ami otthon van és szerintem passzol egymáshoz. Általában jók szoktak lenni. :)


Armahun
(addikt)
Blog

Nem nagy kaland, pirítasz egy kis hagymát, megforgatod benne a zöldséget, felöntöd vízzel.
Meg lehet bolondítani egy leveskockával meg egy kis petrezselyem zölddel.
Ízlés szerint csigatészta vagy cérnametélt.


dabadab
(titán)
Blog

"mélyebb serpenyőben 1 evőkanálnyi olvasztott vaj és ugyanennyi olaj keverékén 2 perc alatt halványpirosra sütöm a csirkedarabkákat."

Mondjuk 0. szintű szakácsok már az olvasztott vaj el nem égetésénel elakadhatnak (vagy ha nem, akkor meg lehet, hogy két perc múlva még mindig nyers lesz a csirke), meg nekiállhatnak problémázni azon, hogy az evőkanálnyi vaj az tulajdonképpen mennyi is.


DeFranco
(nagyúr)
Blog

hát te tudod, de ez tényleg baromi egyszerű... nem felvágásból mondom, tényleg az, full annyi az egész hogy dolgokat dobálsz serpenyőbe.

jó, egyszer kiveszed a húst, aztán meg visszarakod, de ez már ne legyen túl nagy fikcsó, valahogy összejött az a gyerek is. ;]

@dabadab: lehet akkor csak én pótoltam bátorsággal a butaságot, én beöntöttem az olajat, rádobtam a vajat, amikor elolvadt akkor beledobtam a csirkét. tada.wav

amikor fehértől eltérő (ti. aranysárga) szine lett, akkor meg kivettem. ennyi. egy evőkanálnyi vaj az meg pontosan egy evőkanál, de ha másféllel tesz bele, akkor sincs gond, megbírja a szaft. mondom, hogy hülyebiztos a recept. aki egy hagymás rántottát megcsinál az ezt is meg tudja, de nem tolom, ha nem, hát nem.

[ Szerkesztve ]


aram01
(nagyúr)
Blog

szerintem ezt tesztelem, ha sikerül legalább már 2 fogásos lesz a privát szakácskönyvem

(#25) szente: :D


aram01
(nagyúr)
Blog

ott a pont, jól átérzed a helyzetem :K

(#28) DeFranco : de szenya vagy ;] :D


kaszaking
(tag)
Blog

Majd beszámolsz arról hogy mit sikerült összehoznod és hogy milyen lett?


oriic
(HÁZIGAZDA)
Blog

Pénz van nálad? Rendelj valami normális kaját inkább. :DDD


aram01
(nagyúr)
Blog

Látom gyűlnek szép lassan a hiénák 😄👍


oriic
(HÁZIGAZDA)
Blog

És mond azt hogy te csináltad. :DDD

(#35) aram01

Na tessék, itt a megoldás, nem kell szenvedni. Szólsz anyudnak hogy kicsit csessze el a kaját, otthon kis rumlit csinálsz, simán beadod, hogy te kutyultál...Gyereket meg lefizeted. :DDD

[ Szerkesztve ]


aram01
(nagyúr)
Blog

Ááá. Azt hinné anyámtól hoztam. Mondjuk filozok rajta 👌😃


JoeYi
(őstag)
Blog

bundáskenyér


aram01
(nagyúr)
Blog

Bundáskenyér cink ebédre,nem?


Met
(nagyúr)
Blog

De, az reggeli kaja.


snecy20
(veterán)

Ó, ne tudd meg hogy mennyit lehet kínlódni tésztával annak, akinek nulla rutinja van benne. :)
Ember nem vágott taccsra annyi tésztát rövid időn belül, mint egyszer én. :DDD

Met

Szerintem azt lehet enni bármikor, nálunk tradicionális uzsonnás/vacsorás kaja volt mindig is.

[ Szerkesztve ]


aram01
(nagyúr)
Blog

Sztori? 😄

[ Szerkesztve ]

üzenetek