"van az egyik véglet: a 2 falatnyi adagok, flancosan tálalva, egy marék fogyaszthatatlan dizájnelem közt... na, a pléhcsárda a másik véglet ...ahol a 2kilós rántott szelet maradékát körettel együtt bevágják egy szatyorba és viheted"
Korábban linkeltem a magyar Michelin éttermeket. A lista alján van az elfogadható árú és jó minőséget nyújtó magyar éttermek listája. Ha teheted próbálj ki egyet. Ezek nem a két dísz közé pöttyentett közel ehetetlen vackok.
"....szerintem minimum lenne ennyi igényesség minden ételt előállító helyen, hogy rendezett legyen a konyha... (főleg, hogy nem jelent nagy pluszköltséget, csak humán erőforrást)"
Mindenki szerint.
De nem csak a tisztaság a probléma az éttermekben.
Agyonhasznált, rozsdás eszközök és omladozó falak vannak sok helyen. Takarítással képtelenség megtartani önmagában a megkívánt állapotot. Egy konyha felújítása hatalmas költség. A plusz takarítószemélyzet sem olcsó ma már.
Ezért lavírozik a nemlét határán sok étterem. Legalább is egy fosos járványig.