[Re:] [Kalandor:] “I make ramen until my soul runs out” - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


Hieronymus
(addikt)
Blog

Két gondolat.

A lepusztult épület lepusztultsága és a konyha tisztasága között nincs szoros összefüggés. Egy szalmonella fertőzés eléggé kellemetlen tünetekkel jár. Inkább tartsák be a higiéniás előírásokat.
A videóban kb az összes előírás betartása hiányos. Ami a japánokra kevéssé jellemző. A szusi készítésnél magas színvonalon tarják meg a előírásokat. A nyers hallal nagyon kell vigyázni.

Igen, a sorban állás vagy a tele parkoló jelzi, hogy elfogadható ételeket készítenek. Nem minden esetben az íz jelent előnyt. Az olcsó étel is generálja a sort.

"...nagyon remelem ott tobb penzt kapott mint a szakacs."

Az éttermek döntő többségében nincs valóban jó szakács. Mélyhűtött, félkész ételeket tálalnak a vendégnek, melegítés/sütés után. De sok esetben ezt sem sikerül jól elkészíteni az alkalmazottaknak.
Ha van egy étteremnek Michelin-csillaga, az jó szakácsot feltételez. Valójában a szakács kapja és nem az étterem, azt a csillagot. De azt is érdemes megnézni hogy milyen konyhát visz az étterem. Én a francia konyhát kevésbé szeretem. Szóval nem piszkálom a francia éttermek étlapját.
Ha van a közelben Bib Gourmand jelölésű étterem, azzal sem jársz rosszul. Az ár - minőség aránya jó.

üzenetek