[Re:] [korcsillio:] Pálinkafőzés otthon - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


BobChemistry
(őstag)

Azért azzal a 28 fokkal és a keveréssel vitatkoznék.
Legalábbis pektinben gazdag gyümölcsök esetén, a magas hőmérséklet elősegíti a metanol képződését az erjedés során, ezért javasolják viszonylag hűvös helyen - 10-12 fok - tárolni a cefrét az erjedés során.
A keverés pedig elősegíti az oxigén feldúsulását az elegyben, ami az anaerob erjedés legnagyobb ellensége.

[ Szerkesztve ]


Ellia
(addikt)
Blog

Jópofa írás, bár Én inkább fogyasztom :)

Lekvárt nem szoktatok csinálni?


banhammer
(veterán)
Blog

Lekvart gyumolcsbol?
Az pazarlas!


Lauda
(félisten)
Blog

Erdemesebb kifozetni mint elpocsekolni a cefret, de annal tenyleg jobb, mint hogy kidobja az ember. ;)

Erdekes az ilyen topikokat milyen gyorsan megtalalom. :DDD

[ Szerkesztve ]


#81556480
(veterán)

Ez nekem is egy kedvemre való írás :D
Bár én a nagyüzemet kedvelem a minősége miatt.
Kajszibarackból állatjó ital készül.


Mr.Csizmás
(félisten)
Blog

a sajtomat is gyorsan megtaláltad. :DDD

ON: laborfelszereléssel hogy lehetne főzni? :F


sutykuru
(tag)
Blog

lassan, ha nincs hatalmas lombikod :D


Ellia
(addikt)
Blog

Pálinkát lehet műanyagból is :DD :DD


horush
(addikt)
Blog

Mi el szoktuk hordani pár faluval arrébb, ott profin kifőzik, kb. 3 műanyaghordónyi körte cefréből (100literesek, de nem teljesen tele) kifőtt olyan 28l. Lehetne hozzátenni szilvát pl, abból több lesz, viszont az ízét nagyon elrontaná. 23k-ért főzték ki amúgy az egészet, szóval nem olyan vészes összeg. Ettől függetlenül tervben van egy kisebb, kb. 50literes pálinkafőző beszerzése idén, leginkább a szállítgatási problémák miatt (mindig meg kell valakit kérni, amikor el kell juttatni a cefrét a főzőhelyre). Meg azért mégiscsak más itthon kifőzni, apám szívesen eljátszogatna vele.

[ Szerkesztve ]


Armagedown
(őstag)
Blog


Lauda
(félisten)
Blog

Jo draga ez is, majdnem otezer a fel liter. Multkor neztem a sparban. Jo kis hazi 50 fokos 2000-er'. :DDD

[ Szerkesztve ]

üzenetek