Tokaj közelében valami régi kőbányánál fogtunk nagyon sok (kb 50 db) törpét. Nyárson sütöttük meg úgy, hogy én halat, haverom szalonnát húzott a nyársra és a szalonna zsírt a halra csepegtettük. Helyben vásárolt borral és friss kenyérrel fogyasztva mennyei volt!
[Re:] [ngabor2:] Törpeharcsafogó verseny - BLOGOUT fórum
hozzászólások
Kicsit nem EU-konform módszer, de édesapám anno a törpét egyszerűen lesózta pucolás előtt.....Utána már könnyű volt pucolni.
hááát, ez a forrázásos módszer is csak akkor eu-konform, ha előtte egy súlyos kés fokával agyonütjük az áldozatot... amúgy 3 mp a forró sós vízben is kinyírja, vagy legalábbis olyan sokkot kap, hogy utána valszeg nem érez semmit. de a kés humánusabb.
amúgy a réti csíkot is sózással pucoltuk annak idején. nem tudom, hogy akkor már védett volt-e.
Mi is úgy csináltuk régen.. ahogy csapkod szerencsétlen, önmagát letisztítja. Sütve nagyon is jó a törpe, s sok munka nincs vele.
Szinte biztosan, úgy rémlik, hogy már az első általam olvasott horgászengedélyben szerepelt a felsorolásban, persze, ha valakinek nincs engedélye, az nem tudhatja.....
Szerk: valami alakul réticsíkügyben [link]
Szerk. 2 : valaha olyan sok volt felénk a törpe, hogy egyedül is foghattál volna annyit, mint akkor összesen fogtak.....
[ Szerkesztve ]
Jó volt olvasni a cikket! Szépen összefoglaltad! Sajnos idén csak egyszer volt alkalmam pecázni... Igaz akkor egy 2kg-os pontyot fogtam, meg egy 2,5ös Amúrt!
jó írás volt... akkor a versenyt elintézte rendesen az idő
szűk 2hete "utónyaraltunk" és a szállóda mellett volt egy elég nagy tó, ami körül kb 10méterenként stégek voltak... rengetegen pecáztak és ahogy láttam, eredménnyel... a szállodában pedig csábított, hogy valami finom halételt megkóstoljak, mert a helyben fogott friss halból készítették a dolgokat
a választásom fűszeres bundában sült harcsára esett, amihez majonézes krumpli volt a köret isteni volt... szégyen/nem szégyen: harcsapaprikás+túrós csusza kombót még nem próbáltam (pótolnom kell...)
a harcsáról pedig kép (telefonnal készült, azért ilyen a minőség... ebédhez nem vittem magammal normális gépet)
[ Szerkesztve ]
A harcsa szerintem az egyik legjobb hal az itthoni vizekben. Én legalábbis nagyon szeretem!
Pucolni könnyű, rengeteg rajta a hús, minimális a csont/szálka benne.
hoffman_
(nagyúr)
A törpe az mocsok egy disznó, nem szeretem Ajj, de régen is pecáztam utoljára, évek óta nem volt bot a kezemben...