[Re:] [schawo:] Vágódeszkák és kezelésük - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


Hieronymus
(addikt)
Blog

"Láttam valamikor egy műsort ahol vágódeszkákat teszteltek (műanyag, fa, márvány, stb.), hogy használat után melyiken mennyi baktérium marad meg. Érdekes módon a fa nyert, mert ott pusztultak el leghamarabb a bacik."

A fa természetes életmódja okán, tartalmaz gomba és baktérium ölő anyagot sejtszinten. Ezt ellensűlyozza az, hogy nem lehet géppel mosni. Pontosabban lehet, csak nem sokáig.

(#5) Ringman:
Mi már csak jó minőségű műanyag deszkákat használunk. Fontos, hogy ne torzuljon az alakja a mosogatógépben. Leszárítás után gyakorlatilag steril eszközként kerül ki a gépből.
Főzés közben én akkor is cserélem a vágódeszkát, ha már használat nélkül ott állt hosszabb ideig.

Mindemellett alapszabály, hogy hús felhasználásához használt azonnal a mosogatásra váró edények közé kell tenni. Ez különösen érvényes a szárnyas húsokra. Utánuk még más hús vágására sem szabad használni a vágódeszkát.

(#8) somogyib: "A bacik mindig rosszalkodnak, ezért nem szeretjük őket. "

Túl van lihegve a dolog. Az asztma és allergia az iparosodás korában, Angliában kezdett terjedni. Mára már elterjedt az egész világon. Ennek egyik oka az immunrendszer túlreakciója / fejletlensége.
Arról sem érdemes elfeledkezi, hogy az emberi bélrendszerben egy teljes életközösséget alkotnak a baktériumok. Nélkülük szabályosan éhen halnánk.
A konyhában valóban fontos a tisztaság és steril közeli környezet, de a teljes életünkben inkább káros, mint hasznos a sterilitásra való törekvés.

üzenetek