Tépett malac

írta: greenity, 7 éve

Egyik este a párom azzal várt, hogy hallotta a rádióban, a tépett malac receptjét és hogy próbáljuk már ki, mondtam, hogy persze majd...

Viszont úgy tűnt húzós hétvégéje lesz, ezért tegnapra megleptem a tépett malaccal, isteni lett. Salátával és sült krumplival tálaltam :)

Én így csináltam:

- 80 dkg sertéscomb

pác:
-3 evőkanál fokhagymagranulátum
-3 evőkanál édes pirospaprika
-3 evőkanál balzsamecet
-1 evőkanál só
-1 evőkanál bors
-1 evőkanál kakukkfű
-1 evőkanál őrölt kömény
-3 evőkanál méz

ezt édes vörösborral dolgoztam össze majd amikor jól kenhető lett, akkor bemasszíroztam a husiba.

Betettem egy tepsibe, aláöntöttem némi vörösbort és 3 órán át hagytam 150 °C-n párolódni az alufólia alatt és 20 percre levettem a végén az alufóliát és hagytam pirulni, majd két villa segítségével szétmarcangoltam, közben a tepsiben maradt pác-bor keverékével összekentem :)

Végül barbecue szósszal meglocsoltam :)

A párom (is) szerint isteni lett :)

eredeti recept linkje: [link]

Az eredmény: