Főzőcskézem - Sertés sült pikáns ketchuppal

írta: konikan, 8 éve

Boltban járva, vacsora után kutatva láttam meg ezt a Maggi fortélyok port, gondoltam kipróbálom.


Hozzávalók

A húst szeletekre vágtam, majd enyhe kloffolás után megforgattam az olívaolajban összekevert szószban, majd 1 órára betettem a hűtőbe.


1 óra pihenő

Kb. 1-1,5 óra várokozás ujtán kezdődhet a sütés, kis kókuszzsírban oldalanként 3-5 percet sütve készen is van a dolog, amíg sütöttem raktam be a sütőbe egy kis köretnek valót.


A köret

A pikáns ketchup a leírás szerint abban merül ki, hogy a por másik részét kb. 4 evőkanál ketchuppal kell összekeverni, és ennyi.


Készen lett

Mennyiségeit és árát tekintve ez az egész 1000 HUF-ból kijött kb. 0,5kg sertéscombból, és 0,75kg hasábburgonyával, időt tekintve a pácolási idővel összesen 1,5 óra. Egyszerű étel az olyanoknak akik nem akarnak sokat vesződni a főzéssel.