Eastman blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

 • Gut, besser, Presser.

  Jó ezt látni:

  Blogbejegyzés 4 napja 1

 • Rák. Rák?

  Tegnap a rákra kerestem itt, a fórumtémák között. Szomorú, hogy Batman kollégáról, a betegségének, a harcának kimeneteléről, eredményéről, a javulásáról jelenleg nem tudni, hiszen évek óta nem lépett be az oldalra. Szomorú belegondolni, hogy ő esetleg már nincs, nem létezik. A szavainak lenyomata, a gondolatai talán örökre megmaradnak. Ez a pár sor azért született, mert nem akartam Batman blogjába, a „Rák” című bejegyzése alá írni, az alább következő linkeket betűzni. Mert nem tudom, hogy oda valók-e, vagy sem.

  Édesanyám négy testvére közül ketten elhunytak tüdőrákban, ketten jelenleg harcban állnak a tüdőrákkal, Anyu bátyja nyelőcső és prosztatarákos is. Anyu nem dohányzik, vele egy jól kezelt bőrdaganattal járunk az onkológiára. Hetente. A nagynéném sajnos, úgy tűnik, hogy a történet legvégén van. A gének játéka ez?

  Más:
  Én anno egy apró probléma miatt ültem az sztk várójában, amikor feltűnt a folyosón a szomszédasszonyom, leült mellém és beszélgetni kezdtünk. A vidám, kellemes és gyönyörű nő teljes közönnyel bemondta, hogy a pajzsmirigye lényegében „felszívódott”, az elmúlt évtizedekben sosem működött rendesen. Hogy-hogy? - kérdezem. Hát Csernobil. Akkor voltam kamaszlány. - válaszolta röviden, ismét teljes közönnyel. Azóta daganatok, műtétek sora, és mára már nincs pajzsmirigyem.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 1 hete 69

 • vasalni

  Blogbejegyzés 1 hónapja 0

 • Stayin' Alive! ...és tényleg...

  "Sosem tanultam újraélesztést, fogalmam sem volt, mit csinálok

  - nyilatkozta az arizonai Cross Scott, miután újraélesztéssel megmentette egy nő életét. Scott szerencsére ugyanis látta azt az epizódot az Office című sorozatból, amelyben a véletlenül szintén (Michael) Scott nevű karakter a Bee Gees Stayin' Alive című slágerének ritmusára gyakorol nyomásokat egy újraélesztési szemléltető bábu mellkasára.

  És a módszer valóban működik, mivel a dal ritmusa nagyjából megegyezik a szív percenként 103 dobbanásával, így tényleg ezt a technikát javasolják az orvosok az amatőröknek (meg azt, hogy azonnal kérjenek meg valakit, hogy közben hívjon mentőt újraélesztéshez, valamint hogy minden 30 "pumpálás" után végezzenek kétszer orron vagy szájon át lélegeztetést).

  Így tett Scott is, miután egy eszméletlen nőt talált egy út mentére félrehúzódott, vészvillogót használó autóban, és egy kővel betörte az ablakot, hogy kiszabadítsa. Végül a nő levegőt vett, 10 perc után pedig a mentők is megérkeztek." - írja Kovács Bálint a zindexponthun.

  A dal:

  Travoltával (aki büntetlenül forgathatta a fejét New York utcáin.) :

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 hónapja 0

 • Jééééééé !

  Blogbejegyzés 2 hónapja 7

 • Vajon a divat formálja a bembereket, vagy a bemberek formálják a divatot?

  40 Cringeworthy Men’s Fashion Ads From the 70s

  [itt]

  Blogbejegyzés 3 hónapja 2

 • Ha életed során mindössze három könyvet lapozol át, az egyik ez legyen...

  Érdekel, hogy milyen volt az információszerzés és gyakorlati problémamegoldás a XX. században, az okostelefonok és az internethasználat előtt?


  2. kiadás

  Egy lényegre törő, áttekinthető, rövid szócikkekbe tömörített információfüzért ajánlok, amely esszenciálisan tartalmazza pl. a GPS nélküli tájékozódás és helyzetmeghatározás, a hang nélküli offline kommunikáció, a szemmel történő távolságmérés, az elsősegélynyújtás, a víztisztítás, a késélezés, az öltözködés, a ruha és cipőszárítás, az élelemtárolás, különböző kötél és zsinórcsomózási technikák, lényegében a túlélés - részben hétköznapjainkban is használható - elveit, alapjait és alapfogalmait.

  [rákeresek]

  Blogbejegyzés 3 hónapja 1

 • A Művész

  Tavaly ősszel vásároltam egy kézzel készített népi hangszert egy zenész, tanító, hangszerkészítő bácsitól, aki tőlem kétszáz kilométerre egy kis faluban él, alkot, zeneiskolát vezet. Az instrumentum érdekessége, hogy kb. fél évig volt a fő hangszere a rendszeres fellépésein, addig a másik, a "first lady", a kilencvenes évek derekán szintén saját kézzel készített darab, egy tokban pihent a konyhája sarkában. Egyik szebb mint a másik. Szóval magánórák és a köztes beszélgetéseink során, egy napon eladásra kínálta az aktuális színpadi és oktató hangszerét. Életemben először használt"cikkre" nem alkudtam, hiszen láttam és éreztem a belefektetett rengeteg munkát, a faragásokat, az anyaghasználatot, a több évtizedes tapasztalatot, zene és életszeretetet, és megtisztelve érzem magam azáltal, hogy hónapokon át ő "játszotta be" ezt a gyönyörű hangszert. Úgyhogy a megvásárlása óta én használom, kikapcsolódásra használgatom - a városi élet sűrűbb, sokszor más dolgokra koncentrálok, sok itt a megoldandó feladat, többfrontos és "tökfontos" az egyéb pörgés.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 hónapja 12

 • NEM tehetségtelen kretén Quentin Tarantino, és ezt nem én gondolom róla [friss]

  Hollywood legfrissebb drámáját operettjét az élet írja. Ennio Morricone olasz zeneszerző elmondta a tökös nyers véleményét a közös munka során megismert Quentin Tarantino filmrendezőről, aztán menetrendszerűen a polkorrektség jegyében visszavonta azt.

  Továbbá nem mondta azt sem a filmrendezőről, hogy beteg elme, aki mégis abban a ritka kegyben részesülhet, hogy az aberrált gondolatainak társadalmilag elfogadható teret és fórumot talált; az agyából felbuggyanó szennyből sikerfilmeket készíthet, így azidő alatt legalább nem a közeli és távolabbi ismerőseit fojtja vérbe, vagy zsigereli ki, közben patológiás vigyorral az arcán.

  181114:

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 hónapja 13

 • Nagy T (mint Tesla)

  Van úgy, hogy máshogy van.

  Köszi: 1stVikman

  Blogbejegyzés 4 hónapja 93

 • Fail (?)

  "Tüdőrákban halt meg egy francia szervátültetett, aki egy láncdohányos tüdejét kapta

  Tüdőrákban halt meg a transzplantáció után másfél évvel egy francia nő, akibe egy hajdan erős dohányos nő tüdejét ültették át, írja az MTI."

  Blogbejegyzés 4 hónapja 23

 • EGYÜTT.VELED

  Nem titok, hogy a marketing millió dolláros üzletág, melynek - valószínűleg - nem minden elemét értem. De az alábbi trémobil feliratnak mi lehet az üzenete?

  (Nem vagyok naív, a helyszínt adó aréna neve is trémobil. És nem, nem tűztem ide véresnél véresebbre vert fejű nők és férfiak képét tré felirattal, Rád hagyom a keresést. Amit nem értek, az az, hogy a ketrec oldalán, közvetlenül a fröccsenő vér és széttört orrcsontok mellett miért akarja ez a világcég a nevét láttatni? Nem elég az épület többi pontján, a belépőjegyeken, a helyszín és az esemény promóciós felületein? Mi lehet az üzenet? Nincs üzenet? "Csak" égjen bele a retinádba?)

  Blogbejegyzés 5 hónapja 6

 • Super 8-as :- )

  ...és...

  Blogbejegyzés 6 hónapja 3

 • Csütörtökön virradóra

  Blogbejegyzés 5 hónapja 0

 • Hierarchikus felépítésű csoportokban

  a gyengébbeket tapossák, mellérendelt felépítésű csoportokban az erősebbeket.

  Blogbejegyzés 7 hónapja 0

 • Fentről pottyant mesék

  A legnagyobb.

  ...talán Forgács Gábor alakítása miatt? ;]

  Blogbejegyzés 7 hónapja 2

 • Matek

  Harpejji, hejj!

  Blogbejegyzés 7 hónapja 5