Eastman blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

 • Ákos

  Ákos

  Blogbejegyzés 5 órája 2

 • Boldog Karácsonyt Kívánunk! 2019.

  Minden kedves Fórvumozónak Boldog, Békés, Szeretetteljes és Sikerekben Gazdag Boldog Karácsonyt Kívánok!

  Legyen ünnep a földön, ünnep az égben és a lelkekben!

  Blogbejegyzés 2 napja 18

 • Kilenc éve...

  „2010 októberében a Lekker Energie és a DBM Energy közösen átalakítottak egy A2-t elektromos meghajtásúvá, majd egyetlen feltöltéssel megtettek vele egy 600 km-es utat München és Berlin között. A megérkezés után Németország gazdasági minisztere, Rainer Bruederle világrekordnak nevezte a tesztvezetést. Egyes beszámolók szerint a jármű töltöttsége 18%-on állt, amikor Berlinbe ért és 90 km/h volt az átlagsebessége az úton. A felhasznált "kolibri" akkumulátorok olyan kicsik voltak, hogy nem kellett helyet elvenni miattuk az utastérből vagy a csomagtartóból. "Ez a technológia könnyedén hasznosítható lenne, már akár ma. Az autóiparon múlik, hogy kihasználja-e ezt a lehetőséget." - mondta Mirko Hannemann, a DBM vezetője.”

  Blogbejegyzés 1 hete 54

 • Dunai mentőbúvárok


  [PLAY]

  Blogbejegyzés 3 hónapja 1

 • "Nem fél a haláltól?

  - Nem, én az élettől félek." - válaszolta a szenvedélybeteg. A valóságtól.

  Blogbejegyzés 3 hónapja 0

 • Csernobil 2019. Az HBO minisorozata; csak 18 éven felülieknek !

  Csernobil
  /Chernobyl/
  angol film, 5x60 perc, 2019.

  Az HBO és a Sky minisorozata az emberiség történetének legsúlyosabb, ember által előidézett katasztrófáját, illetve az orosz tudósok Európa megmentéséért folytatott drámai küzdelemét dolgozza fel. 1986. április 26-án hatalmas robbanás rázta meg a Szovjetunió tagállamában, Ukrajnában működő csernobili atomerőművet. A radioaktív felhő beterítette Kelet-és Közép Európát, Skandináviát és egyes nyugat-európai országokat. A főbb szerepeket Jared Harris, Stellan Skarsgård és Emily Watson alakítja.

  STÁB:

  Johan Renck
  Rendező

  Craig Mazin
  Forgatókönyvíró

  Hildur Guðnadóttir
  Zene

  és még sokan mások...
   
  SZEREPLŐK:

  Stellan Skarsgård
  Emily Watson
  Fares Fares
  James Cosmo
  Barry Keoghan
  Jared Harris
  Sam Strike
  Michael McElhatton
  David Dencik
  Adrian Rawlins
  Jessie Buckley
  Jay Simpson
  Michael Socha
  Jamie Sives
  Sam Troughton
  Adam Nagaitis
  Caoilfhionn Dunne
  Karl Davies
  Gerard Kearns
  Hilton McRae
  és még sokan mások...

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 hónapja 92

 • Kilométeróra-tekerés előre-hátra, legálisan, egy kis franciázással

  Szilva Tamás boszorkánykonyhája. Teljes riportcikk itt: [totalcar.hu]

  Blogbejegyzés 4 hónapja 4

 • No way punk!


  Play!

  Blogbejegyzés 3 hónapja 1

 • (fordított világtérkép)

  Délre néző.


  +

  [jónagy]

  Blogbejegyzés 4 hónapja 9

 • Április 4., kedves ünneped

  Porcelánia, leülök, fogom a zasszonyok által odakészített színes újságok egyikét; szimpatika magazin. Itt nyílik ki:


  +

  Forrás: https://szimpatika.hu/public/files/magazinok/szimpatika-magazin-2019-aprilis.pdf

  Érdekes, romantikusan nosztalgikus korrajz. Kedves András, szeretettel ajánlom Lovas Márton - Magyar voltam a Gulágon című könyvét, mely a kedves történeted előzményeiről ír. Bevezetőnek, kezdésnek (?), esetleg új utakat nyitva. (?) Aztán bele lehet mélyedni a komolyabb irodalomba; ki kinek verte le a veséjét, húzta le a körmeit egyenként, vagy tört szilánkokra üvegcsövecskéket a húgycsőbe dugva a kedves határozott arcélű géppisztolyos-bakancsosok közül.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 hónapja 1

 • A szövetségesek provokálták ki Magyarország német megszállását?

  Történelmi témájú, ismeretterjesztő célú bejegyzés.

  "Németország tart attól, hogy Magyarország és Románia kiválik a háborúból. Ha visszagondolunk arra, ami Olaszországban történt annak hatására amit mi tettünk ott, nem lenne-e rövidlátás a részünkről, ha nem vennénk figyelembe azt a földcsuszamlást, ami a fent említett országokban történhet. Ha képesek lennénk ilyen reakciót kiváltani, és hasznot húzni belőle, olaszországi helyzetünk sokkal könnyebb lenne."

  Winston Churchill
  1943.

  Borhi László történész (Indiana University Bloomington / MTA BTK Történettudományi Intézete) írása az index.hu-ról (2019.03.18.).

  „Az amerikai hírszerzés washingtoni archívumában az elmúlt hónapokban talált iratok megerősítik: Amerika és Nagy-Britannia kifejezetten arra játszottak, hogy a németek megszállják Magyarországot. A magyar kiugrási reményeket csak azért táplálták, mert tudták, ezt Hitler nem fogja hagyni, így pedig a nyugati frontról német erőket fognak elvonni a megszállási feladatok.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 5 hónapja 117

 • Gut, besser, Presser.

  Jó ezt látni:

  Blogbejegyzés 5 hónapja 1

 • Rák. Rák?

  Tegnap a rákra kerestem itt, a fórumtémák között. Szomorú, hogy Batman kollégáról, a betegségének, a harcának kimeneteléről, eredményéről, a javulásáról jelenleg nem tudni, hiszen évek óta nem lépett be az oldalra. Szomorú belegondolni, hogy ő esetleg már nincs, nem létezik. A szavainak lenyomata, a gondolatai talán örökre megmaradnak. Ez a pár sor azért született, mert nem akartam Batman blogjába, a „Rák” című bejegyzése alá írni, az alább következő linkeket betűzni. Mert nem tudom, hogy oda valók-e, vagy sem.

  Édesanyám négy testvére közül ketten elhunytak tüdőrákban, ketten jelenleg harcban állnak a tüdőrákkal, Anyu bátyja nyelőcső és prosztatarákos is. Anyu nem dohányzik, vele egy jól kezelt bőrdaganattal járunk az onkológiára. Hetente. A nagynéném sajnos, úgy tűnik, hogy a történet legvégén van. A gének játéka ez?

  Más:
  Én anno egy apró probléma miatt ültem az sztk várójában, amikor feltűnt a folyosón a szomszédasszonyom, leült mellém és beszélgetni kezdtünk. A vidám, kellemes és gyönyörű nő teljes közönnyel bemondta, hogy a pajzsmirigye lényegében „felszívódott”, az elmúlt évtizedekben sosem működött rendesen. Hogy-hogy? - kérdezem. Hát Csernobil. Akkor voltam kamaszlány. - válaszolta röviden, ismét teljes közönnyel. Azóta daganatok, műtétek sora, és mára már nincs pajzsmirigyem.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 6 hónapja 80