Luck Dragon blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

 • BRSZK

  Sokan ismerhetitek címben említett rövidítést és annak szervezőjét Bacsist.
  Élőben megtapasztalni és megismerni, igaz csak futólag a főszervezőjét és általa kreált hangulatát a csarnoknak már más tészta. De haladjunk szépen az elejétől.

  Helyszínt szinte azonnal megtaláltuk, nos nem csak azért mert maga Füle olyan piciny falu lenne, inkább a sok autó és személy egyirányú mozgása tette lehetővé.
  Itt jön az első pozitívum! Míg kiszállhattunk volna az autóból egy fiatal ember akinek nyakában egy fehér kártya mutatta ,hogy ő bizony Bacsis csapatának egyik "koordinátora" egyből ott termet a semmiből és felajánlotta a csarnok melletti füves, árnyékos parkolóját (ezúton is köszönöm neki).
  Sikeres parkolásunkat követően még az útbaigazítást is részletesen vázolta fel elénk, így szemernyi esélyt nem adott annak tükrében hogy eltévedjünk.

  Csarnokhoz közeledve egy ötfős csapat jóízűen falatozva köszöntött minket , majd a bejárathoz érkezve egy másik fiatal csapat állított meg minket és megköszönték érkezésünket és egy ajándék fehér kis dobozkával engedtek tovább utunkra ,hogy a házigazda útmutatásával folytathassunk utunkat felfedezés csarnokába.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 napja 6

 • Házi készítésű nyalánkság

  Nem vagyok nagy cukrász , sőt … de már csak egy kis tejszínhab és mazsola hiányzik és kész is. :D

  Málna torta.

  Blogbejegyzés 2 hete 73

 • Vriesea

  Vriesea azaz pikkelyvirág .
  Brazíliából származó növény, melyet egész évben árulnak a kertészetek és most már nekem is van .
  ( Apró örömök az életben :) )

  Blogbejegyzés 2 hónapja 12

 • Bog

  Blogbejegyzés 5 hónapja 10

 • Mulandó finomságok új köntösben . De jó is?

  Nem tartom magam édesszájúaknak, de vannak gyenge pillanataim . Most is elcsabitott egy régi íz emléke és mivel úgy is bevásárolni indultam, hát nosza , adott az alkalom .
  Oda érve vizslatom kedvenc csemegémet amit egyszerűen a föld nyelte el. Arra gondoltam , hogy ezt is utolérte a modernizálás íratlan alaptörvénye ~ minden ami jó és finom annak pusztulnia kell .

  Csalódottságom mértéke szinte mérhetetlenségbe kezdet átfordulni , mikor az osztályáért felelős személy érkezésekor kérdésével irányult felém “ esetleg segíthet-e ? “
  -Köszönöm ,ezt keresem .
  -Van! Tőlem jobbra zöld csomagolásban , hiszen megújult csomagolásban kapható. Tán ezért is nem vette észre . Bár megértem , mivel több évtizede sárgás csomagolásban ismerhettük meg . Mondta ezt az eladó legnagyobb meglepetésemre és megköszöntem a segítségét.

  Gyorsan vettem is kettőt , mert hát nem Is mohóságból fakadóan , csak pusztán az ijedtség mértéke miatt . :DDD
  Kibontásával , majd az első harapást és ízlelését követően lett igazán nagy a boldogságom , mert ami igazán a legfontosabb az íz , igen az íz az ami nem változott és ezzel a tradíció folytatódhat tovább .

  Elgondolkodtam azon , hogy mennyi régi finomság tűnt csak el a boltok polcairól , lásd Chokito-Ronda és finom és társai ,de nem csak édesség de maga az élelmiszer (ipar) minden egyes részéről elmondható ez.

  Blogbejegyzés 7 hónapja 52

 • Családi házból lakásba, avagy nehéz a házból lakásba költözni?

  Sziasztok!
  Ahogyan a címben is szerepel , szeretnénk jövőre lakást vásárolni , jelenleg kertes házban élünk amitől nem szeretnénk megválni. De akkor , hogy jön ide a lakás vásárlás?
  Lényegében ahol élünk nem rendelkezik olyan munkalehetőséggel amivel én és párom foglalkozunk. Rengeteget utazunk napi szinten csak is munka végzés miatt , ami számokban minimum nyolcvan & kilencven kilométert tesz ki és itt még nem voltunk bevásárolni , ügyet intézni, rokonokat meglátogatni , kirándulni ,stb-stb. Az ehhez tartozó utazási időről nem is beszélve. Így a céges autónkba négy év alatt bele is szaladt 170,000 kilométer.

  Majd egy nyugodt este előjött ez a téma és elkezdtünk számításba venni, hogy ezt a problémát mivel is lehetne orvosolni,helyettesíteni. Maga a város adott és azon belül szeretnénk majd lakást kinézni magunknak és csak hétvégén kellene haza utaznunk.

  -Elsősorban albérletben gondolkodtunk, de havi 120 & 130,000-ft lenne amire jönne a rezsi és hát nem mostanában megyünk nyugdíjba és fizetnénk ezt a sok pénzt ami a végén nem is lenne a miénk.
  Így jött a saját lakás vásárlás gondolata.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 8 hónapja 131

 • Autó vs tömegközlekedés .

  Helyzet kialakulásának apropója adta a lehetőséget ,hogy sok-sok év után újra tömegközlekedéssel tegyek meg hosszú távot. De a történetet előre ellőve kellemes és egyben hatalmas pozitívummal zárul.
  Maga az utat már párszor megtettem ami abból áll ,hogy Budapestről ,Rákospalota egyik szeletéből kiindulva elérjek Pécs belvárosának szélébe.

  Kis előtörténet ;Másnap indultunk is volna együtt párommal, de sajnos előtte egy nappal kapott egy hívást ,hogy azonnal be kell menni valamilyen halaszthatatlan munkaügyben. Na puff, ment is a szorzás osztás. De a matek nem állt össze,így hát elvitte az autót én pedig régen nem használt tömegközlekedésre adtam a fejem, hisz nekem is oda kell érnem valahogyan.
  Tudni kell rólam , na meg aki itt már ismer, szinte mindenhová 'is" autóval megyek, sajnos elkényelmesedtem. De ez van. :DDD Gyorsan kimentünk ,összeismerkedtünk az új BKK-s applikációval és jegyautomatáival amiről sok rossz híreket lehetett olvasni,hallani de én bátran szembeszegültem vele és szerintem győztem vagy csak szerencsém volt . Nekem egyértelmű volt szinte azonnal a menü, pillanatok alatt nálam voltak a jegyek. Majd jöhetett az IC jegy vásárlása is. Na de nézzük a két végpontot azaz autó vs vonat:

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 11 hónapja 83

 • Csacsi öreg medvém!

  Itt a hétvége, végre van időnk pakolni . Költözés előtt aki ezt átélte nem kell elmesélnem mivel is jár ez.
  De néha olyan dolgok kerülnek az ember kezében ami képes egy kicsit a nosztalgia asztala elé ültetni és végig csámcsogja az akkori hozzá fűződött élmények sokaságát.
  Most sem lett másképp, párom kérdezi hogy ez még kell nekem? Majd mikor ránéztem a kezében található kissé már viseltes csomagolásra, dobtam is el mindent és vettem ki kezéből azzal a felkiáltással, juj ez még meg van?!

  Gyorsan kibontva, tokjából kivéve szinte érintetlen állapotban vettem szemügyre fiatalságom egyik meghatározó készülékét amit még szüleimtől kaptam.
  Majd jött is a kérdés ,vajon még működik? A dobozban a megannyi papírok mellett a töltőjét kivéve pasztáztam a legközelebbi konnektort és tettem fel tölteni. Kis idő után életjelet adva boldogság öntötte el szívemet hogy ez a remek német eszköz még mindig késztetést érez hogy a mindennapi feladatokat újra megtegye.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 1 éve 52

 • IPhone SE 2020

  Megjelenés dátuma 2020, április 15. Megvásárolható 2020, április 24-től .

  Apple iPhone SE (2020) - tesztje itt olvasható.

  Kicsit a készülékről.
  Sokan vártak már egy újabb kompakt iPhone-t amivel már egyszer találkozhattunk 2016-ban is ismert Iphone SE, azaz Special Edition személyében ami méretei mellett életképes árazásával hódított igazán.
  Miről is szól Special Edition? Nos az első SE esetében Iphone 5 házát vették alapul így a költség hatékonyságot figyelembe véve már sokat segítettek ezzel az eljárással. Ezt követően az iphone 6S új hardverét "kalapálták" bele.
  És most sem lett másképpen, jól bevált receptet vette elő a gyártó ismét és az iPhone 8 házába a legújabb hardvert építette bele ami az A13 SOC /Iphone 11 szériában is megtalálható és egy kellemes árcímkével látta el (Apple mércével nézve).

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 1 éve 0

 • Háromezer

  Hát igen, háromezer napja annak hogy rá mertem kattintani a regisztrációs gombra. Azóta boldogítóm itt minden topic lakót legnagyobb örömükre vagy épp bánatukra. :P
  Mi is történt mindez idő alatt ?
  - Rengeteg segítséget kaptam szinte minden témakörben.
  - Újabb ismeretség és barátságok köttetett .
  - Megyannyi új témakörrel gazdagodtam amiről nem is tudtam hogy létezik, mind amellett volt amit meg is szerettem .

  Bízom benne hogy a jövőben a fentiek tovább gyarapodnak és a lap család továbbra is velünk lesz én pedig köztetek .Hát ennyi . :)

  Blogbejegyzés 1 éve 59

 • Kiállított vagy bontatlan termék választása ?

  Voltunk egy nagyobb üzletbe mert vennünk kellett egy hajszárítót és szemtanúja voltam egy vásárló nem volt hajlandó megvenni egy kiállított darabot .
  Mert: gyári csomagolása nem volt már meg , erre gyanakodva biztosan nincs meg a kiegészítői sem.
  Eladó részéről be bizonyította hogy mind a leírás mint a kiegészítők megvannak , meg is mutatta neki , plusz be is csomagolják neki ha megvásárolja . Ellenben az árból nem tudnak engedni emiatt.
  De továbbra sem szerette volna a kedves vásárló , mert kiállított darab.

  És nem ez volt az első amit láttam . Elgondolkodtam ezen hogy tényleg ennyire fontos az érintetlen termék még akkor is ha másik oldalról ugyan úgy él a garancia és egyéb szolgáltatás?

  Érdekel hogy ti vásárláskor egy előre kinézet termékért elmentek megvásárolni , de csak egy van és az is kiállított darab továbbra is fenntartjátok vásárlási szándékotokat , vagy elmentek másik üzletbe egy bontatlan darabért?

  Blogbejegyzés 1 éve 68

 • Kálvária FÉG céggel.

  Ez a kis történet onnan indult ki ,hogy a fűtést korszerűsíteni szerettük volna mert a régiek már kiszolgálták idejüket. Nincs más mivel a márka bevált eddig akkor maradunk is nála , nézzük hát a kínálatot. Az üzletbe érve meg is rendeltünk három legmegfelelőbb konvektort és megkaptuk a hozzá tartozó szakemberek telefonszámát akik garanciálisan kiépítik.
  Megrendeléstől számítva egészen korrekt időben meg is érkeztek. Szakemberek is ígért időpontban megérkezve kezdődött el bonyodalmak sorozata.
  Szakik elkezdték kicsomagolni a készülékeket a harmadiknál nagyobb festék hiányosság ötlött meg a szemünkben meg. "Nocsak ez nem jó" hangzott el a mester száján majd beült az autóba vissza vitte az üzletbe és jelezte hogy garanciális cserét kér, ennek az üzlet eleget is tett és jelezte a gyártó felé a dolgot.

  Közben folytatod kiépítés . Minden a helyén, jöhet a tesztelés. Az egyik szobai kütyü vezérlője úgy gondolta hogy mivel őt péntek este rakták össze, nem fog üzemelni. Remek....
  Alig ért vissza a mester már a munkatársai közölték neki a "jó hírt" hogy akkor mehet is vissza.
  Szakiknak meg köszöntünk mindent és megbeszéltük hogy amint az üzlet hívja őket és megérkeztek a csere alkatrészek jönnek.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 29

 • Pali bácsi a szerelő.

  Cégnél bejött egy régi ügyfelünktől egy nagy megrendelés ami tegnapra kellett volna természetesen. Mit is várhatnánk felgyorsult világunkban. De eleget tettünk kérésüknek . Hisz őrölünk mindennek ami ebben a nehéz időszakban csak kaphatunk.
  Kiküldetés meg lett szüntetve hála a második hullámnak így magam is cégen belül kaptam munkát. Megmunkálásnak segítek ügyeket intézni.
  Kollégák jelezték hogy nem sokáig bírja az adott gép a munkát és mi máson kellene a fentieket legyártani ha nem ezen. De hát a nagy főnök akit nevezzünk APU-nak nem lehet eltántorítani és kiadta hogy akkor is meg kell próbálni rajta legyártatni.
  Reggel megkezdődött az átállás ,majd a gyártás. Rá egy másfél óra múlva megmunkálásért felelős személy jelezte hogy a gép feladta a harcot.
  Kimentünk a géphez megmutatták mi a baj , majd továbbítottam APU-nak aki nem volt boldog finoman szólva sem.
  Nincs mit tenni ,ki kell hívni a géphez tartozó szervizt aminek eleget is tettem, annak ellenére hogy a megmunkáláson dolgozók csak negatív dolgokat hoztak fel ellenük, igazából köpködték őket mert hiába vannak ott, ugyan olyan rossz ha nem lesz rosszabb. De sajnos ez a protokoll.
  Itt jegyezném meg hogy kollégák már szóba hozták Palibácsit.
  Itt még nem tudtam hogy személyesen is meg fogom ismerni.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 35

 • Tronsmart T6 & Element Force Plus Bluetooth hangszórók tartós tesztje.

  Tronsmart családdal való ismeretem 2017 novemberében kezdődőt el egy T6 típusú hangszóróval. Előtte JBL volt amivel már másodjára jártam pórul mert megint elkezdet recsegni a hangszórója, pedig szerettem. Visszaküldtem garancia ügyintézésre és most a pénzemet kértem vissza egy csere termék helyet.

  Akkor megint hangszóró nélkül voltam így elkezdtem nézelődni és akkor találtam rá a márkára, Specifikációban erős volt a maga árkategóriájában főleg hogy JBL Flipet vettem figyelembe, nagyon nem volt veszíteni valóm hát rendeltem egyet.
  Kettő napot várva végre a kezemben már a csomagolást szedtem szét ízekre. De ne szaladjunk ennyire előre.
  Már a csomagolás megdöbbentő volt számomra hogy nála kétszer drágább JBL esetén jóval komolyabb minőségibb dobozban érkezett meg a kütyü ,felnyitásakor egy pici mágneses zárral találkozunk ami egyre nagyobb bizalmat táplált bennem.
  Teljes kinyitásakor egy szivacságy öleli körbe a hangfalat ezzel is védve a szerkezetét. Fentebb egy lila dobozban leltem rá a kiegészítőkre ami egy microusb és egy jack kábel rejt magában. Minőségünk inkább átlagosnak mondanám mint hogy jónak.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 4

 • Ismeretlenül is segítség a bajban.

  Tegnap hajnalban indultunk útnak Budapestre a Honvédkórházhoz egyik családtagomat kellett vinnem időpontra. Már akkor láttam hogy nem egy napsütötte időnk lesz de hát nincs mit tenni indulnunk kell. Közel százhúsz kilométert megtétele után város széléhez közeledve jelezte szándékait az égiek vízcsepp formájában hogy lassan megereszkedik a zuhé.
  Ilyenkor mit is tenne az emberfia ha nem az ablaktörlőt szeretné aktiválni? Be is kapcsoltam.
  Baleset véget egy kis kerülővel áthaladtunk az Erzsébet hídon és itt vette a kezdetét a kaland. Rajta átt haladva mint egy elkerülhetetlen sorscsapás az orromat egy eddig nem érzékelt majdnem hogy szappan illat árasztotta el az utasteret. Ebben a szent percben eszméltem fel arra hogy az ablaktörlőm sem működik, gondoltam én kis hanyag..... de nem! Kart fel és le húzva mint parasztbácsika a kútkarját próbáltam életre kelteni de mindhiába.
  Forgalommal pedig haladnom kellett ,sőt itt már ő vitt engem mert semmit sem láttam ki az autóból és csak a lámpák fényeiből tudtam tájékozódni.
  Elakadásjelzőt bekapcsolva jeleztem autóstársaimnak hogy itt bizony nagy a baj. Azon sem segített a dolog hogy az Erzsébet körúton voltam amit alapból nem is szeretek.
  Azon voltam hogy minél hamarabb félreálljak ,de hát nem egyszerű, végül egy hotel busz parkolójába landoltam.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 20