[RIOS ERROR]

A középkategória csúcsa Vol.2 - Z580

A Lenovo legújabb játékos laptopja, melyhez elérhető áron juthatunk hozzá már hazánkban is! – írta: Dr.Byte, 12 éve

Külső

Kijelző

Egy 15.6”-os, 1366x768-as felbontású widescreen (16:9) LED HD kijelzőről beszélünk, csakúgy mint a Z575-ös esetében.
Szintén "glossy", azaz fényes felületű, mégsem tükröződik zavaróan.

Egy fontos újítás viszont az, hogy a Z575-tel ellentétben, nem jelentkezik az a fura "képzaj" miközben egy FULL HD videó megtekintése közben sötét részekhez érkezünk. (Erről bővebben olvashattok a Z575-ös tesztben és az ottani fórumon.)
Mivel nincs feltüntetve semmilyen különbség a két panel között, ezért nem nagyon értem, hogy miért nem jelentkezik ez a hibának éppen nem mondható, ám zavaró tényező.

Billentyűzet

A billentyűzetről sem tudok újat mondani azoknak akik ismerik, vagy olvasták a Z575-ös tesztet, ugyanolyan szigetes megoldást alkalmaztak, viszont valamivel nagyobb figyelmet fordítottak a minőségre, ugyanis a billentyűk nem kattognak és nem is csattognak.

A billentyűzet feletti rész is sokkal impozánsabbra sikeredett, ugyanis, a hangszórók már nem kétoldalt találhatóak meg, hanem a teljes bill. feletti részt lefedik.

A bekapcsoló és rendszer visszaállító gomb szintén a gép bal felső sarkában helyezkedik el, annyi különbséggel, hogy a hangszóró részbe helyezték.
Az 5 érintős funkcióbillentyűt áthelyezték a borítás felső részébe, így most közvetlenül a monitor alatt találhatóak, középen. A funkcióbillentyűk nem változtak: némítás, hangosítás fel/le, színhőmérséklet állítása filmezés közben valamint a sleep mode.

Touchpad

A touchpad gyönyörű...hatalmas...és szinte biztos, hogy nem fogom használni, ha beszerzek egy ilyen gépet. Majdnem akkora csalódás volt hozzáérni a touchpad-hez, mit amekkora öröm volt ránézni.
A Macbookra hajaz azáltal, hogy egybeolvasztották az érintőfelületet és a jobb/bal klikket, viszont: nagyon durván kattog, valamint ha kicsit lejjebb húzom az ujjam, akkor a csak úgy, a semmiből elsül egy jobb vagy bal klikk. Ez elég frusztráló volt, de a pálmát akkor is a buta kezelhetőség vitte. Volt, hogy háromszor kellett végigcsúsztatnom az ujjam ahhoz, hogy elérjem a Photoshop ikont. Tehát erről ennyit, marad az egér.

Portok, Hang

Portok tekintetében, következő a felállás: 1x HDMI, 1x VGA, 2x USB 2.0, 2x USB 3.0, 5 in 1 card reader (SD. SDpro, MMC, MS Pro, XD)

Ami a hangot illeti, már a Z575-ös is brutálisan jól szólt ahhoz képest, hogy laptopról beszélünk. A Z580-as sem visszafogottabb, mivel minden túlzás nélkül állíthatom, hogy felveszi a versenyt két kisebb, csatlakoztatható hangszóróval! (Így már volt értelme feltüntetni a "Dolby Home Theater" feliratot!)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

[RIOS ERROR]

Azóta történt

Előzmények

[RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR]