A nagy kínai fülhallgatóteszt III.

Kiváló ár/érték arányú kínai fülhallgatók, harmadik felvonás: összesen 11 darab fülhallgatóval! – írta: Dave™, 7 éve

UiiSii HM7

Előszó
A HM7 már jóval érdekesebb és izgalmasabb darab, mármint azon túl, hogy illatosított (a gyártó szerint parfüm) kábellel érkezik, és tényleg: klasszikus rágó illata van. Hogy ez miért van, és mire jó, azt ne kérdezzétek, a lényeg, hogy még 1-2 hónap elteltével is érezni minimálisan. Sokkal fontosabb azonban, hogy mennyire kényelmes, és hogyan szól, lássuk, mit is érdemes tudni róla!

Külső / kényelem
A HM7 nagyon apró, ennek köszönhetően pedig rendkívül kényelmes is. Bár a ház fémből készült, súlya elhanyagolható, és kis méretei miatt nem lóg ki a fülünkből sem. Három színben létezik: szürke, arany és rózsaszín. A kábel átlátszó, illatosított, puha TPE borítást kapott, a mikrofon és a vezérlőgomb is megtalálható, azonban hajlamos a gubancolódásra. Driver flex többnyire nincs, bizonyos illesztékkel nagyon enyhe mértékben előidézhető. Kábelzaj szempontjából teljesen átlagos darab.

Hangja
A hangja alapvetően világos, élénk, energikus és agresszív, ideális társ elektronikus zenéhez. Egy érezhető középmély-emelés is része a repertoárnak, ami ugyancsak erősíti a fenti társítást, a közép tartomány kicsit a háttérben, a középmagasak élénkebbek a természetesnél, a magas tartomány is enyhén agresszív. Részben emlékeztet a Plextone X41M-re, már amennyiben arra is tágabb illesztéket (5mm+) teszünk, amilyen a HM7-hez alapból jár (a Plextone mélyben erősebb, magasaiban kicsit finomabb). A térleképezése meglepően jó, megvan a háromdimenziós érzet, és kellően „levegős” a hangkép, a színpad szélessége abszolút korrekt, mélysége kevésbé. Sajnos egy kicsi sziszegés azért tapasztalható a középmagas tartományban, az erre érzékenyek ezt vegyék figyelembe.

Illesztékajánló
A vetőcső méreteihez, valamint a fülhallgató karakteréhez is passzol a gyári illeszték, így cseréje nem szükséges. Ha túl agresszívnek találjuk a hangját, memóriahab-illesztékkel tompíthatjuk, azonban ezekből célszerű a hibrid, szilikoncsöves változatokat választani, a teljesen memóriahab illesztékek túl sokat csillapíthatnak. A KZ-féle hibrid spirális illesztékkel is jó eredményeim voltak, mivel egy kicsit kevésbé szigetel, mint a hagyományos, ez pedig közelebb húzta a kiegyensúlyozott karakterhez.

Kiknek ajánlható?
Elsősorban azok válasszák, akik elektronikus zenéhez, esetleg rockhoz keresnek élénk, agresszív és mélyben erősebb hangú fülhallgatót, ami nem esik durva túlzásokba, emellett kényelmes és relatíve olcsó is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények