A soha nem nyugvó flex ódája

Egy rövid szösszenet hogyan szippantott magába a modding világa. – írta: imibogyo, 12 éve

Az első lépések...

Kezdetben vala egy Codegen házam, melyet mély undorral, ám első számítógép lévén mégis rejtett ragaszkodással használtam, mintegy 2 hétig, ekkor tört el még épp csak bimbózó kapcsolatunk kristálygömbje. Először a színe nem tetszett. A gyönyörű alcantara bőrhöz hasonlatos tört-fehér színt gyorsan átfújtam ezüst színűre. Mivel ez még nem elégítette ki barkács-éhségemet, gyorsan vágtam rá ablakot is, amire belülről 2mm-es üveglapot ragasztottam fel ipari ragasztóval.

Utólag látom, hogy ez nagy bátorságra vallott, de lehet csak a félelmet előidéző információk hiányáról volt inkább szó. A lényeg, hogy nem tört el az üveglap, több felhasználói generáción át családtag maradt. Az egyik legstrapabíróbb házaim egyike volt. Még megélt pár módosítást például fekete festést, de idővel rá kellett jönnöm, tovább kell lépni.

Volt egy nagytorony házam is szintén a Codegen, stílust és csillogást cseppet sem nélkülöző 90-es évek közepén napvilágot látó házsorozatából, de ez már a nagy-torony kategóriában versenyzett. Ezen is rengeteg átalakítást végeztem, például a floppy meghajtó helyére USB és hangkivezetést applikáltam, a belső elrendezés sem maradt érintetlen (erről sajnos nincs fotóm, de hasonló módosításról volt szó, mint a legújabb házamban, lévén szinte egy és ugyanaz a kettő), valamint itt is megejtettem a kötelező festést, ám ebben az időben még csak a külső festésekkel foglalkoztam.
Így lett ez a ház fekete színű, majd - az érdekesebb összkép érdekében - az 5,25-ös takarólemezek ezüst festékréteget kaptak, valamint az előlap egy kecsesen mozgó, meglepően sima bőrű és öregkori ráncoktól mentes csontvázat.

Mivel ebben az időben, vagyis barkácskorszakom hajnalán, az első bimbók előbújásakor (ez több szempontból is jellemző volt ezen korszakomra) nehezen váltam meg az általam oly sok munkával készült házaktól, ezért párhuzamosan éltek az alkotásaim egymás mellett.

Ez a toronyház amúgy nem egyenlő a későbbiekben látható, jelenleg használatban lévő, legfrissebb átalakításommal. Bár szinte tökéletesen egyforma házakról beszélhetünk. Ugyanazon alaplapi tálca kialakítás és minden másban is megegyeznek, kivéve az előlapban, amelyen nüansznyi különbségek azért felfedezhetőek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt