Dvarw 16 - törpe e-cigi tank

Manapság minden egyre nagyobb az e-cigi világában, de most kaptunk egy egészen aprócska eszközt. – írta: Geri Bátyó, 5 éve

Tapasztalatok, összefoglaló

Nem feltétlenül akartam az elektronikákkal foglalkozni, elvégre ez egy tankteszt, de voltak érdekességek, ami miatt mégis szánok erre néhány mondatot. Negatív meglepetés volt a DNA elektronika hektikus teljesítménye. Teljesen kiszámíthatatlan volt, hogy melyik tank, melyik ízzel lesz jó, vagy éppen gyenge. A VTC/Vtwo mini viszont nagyon jól teljesített, stabilan hozta az ízeket, még ha nem is a legjobbakat. Ugyanakkor ez egy kifejezetten olcsó mod. Sokkal jobban teljesített, mint amire az ára predesztinálná. A Yihi verte a mezőnyt. Szinte minden esetben kifinomultabb lett az íz, de ez egy ilyen árú készüléktől el is várható (tegyük hozzá, hogy az ősöreg Provari is hozza ezt a szintet, nem véletlenül voltak drágák a maguk idejében).

Az összehasonlítás végeredményeképpen kijelenthetjük, hogy a Kayfun V3 mini nem való dohányos ízekhez. Egyértelműen a gyümölcsös ízekhez jó. Ott viszont kiválóan teljesített.

A Taifun GS-t nem véletlenül tartják sokan a legjobb ízű MTL tanknak. Most is bizonyította, hogy minden ízzel jól teljesít. Kicsit sajnálatos, hogy a VT 75 color valamiért nem szerette.

A végére hagytam a teszt főszereplőjét. A Dvarw 16 egy kiváló tank lett. Minden ízhez jó (azt most hagyjuk, hogy a személyes ízlésemnek nem felelt meg, amit a Jungle Juice-szal produkált), a gőze is bőven elég és mindenféle elektronikán jól érzi magát. Aprócska mérete ellenére egy egész tisztességes méretű kazánteret kapunk, és Dvarwhoz méltóan szög egyszerű megtekerni. A léellátás miatt eleinte aggódtam, de végül a kevés, szétborzolt vattával még a kinti hidegben is jól boldogult. Talán 2-3 alkalommal kellett rászívnom kicsit izzítás nélkül, de csak akkor, amikor lánc slukkoltam belőle. A legnagyobb AFC-vel (2x1.2 mm) már egészen levegősnek mondható. Persze a maga szintjén. Érzésre valahol a GS (1.5 mm) és a V3 mini (kb. 1.7 mm) között volt. A középső AFC-vel (3x0.8 mm) sem lett volna bajom, ha nincs nagyobb. Úgy valahol félúton van a GS 1.2-es és 1.5-ös levegője között.
Ahogy láthattuk, a doboz tartalma kielégítő, hiszen az összes AFC a csomag részét képezi a szokásos hozzávalókon felül. Feltételezem, hogy a későbbiekben elérhető lesz ultem palást és drip tip is hozzá, ahogy a többi Dvarwhoz is.
Viszont fémpalást ehhez nem lesz jó, mert így is hajlamos a tank a melegedésre. Ez talán az egyetlen hibája, de ilyen kis méretnél ezt nem nagyon lehet elkerülni (a GS is melegszik és kevésbé, de a V3 mini is). Persze lehetne belerakni 1.5-ös magon 0.2-es huzalt és 7-7.5 W-on használni, de azért az nem teljesen életszerű. Azon viszont nem lepődnék meg, ha sokan üvegszálas tekerést használnának hozzá.
A neten mentek a viták arról, hogy van-e létjogosultsága egy ilyen tanknak. Sokan inkább egy 24-25 mm-es MTL-t szerettek volna, hiszen a modok is egyre nagyobbak. Bevallom, én is így voltam vele. Viszont jobban belegondolva, ilyen méretű tankot már senki sem gyárt, hiszen a V3 mini és a GS már évek óta nem elérhető, ráadásul a V3 mini azért jóval nagyobb is. Az eladási adatok a gyártót igazolják, hiszen az első szériát pillanatok alatt elkapkodták (ahogy elnézem, már a másodikat is).
Az áráról is folytak a viták. A Dvarw MTL 79 €, a Dvarw DL (jelenleg csak alkatrészenként kapható, egyben nem) 89 €, a Dvarw 16 95 €. Igen, tényleg nem olcsó, de még így is olcsóbb, mint egy Taifun, Kayfun vagy Vapor Giant, és ezzel a mérettel egy létező igényt sikerült kielégíteni, kiváló minőségben. Rizikó viszont volt benne, úgyhogy megértem a magasabb árat. Most már. A teszt előtt én is sokalltam, de meggyőzött a kis 16-os. Eszembe is jutott a méltán elhíresült "Zajos Tücsök". Kicsi, de nagyot szól!


Pont ilyen bután néztem én is eleinte!

Amennyiben valaki kis méretű tankot szeretne, bátran megveheti a Dvarw 16-ot, nem fog csalódni benne.

Előzmények