A Törperőmű

A gépépítés szépségei, nehézségei, gondolatok a fejleszthetőségről, szubjektív preferenciák. – írta: c0nn0r, 9 éve

Kitérő

Árnyalja a képet továbbá, hogy rászoktam a kanapé géming / kanapé szörfölésre. Nagyon egyszerű a képlet. Korábban már vettem egy 47"-os TV-t, és amikor kényelmesben akartam „fészbúkolni”, „jútúbolni”, vagy esetleg játszani akkor csak leheveredtem a kanapéra, vezeték nélküli egér és klavival pedig folytattam, amit a gép előtt görnyedve elkezdtem.

Azért nem egészen ilyen a kanapészörf
Azért, nem egészen ilyen a kanapészörf

Külön felhívnám a szokás jövőbeli követői figyelmét, hogy ha lehet, akkor speckó optikájú egérrel kezdjék meg a tevékenységet, mert nem minden egér van idomítva a különleges felületekhez. Nálam a kék fényű optikai rágcsálók tökéletesen mennek a műbőrön. Meg az igazin is. A hagyományos pirosak komolyan összezavarodnak. Nem kell feltétlen Logitech DarkField jószágot venni súlyos pénzekért. A Microsoft BlueTrack egerek, vagy a Trust BlueSpot tökéletesen működnek.

Én egy Trust Maxtrack Mini Wireless-t nyúztam, mert optimális méretű, kék ledes, és csak 1db elem kell bele, amitől kellemesen könnyű. Aztán amikor ez megdöglött, akkor jöttem rá, mekkora fejfájást tud okozni a pótlása. Ugyanilyet nem akartam, mert nyitott vagyok új termékek felé, adjunk nekik egy esélyt. A 2db elemes egerek nehezek, ezért kényelmetlenebb a használatuk. Aztán a Microsoftnál előszeretettel elfelejtik, hogy az embernek van hüvelykujja, ami alá azért nem árt 1-2 gomb. A "buta" 3 gombos egereik így indokolatlanul drágák.

A Logitech szintén drága ahhoz, hogy kanapén kopjon. Tényleg nagyon kevés kék ledes, 5 gombos, közepes méretű, 1 elemes, jól kinéző egér van a piacon. Aztán eszembe jutott, hogy a monitor előtt Gigabyte vezetékes perifériákat (Force K7 billentyűt és M6900 egeret) használok, és tökéletesen elégedett vagyok velük. Így találtam rá az AIRE M73 és M93 modellekre.

Ezek közül csak a nagyobb és drágábbat reklámozzák úgy, hogy elboldogul minden felületen, de tettem egy próbát és láss csodát, a kisebbik is tökéletesen üzemel. Mondjuk, 2db elemről táplálkozik, de AAA-s kell bele, ami jóval kisebb mint az AA, így ezt a fogyatékosságát megbocsátottam neki. És milyen jól tettem.

Jól szolgál terepen is
Jól szolgál terepen is

Szóval, így állt össze a gép a frissítés után második nekifutásra. Majdnem hátra is dőltem elégedetten, hogy távolabbról és más perspektívából is csodáljam megvalósult elképzeléseimet és képzeletben vállon veregessem magam a jól végzett munka láttán. Ám ismét segítő kezet kellett nyújtsak egy bajba jutott kocka társamnak, így ez elmaradt. Ezek a segítő szándéknak álcázott, ám tudat alatt valamiféle elégedetlenséget, vagy be nem fejezettség érzést kiváltó események súlyos anyagi vonzattal járnak felém.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények