Apple iPad Mini 2014-ben

Mire alkalmas napjainkban az Apple 2012-ben piacra dobott kisméretű táblagépe? Meglepően sok mindenre! – írta: Armoury2003, 9 éve

Külső

A tesztkészülék fehér, az Apple-től megszokott egyszerűségében gyönyörű dobozban hasított a Távol-Kelet legmélyebb bugyraiból Budapestre, majd onnan hozzám. Cikkem asztroszürke tárgya az én tulajdonomat képezi, viszont az egyik sarokban található kopás nem az én saram, ugyanis a mini használt forrásból származik (januárban jár le az egy éves garancia).

A 7.9 hüvelykes/inches/"-es/mit-tudom-én kijelző 1024x768 pixeles felbontását a gép a példaképétől, az iPad 2-től szerezte, képminősége viszont jobb az előbb említett nagytesónál, ugyanis ezek a képpontok kisebb helyre tömörülnek be. A kijelzőről még annyit, hogy nem fogjuk a pixeleket láthatatlan zéró kiterjedésű valaminek érezni, de azért nem lehet a képek szélét körömreszelőnek használni. (Ez persze szubjektív, például azoknak, akik retinás eszközt használnak, eléggé lehangolódhat a kedvük a felbontást látva.)

Az iPad kifejezetten pofás szerkezet volt mindig is, nem csoda hát, hogy ez a tablet sem okoz ebből a szempontból csalódást nekünk. Viszont a fém ház kifejezetten sérülékeny, így bár egy helyben szívesen tapogatom, mobilis életmódra kapcsolva tokba szoktam tenni. A tetőn található a viszonylag jó mikrofon, a hátlapon pedig a kamera.

A tabletet nagyon könnyű egy kézben tartani (bár, ha tapogatjuk, érdemesebb lerakni, mert megfájdulhat a csuklónk), és aki nagyobb tabletről váltott, annak teljesen más érzés. Az alján már Lightning van, szerintem elég durva pofátlanság volt 2 éve hirtelen lecserélni a 30-pines csatit, de ez tényleg jobb, és ráadásul szimmetrikus is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • iPhone 4 pár év után

    4 év után is bátran felveszi a versenyt az androidos alsó-középkategóriás telefonokkal, az anyaghasználata pedig kiváló.

  • MacSzerelmesedtem

    40 fölött megvettem életem első Apple termékét. Nem technikai bemutató, teszt vagy reklám lesz, csak erőteljesen szubjektív leírás.

  • Logout TV: iOS 7 - New Deal

    Nemrég megjelent az Apple mobil operációs rendszerének hetes verziója, így ma ez képezi az adás tárgyát.