ASUS Zenfone 2 - ZenesLapát

Azért vettem Zenfone 2-t, hogy átjárjon a Zen békéje és nyugalma. Na jó, ez nyilván teljesen kamu.. meg hát, ez egy telefon, vagy nem? :) – írta: ATM_automata, 9 éve

Welcome to the world of ZEN

WTF ASUS ZEN?

A Wikipédia szerint a ZEN.

És az ASUS szerint? Van Zen… book, ami laptop, de semmi ZEN nincs benne, meg van ZEN telefon is ....de bevallom, én még nem jöttem rá... Eme kérdést szerintem fel kéne tenni az ASUS illetékeseinek is, kíváncsi vagyok milyen anyagot kreált rá a marketing osztály sok millió dollárért.

Forrás: wallpaper-kid.com

Tisztelt PH és Mobilaréna munkatársak, megkérdeznétek nekem? :)

Addig is várom a megvilágosodást és a mindent betöltő ZEN áhítatot! :)

Ezt a cikket még a hivatalos magyar megjelenés és a mobilarénás teszt megjelenés előtt 2 héttel kezdtem el írni, így lesz benne átfedés a megállapítások terén, viszont ez is megerősített abban, hogy amit írtam, az nem hülyeség. Respect.

A készülék külseje kifejezetten kellemes benyomást tesz az emberre már első kézbevételre is. Persze, ZEN élménynek semmi nyoma /legalább egy bambusz hátlap, vagy egy kis bambusz illat lehetne/, viszont az illesztések és anyaghasználat parádésan jók. Annyira, hogy a hátlap levétele kifejezetten munkaigényes. Miután letört már az összes körmünk, elgondolkodunk, hogy előkapunk egy csavarhúzót és azzal feszítjük le a hátlapot.

A kijelző 5,5"-os Full HD IPS 1920x1080, Corning® Gorilla® Glass 3-mal. A Nexus 4 és 5 után a készülék kézbe véve kifejezetten egy péklapát - de minimum pingpongütő benyomását kelti. A hüvelykujjam a közepéig se ér be.

Forrás: saját készítés

Sajnos itt kell két negatív megállapítást is tennem:

- a kijelző alján lévő gombok nem kaptak háttér megvilágítást és nem is a kijelzőre kerültek, mint pl. a Nexus 4/5 gombjai, hogy maga a panel világítsa meg azokat. Idővel megszokható, de addig... jobb nem is beszélni róla.
- a kijelző két koppintásos felébresztése bizony nem mindig működik. Ilyenkor szakkifejezéssel élve, "cumi van". és nyújtózkodhatsz tenyérből, aztán vagy eléred a gombot a készülék tetején vagy nem... de segítek, ne is erőlködj, mert nem fogod elérni.

A fórumban többen panaszkodtak arra, és a mobilarénás teszt is ír róla, hogy nem túl jó fényerejű a készülék. Hát... nem is tudom. Nekem a Nexus 4/5 és THL W8 után csak annyi tűnik fel, hogy végre látom a kijelzőt napfényben is 3/4-ed fényerőn... szóval, részemről ezzel nincs gond.

A hátlap szálcsiszolt alumínium HATÁSÚ műanyag. Szuperül illeszkedik, nem recseg, nem áll el, prémium megoldásnak tartom. A hátlap egyébként ívelt, mint mostanában a tepsi telefonok egy részénél ezt már láthatjuk. Talán kicsit jobban, mint egy LG G3. Hogy ez mennyivel teszi jobbá a fogását, nem tudom, valószínűleg egy kicsivel jobban tenyérbe simul, viszont ennek az lett az ára, hogy aki úgy szeretne mondjuk gépelni, hogy a telefon egy kemény felületen, mondjuk asztallapon fekszik, annak számolnia kell a készülék billegésével. A hátlap anyagára visszatérve, nem érzem hiányát a fémnek.

Forrás: arstechnica.com

A készülék oldalai simák, a kikapcsoló gomb középen felülre került, a töltőnyílás pedig középen alulra. A töltőt az alsó felével felfelé kell bedugni, tehát mondhatjuk úgyis, hogy fordítva, mint pár másik telefon és tablet esetében. A hátlapon középen található a hangerő állító gomb, a kamera és a dupla ledes villanó. Elsőre kicsit furának gondoltam a hangerő gomb elhelyezkedését, de megmondom őszintén, hogy az előző telefonomon se nagyon nyomkodtam, így igazából mindegy is hová került.

Az elmúlt hetek tapasztalati alapján kijelenthetem, hogy a gombok nem fognak elkopni nálam, mivel még egyiket se nyomtam meg egyszer se, mióta a telefon megvan (kivéve 1-2 restart és dupla koppos felébresztési bugtól eltekintve)

Forrás: Androidauthority.com

A gyári doboz tartalma a telefonon kívül egy töltő, amivel szuper gyorsan tölthető a telefon /39perc alatt van 60%-on/, egy ASUS agybadugós headset, és egy töltő/adat kábel. Én még rendeltem mellé Xiaomi Piston 3 fülest és tokokat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt