Bakancslista Route 66 Chicagótól Los Angelesig 3.

Elkészült az új rész egy kis betegeskedés után (a jelenben), és a múltban már gyógyultan folytatjuk utunkat az USA-ban. – írta: Elmör, 3 hónapja

Texas

Amarillóba tartottunk a 66-oson, egyre kevésbé látni fákkal és dombokkal tarkított területeket, kezd a sztyepp és a sivatag világává válni az USA ezen része. Mindenesetre Shamrock városában érdemes volt megállni a híres Conoco U Drop Inn-nél. 1936-ban épült ez a megállóhely, mely az éhes, megfáradt vándoroknak üzemanyaggal is szolgált. A 66-os út ékkövének szokták nevezni, mert talán ez az egyetlen olyan Tower Station, mely a mai napig üzemel.

Szemből egy kis motelből átjött egy férfi, az ő tanácsára maradtunk még pár percet, mert kezdett besötétedni, és szerinte fel fogják kapcsolni a világítást, ahogy meg is történt.

2023.10.06 indulás Új-Mexikóba

Mivel a 66-os Texasnak csak egy kis északi szeletén halad át, és a Cadillac Ranchon kívül nem találtunk sok érdekességet (Glenrio szellemvárosa végleg bezárt, a steakért pedig nem vagyunk annyira oda, így kihagytuk a The Big Texan Steak Ranchot), így reggeli után arra vettük az irányt, de végül is el sem lehet téveszteni, bár arra nem számítottam, hogy itt is találunk egy újabb óriást.

A 2nd Amendment Cowboy 3 csodaszép 1950-es és 60-as évek Cadillacjeivel a fotósok kedvelt megállóhelye.

(P:J)(/P)

Innen csak pár percnyi autózás a Cadillac Ranch, ahol a földbe orral beállított autóroncsokra lehet graffitizni, ha veszünk előtte festéksprayt. Rendkívül szeles és így a kb. 11 fokban hidegnek mondható időt fogtunk ki reggel.

Glenrio - az idővonal

Nagyjából 1 órás autózás az új-mexikói határ, azaz Glenrio. Ennek a helynek a különlegessége, hogy az idővonalon található, tehát ha odaállunk egy lábunkkal Texasba, akkor reggel 10 óra van, míg a másik lábunk Új-Mexikóban még csak reggel 9 órában található. Elvileg ezen a képen látható oszlop jelzi ezt, közelebb nem lehet menni az autópálya miatt, illetve ekkor még féltem, hogy gyalog rálépek egy kígyóra vagy valamibe, amibe nem lenne jó.

Régebben itt is volt egy benzinkutas megállóhely, amely aztán szellemvárossá alakult az autópálya kibővülése és a régi 66-os elkerülése miatt. Sajnos 2023-ban már csak ennyi maradt meg belőle.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények