Pandora Mod

Az Avatarért való rajongásom egy Pandora témájú casemod készítésében öltött testet... – írta: BaluC, 10 éve

Bevezetés

Sziasztok!

Ezzel az írással elég régóta adós vagyok. Nem csak itt (fórumban és privikben), de a www.black-mod.com-on, a (sajnos ritkán látogatott) PH! blogomban is, és a Veletech-en is megígértem sokaknak. Így most „papírra” vetem.

Az egész onnan indult, hogy a párommal, az egyik közös mozizás alkalmával az egyik (3D-s) bemutató nagyon megtetszett. Akkor megbeszéltük, hogy ezt majd megnézzük. Hagyni akartam, hogy a mese hasson rám és ne a marketing, így direkt kerültem minden infót a filmről, csak a premier dátumát nem.

Szoktam ilyet csinálni, mert már többször megesett, hogy a kritika, vagy az elbaltázott / túllihegett marketing miatt valami egészen mást kaptam, mint amire számítottam. A legtisztább, ha kikerülök minden infót róla egészen a megnézés utánig, és magam alkotok véleményt!

Közeledett a premier, és csak a premier utáni napra sikerült jegyet szerezni, de így is hatalmas élmény volt. Beszippantott Pandora (James Cameron) világa. Akkora hatással volt rám, hogy gyorsan körbenéztem, hogy hányféle módon lehet megnézni a „sima” 2D-s változat mellett. A Dolby3D, a Real3D és az IMAX verziók voltak elérhetőek, így mind a hármat megnéztem, persze mind különböző mozikban.

Ha esetleg lemaradtál volna, akkor egy kis ízelítő, hogy bepótold a lemaradásod:

A hatása később sem múlt el, így papíron terveztem 7+ komplett házat, ahol kétszer ugyanazt az ötletet, nem használtam fel sehol! Ezek még lehet, hogy jól jönnek majd, mert 2015-re jön a második része, amit már forgatnak (és kvadrológia lesz a jelen állás szerint 2017 végére).

Pandora egész világa megfogott, és nagyon sokat gondolkoztam és keresgéltem, hogyan tudnám azt a látványvilágot megmutatni, amit csak a számítógép generált egy rakás grafikus segítségével. Hosszas keresés után ráleltem a megoldás(ok)ra, de ezt majd kicsit később árulom el. Viszont a folyamat nem volt rövid, de legalább rettentő élvezetes és jól dokumentált (közel 500 képem van a készítésről).

Figyelmeztetés: nem lett rövid, de kevés az olvasnivaló, viszont sok a kép és van pár videó is!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Red Scania mod by csabi112

    Az idei Veletechre készített moddingom építési munkálatai: egy mini-ITX-es PC építése az alapoktól, kamionos stílusban.

  • Az én autóm: Trabant casecon

    Gondolom sokan emlékeztek még a tavalyi gépemre, a Ferrari V12-re, ezért idén is autós témával lepem meg...

  • Fóliázás, de hogyan is?

    A fólia, a tisztítószer, a vágószerszám és a melegítőeszköz mellett sok dolog kell, ami a boltban nem beszerezhető.

Előzmények