BenQ GL2250 bemutató

Akiknek kell a FULL HD, de 35.000 forint alatt maradnának, azoknak jó választás lehet ez a monitor. – írta: raziel01, 12 éve

Értékelés

Egy régi 17 colos CRT-ről vátottam a BenQ-ra és végülis nem bántam meg. A TN panel ellenére szebb színei vannak és az árcédula is elég kellemes. 35 ezer Ft alatt beszerezhető, a hozzávaló DVI kábel pedig 1500 Ft-nál nem több.

Elégedett vagyok vele. Ha a függőleges betekintési szög kicsivel jobb lenne akkor tényleg számomra teljesen tökéletes lenne, figyelembe véve ezt és a tükröződő műanyag borítást, adok neki egy 85/100-as pontszámot.

Akik monitorban gondolkodnak azoknak azt tanácsolom annak ellenére, hogy nem rossz monitor ez, hogy gyűjtsenek inkább egy IPS paneles monitorra, mert ég és föld a kettő.
Például egy Dell U2312HM monitor kb. 52 ezer Ft-ért beszerezhető.

A monitorhoz 3 év garanciát kaptam, pixelhiba szerencsére 1 hónap után sem jött elő, az a hír járja, hogy a BenQ monitoroknál ritkán találkozni pixelhibás darabbal.
Akinek előjön egy beragadt pixel (például csak pirosan világít) az tehet egy próbát az UDPixel nevű programmal. A működésének lényege az, hogy gyors váltásokkal próbálja "észhez téríteni" a beragadt pixelt. Állítható, hogy hány milliszekundumonként váltogassa a színeket. Volt már akinek segített, érdemes megpróbálni.
Természetesen a teljesen halott pixellel ez sem tud mit kezdeni, mert olyankor maga a képpontot vezérlő tranzisztor hal meg.

UDPixel letöltése

Pozitívumok: olcsó, szép kép, FullHD, stabil talp

Negatívumok: tükröződő káva, kis függőleges betekintési szög,
(anti-glare bevonat (van akit zavar, engem nem))

Milyen monitort vegyek? Monitorajánló
Bátran kérdezzetek és a profik segítenek.

ui: 24 colos TN-csoda monitorok vásárlásáról tegyetek le.

Várom a véleményeket a cikkel kapcsolatban. :)

Azóta történt