BlackBerry10 - 10.2 update bemutató

Hamarosan elérkezik a BlackBerry új 10-es operációs rendszerének legújabb frissítése, jelesül a 10.2. – írta: Gomba, 11 éve

Egyéb funkcionális újdonságok

Egyéb változások

Új időjárás alkalmazás

Letisztultabb felületet kapott a beépített natív AccuWeather alkalmazás. A frissített nézet mellett néhány új funkció is helyet kapott benne, például az eddig hiányzó pillanatnyi tartózkodási hely szerinti időjárás megjelenítése.

AccuWeather

Frissített böngésző

Az eddig is jól használható és gyors gyári böngésző új funkciókat kapott, úgy mint:
- a böngészősáv a többi gyári alkalmazáshoz hasonlóan minimalizálódik, amikor nincsen használatban
- a vissza gombot felfelé "húzva" megjelennek az előzmények

Ébresztő

Sokak által más platformokon előszeretettel használt funkció is megérkezett, mely alapján több (akár ismétlődő) ébresztési időpont állítható be, illetve most már külön kapcsolható az ébresztésekhez a rezgés is.

Javított másolás/beillesztés funkció

Bár egyeseket továbbra is rendkívül érzékenyen érint a trackpad elvesztése, a BB igyekszik pótolni a hiányt. A sokszor kritizált másolás és beillesztés funkciót tovább csiszolták a jobb kezelhetőség miatt, az eredmény pedig kézzel tapintható :)

Szó kijelölése, mindet kijelöl, megosztás

Kivág, másol, mindet kijelöl, megosztás

Új SMS beállítás

Új beállítási lehetőséget kapott a rendszer, amely alapján az enter gomb megnyomására kikapcsolható az azonnali SMS küldés.

BBM Groups értesítések

Külön beállítási menüpontot kaptak az értesítések között a BBM csoportok, így lehet hozzájuk egyéni jelzéseket megadni, elkülönítve az egyéni BBM értesítésektől.

NFC frissítések

A gyári Smart Tags alkalmazás is frissült, amellyel NFC címkéket tudunk programozni. Mivel egy külön cikket is megérne ezen rész bemutatása ezért csak röviden:
A Smart Triggers-ek beállítása az eddig létező tulajdonságokkal együtt így már képes olyan NFC tag-et létrehozni, amellyel a következő beállításokat lehet módosítani (akár többet is egyszerre):
- Airplane mode ki/bekapcsolása
- Mobil hálózat ki/bekapcsolása
- WiFi ki/bekapcsolása
- Bluetooth ki/bekapcsolása
- Üzemmódváltás
- Ébresztő kezelése
- Alkalmazás indítása
- Háttérkép beállítása
- Fejlesztői üzemmód ki/bekapcsolása

Arc fókusz üzemmód

A fényképező kapott egy új üzemmódot amely alapján a fényképezett személyek arcára helyezi automatikusan a fókuszt.

+1

Apró megmosolyogtató figyelmesség, hogy amikor épp telefonbeszélgetésben vagyunk (akár mi hívunk valakit, akár bennünket hívnak) a képernyőn megjelenik a telefonszámunk - amennyiben az be van állítva a telefonunkban - ha esetleg nem tudnánk azt fejből.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt