Concorde SmartPhone 5005 NFC (Frissítve aug.18)

Ha osztályoznom kellene az eddigi készülékeim után, akkor a tíz pontból kapna hatot a jelenlegi szoftveres hiányosságok miatt. – írta: Romvr, 10 éve

Adjunk neki hideget, meleget

Kezdésnek felsorolnám a pro és kontra érveket a készülék mellett és ellen. Aztán leírom, hogy így négy nap után milyen benyomást kelt bennem, valahányszor csak a kezembe veszem, fülemhez emelem és beleszólok: "ahoy".

Kontra:
- Gyenge akkumulátor
- GPS vételi gondok
- Telenoros SIM kártya inkompatibilis
- Túlbuzgó zajszűrő algoritmus a képeknél.
- Gyenge LED villanó
- Manuális fókusz videofelvételnél
- Csak HD felbontás videofelvételnél
- Szoftveres problémák (pl x időközönként pár másodpercre megszűnik a jel || Ha SD kártyáról másolsz gépre akkor utána vissza kell állítani az alapértelmezett írási tárat, különben csak belső memóriába dolgozik illetve ha a csengőhangod SD kártyán volt akkor azt is újra tallózhatod.)
- Gyenge WIFI hatótávolság

Pro:
- Szemrevaló dizájn
- Pihekönnyű készülék
- Jó összeszerelés
- Jó kijelző
- Árkategóriájához képest jó 13 Mpx-es F2.0-ás kamera.
- Gyors működés
- Dual SIM
- Viszonylag jó ár/érték arány
- Sok ajándék a dobozban.

Ha osztályoznom kellene az eddigi készülékeim után, akkor a tíz pontból kapna hatot a jelenlegi szoftveres hiányosságok miatt. Amint azok kijavításra kerülnek, akkor kap hét pontot. Hogy miért ennyi ez a pontszám? Egyszerű! Az árért, amiért vettem, nem igazán van vetélytársa a bolti készülékek terén. Használtan ugyan ki lehet fogni pár igazán jó gépet, de azok többsége már garancián túl van, szolgáltatófüggő, sérült.

Itt viszont egy vadonatúj, garanciális, független készüléket kapunk, HD felbontású IPS panellal, átlagon felüli kamerával, és sok extrával mellécsomagolva. Valamint a két SIM kártya kezelése is döntő érv annak, aki képes kihasználni. Meg jó érzés kézbe fogni, ránézni.

De mielőtt lecsapnál a megrendelés gombra, érdemes szem előtt tartani azt is, hogy vannak még hibák benne, meg persze hiányosságok is. Amit én személy szerint szívesen láttam volna, az egy kétállású dedikált kamera gomb, Dual Active üzemelés, legalább 2100 mAh-os akkumulátor, erősebb vaku. De persze ezek meglétével az ár is elszalad a hat számjegy irányába, ami miatt megint sokan inkább mást választanának egy "ismeretlen" gyártó/forgalmazó helyett.

Ráadásul a jelenlegi szoftveres hibák miatt a Telenor ügyfelei ki vannak zárva, lévén sok probléma van ezekkel a SIM kártyákkal. A Telenor álláspontja tapasztalatom szerint az, hogy ők a szolgáltatást adják, az, hogy a SIM kártya nem jó egy bizonyos készülékbe, az a gyártó és a felhasználó problémája, mossák kezeik. Új SIM vásárlás esetén sincs részükről garancia a működésre. Vodafone és T-Mobile hálózaton/szolgáltatónál viszont nem jelentkezik a gond.

Összegezve, az érzéseim vegyesek. A szoftveres hibák miatt hagy némi keserű szájízt, ha az ember éppen belefut, de amennyiben nem lelünk rájuk, úgy egy szerethető készüléket kapunk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • ConCorde SmartPhone 5500

    40.000 Ft környékén egy hazai garanciával és szervizhálózattal rendelkező, kifejezetten jó készüléket kapunk.

  • ConCorde tab AMAZON bemutató

    37.000 forintért kapunk egy kellemes sebességű hardvert, közepesen jó WiFi-vel, jó összeszerelést, egy év garanciát.

  • K-Touch Nibiru Mars One H1 teszt

    Mivel ez a teszt eddig hozzászólásként szerepelt, úgy éreztem, megérdemelne egy külön cikket itt a Logouton. Best Buy telefon 50 ezerért.

Előzmények

  • CUBOT X6 – A sokmagos

    Ár-érték arányban nagyon jónak mondható, de azért úgy érzem, hogy nincs kínai telefon kompromisszum nélkül...

  • Xiaomi Hongmi: átgondolt mobil, elgondolkodtató ár

    A hasonló MT6589T telefonokhoz képest drágának mondható, de kárpótol például a jó kamera, a tetszetős kinézete.

  • THL T100S bemutató

    Az első igazi 8 magos mobiltelefon Full HD kijelzővel, 2 GB RAM-mal, két, egyenként 13 MP-es kamerával, egyenesen Kínából.