Concorde Tab Speed bemutató

Ennyi pénzt bőven megér, és jó kezdet lehet az Androiddal ismerkedőknek, árérzékenyeknek és gyerekeknek. – írta: Crydan, 10 éve

Külső

A doboz eléggé lényegre törő, maga a készülék illetve a típusa szerepel rajta. A hátoldalon található a részletes specifikáció, hogy mire is képes az eszköz.

A tartozékok tekintetében nem vagyunk eleresztve, de a szükséges dolgokat megkapjuk:
- töltő (ami sajnos nem microUSB-s),
- adatkábel (elég hosszú),
- füles (eléggé gyenge, nem szól jól, és kényelmetlen a kemény műanyag miatt), valamint egy
- USB-OTG átalakító.

Memóriakártya és microHDMI - HDMI átalakító nincs.

7"-os gép révén szó nem egy különösen nagy méretű eszközről beszélünk, mely talán az egyik legjobb kompromisszum a viszonylag nagy méret és a hordozhatóság mellett.

A kinézet nem kifejezetten extravagáns, szolid lekerekített vonalakkal operál. Nekem kifejezetten bejön, hogy a hátlap kerete rálóg egy kicsit az előlapra.

Összeszerelési minőség? Kicsit tartottam tőle, hogy olcsóbb gépről lévén szó milyen érzés lesz használni? Nem fog-e nyikorogni a kezemben?
De szerencsére pozitívan kellett csalódjak, rendesen össze van szerelve, és nyöszörgésnek csak erős nyomkodásra van jele, úgyhogy teljesen rendben van.

A másik igen meglepő, az a súlya, ami mindössze 308 gramm. Ebből kikövetkeztethető az is, hogy műanyagból építkezik az eszköz.

Kényelmes a fogása, csak a gombok elrendezését kell szokni

Az előlap nem tartogat sok meglepetést, mindössze egy 1,3 megapixeles kamerát találunk, ami az egyetlen a gépen.

Egyik komoly erőssége a gépnek a kijelző, amely egy 7 colos IPS LCD érintőkijelző. 1280 x 800 pixel felbontású, és természetesen kapacitív multi-touch támogatással is rendelkezik, legfeljebb egyszerre 5 ujjat képes érzékelni.
Igen nagyok a betekintési szögek, magas a fényerő, nem lehet rá rossz szavunk.

Az IPS panel, már nem csak a magasabb árú gépek kiváltsága

A hátlap fehér színű, amely egyeseknek igen bejöhet, azonban lakkozott bevonattal rendelkezik, így az ujjlenyomatok és a kosz is komoly nyomokat hagyhat a gépen, de a fehér kivitel miatt ez nem annyira zavaró.

A hátlap egyneműségét az alsó részen a felirat, egy zajszűrő mikrofon, és a hangszóró töri meg, amely amellett, hogy nem szól túl jól, mély hangok nem érződnek, a magasak egy kicsit torzítanak, de nem ez a legnagyobb probléma. Hanem a hangerő, amely kifejezetten halk, inkább érdemesebb mellé fülhallgatót használni.

Érezhető, hol spóroltak a mérnökök

A jobb oldalon egy kis ajtócska rejti a csatlakozók nagy részét, mely egy microHDMI, egy microUSB csatlakozót, és szerencsére egy microSD foglalatot jelent (32 GB-ig képes kezelni).
Ezek mellett figyel a 3,5 mm-es jack kimenet, valamint a töltőcsatlakozó (kicsit fókuszt vesztett a kamera, ezért elnézést kérek).

Meglepően sok csatlakozó, csak kár, hogy nem tölt a microUSB

A tablet felső részén egy hangerőszabályzó és a bekapcsoló gomb bújik meg.

Kicsit kemény a nyomáspontjuk, és lehettek volna vastagabbak is, de megszokhatóak

A többi oldala üres, térjünk rá a belsőre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények