Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz

Gyártási minőségben hozza az elvárható minimumot, fényerőben pedig sokak számára okoz meglepetést. – írta: WestBam, 8 éve

Első benyomások:

Hozzám két színben került az S2+-ból, egy fekete, majd később egy kék színű, mindkettőnek tökéletes minőségű , egyenletes és kellően "vastag" az eloxálása.

Felépítése alapján klasszikus elrendezésű ez a modell, semmi újat nem mutat. Követve a jól bevált receptet három fő részre bontható a lámpa, ezt az alábbi kép szemlélteti:

A lámpát szétszedve három fő részre bontható szét, fej, test és zárókupak.

A fej részben van betekerve a réz "pill" aminek felső felén a LED alumínium csillagon pihen, alsó részén pedig a drivert találhatjuk, ezt egyben lehet kitekerni a fejből. Eztán vehetjük kézbe az alumíniumból készült OP reflektort. Apróság, de jópofa dolog, hogy az üveglap és a fej anyaga közé foszforeszkáló gumitömítés (GITD) kerül gyárilag minden verziónál. A LED tökéletesen középre van helyezve, így a vetített kép szép szimmetrikus.

A lámpa teste egy darabból van forgácsolva, felületén nem túl mély barázdákkal. Kézbe fogva így kevésbé csúszkál, zsebben viselve viszont nem akad bele a nadrágba. A menetek mindkét oldalon trapéz alakúak, a fej felőli részén eloxálás nélkül, a zárókupak felől viszont teljesen eloxálva. Ennek is van oka: ha a zárókupakot kicsit (kb. 10 fokot) letekerjük akkor "zárni" tudjuk a lámpát a véletlen bekapcsolás ellen. Mindkét végén egy darab tömítőgyűrű található.

A zárókupak 1 mm-es méretbeli különbségen kívül (a színes modellek hosszabbak ennyivel) a kapcsoló nem egyezik meg a két verzió között. Számomra mindkettőt kényelmes használni, nem tudnám azt mondani, hogy a fém vagy a gumis kapcsoló a jobb, szerintem ez egyénenként változik, kinek mi tetszik. Mindkettő kapcsoló reverse clicky kapcsolású.

A kupak végén a kapcsoló körüli gyűrű szerencsére nem körbe fut, hanem két egymással szembeni negyed részén emelkedik csak ki. Ennek nem csak esztétikai oka van, kesztyűben így jóval könnyebb a kapcsolóhoz hozzáférni. Az egyik ilyen kiemelkedésen két méretes ovális kivágás található, így könnyen fel lehet rá fűzni csuklópántot, amit tartozékként kapunk a színes lámpákhoz. A kapcsoló a zárókupak végének síkjánál bentebb van mindkét kivitelben így a lámpa gyertyaként felállítható.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt