Corsair 760T - A csodálatra méltó

Nem hittem volna, hogy a Corsair 600T után lesz számomra olyan ház, ami szebb, nagyobb, jobb lesz, de mégis rátaláltam, a 760T személyében. – írta: Black Dragon, 10 éve

Beköltözés

Mielőtt bármihez hozzákezdenénk, távolítsuk el az oldallapokat, mivel plexiből van, ezért mindig fennáll a baleset veszélye, hogy megkarcoljuk, és ezt ugye nem szeretnénk.

A beszerelés legalább annyira könnyű, mint a 600T-nél, csak itt a felső rész még tágasabb, és nincs fent semmilyen ventilátor (alapból), ezért még könnyebben lehet ügyködni a kábelekkel, jelen esetben a H110-el.
Viszont amikor oda szeretnék valamit felrakni, akkor érdemes levenni a hátsó ventilátort, hogy jobban elférjünk, majd amikor végeztünk, visszarakni.

H110 előtt

Után

Majd után

Ahogy látjátok a képeken, bőven elfér benne egy fél disznó is, akkora a hely, tehát aki nem ilyen "kis" procis vízhűtéssel játszadozik, hanem komolyabban bevizezi az egész gépet, még annak is simán be kell férnie. Továbbá rengeteg hely van a vinyóknak is, csak nekem felesleges a 2. rack, hisz az elsőt is csak 1/3 részben használom ki.
Akinek viszont egy tonna 3.5" eszköze van, annak jó hír, hogy összesen 4 db HDD rack fér el a házban, de ha nem akarunk videokártyát tartani a gépben, akkor egészen a ház tetejéig építhetjük a tornyot, és akkor kaphatunk 7-8 racket, de az emberi felhasználás maximum 4-et enged meg (összesen 12 db vincseszterrel).

Ott virít hátul a Force GT a kis rekeszben, ami tényleg jó megoldás, viszont nem ajánlatos a legalsó rekeszbe rakni, mert akkor komoly gondokba ütközhetünk a 3.5" HDD kábelezésekor, mert kevés a kezünknek a hely. Az összes tárolót egyébként ki lehet szerelni, akinek nem lenne rá szüksége, és kell a hely feltétlenül. Szerintem, aki még nem is használja ki, az is tartsa bent a házban, mert legalább az látszik, és nem a kábelek, vagy az üresség.

Nagyon köszönöm a Corsair-nek a külön alaplapi csatis USB3-mas előlapi kábelt, mert a 600T-nél a házon keresztül kellett vezetni egy szemét, rendes USB3-mas kábelt, hogy elől is tudjam használni... nem volt éppen a szívem csücske a megoldás, de kénytelen voltam megcsinálni.
Viszont ellentétben a 600T-vel, már igényel SATA kábelt a működéshez, hiszen itt is világít a power gomb, illetve a reset gomb is, utóbbira rakták rá a HDD töltésének mutatóját.

Már korábban említettem a DVD olvasó Corsair féle megoldását, ami tényleg remekül működik, bár néha visszafele bekapja a tálcáját, illetve a tálcát nekünk kell visszanyomnunk, de ezen kívül eltünteti teljesen, ezért még esztétikusabb megjelenést kapunk, nem töri meg a "csendet" semmi sem.
A beszerelése viszont nekem nehézkesen ment, nem tudtam elölről berakni (perverzek figyelem!), ezért kénytelen voltam hátulról beerőszakolni (ismét!), és még így is nagy nehezen sikerült. Nem olvastam el a leírást, biztos le van benne írva a helyes út, de már csak dacból sem követtem, és mivel bement, ezért ezek után sem fogom elolvasni.

Csukva

Nyitva

Szokás szerint (legalábbis amennyire én láttam eddig) a házban alapból bent voltak az alaplapot tartó anyák, csak rá kellett rakni, de ez nem számít sehol sem újdonságnak a 10-15 ezres kategória felett. A ma ismert összes alaplapot támogatja, nincs hely hiányában, még videokártyából is elférne pluszba egy 780-as, ha a hosszát nézzük, tehát aki esetleg egy új R295X2-est szeretne beszerezni, az is röhögve elfér (ha a HDD rackek nincsenek egymáson).

Továbbá fedeztem fel helyet a házon belüli előlapon is, vagyis ahol a kettő AF140-es ventilátor dolgozik, ott található egy fém rács a két oldalánál, és vannak rajta csavaroknak hely, gondolom a H szériás radiátoroknak. Ami szabvány radi, az mind elfér ott, de akkor a HDD racket kell arrébb raknunk, kinek hogy tetszik. De megadatik a lehetőség, hogy akár 2 280 mm-eset is berakjunk a házba bármilyen gond nélkül, mert még akkor is iszonyat tágas lesz a hely.

Hátul ugye alapból egy 14 cm-es gyári venti kap helyet, ami szerintem elég ronda választás a fehér ház mellé, mert inkább fekete-fekete lett volna, mint sem fekete-szürke, nem néz ki valami jól személyes véleményem szerint. De mindegy is, ki lett cserélve egy LED-es AF140-re, olyanra, ami elöl is szolgálatot teljesít, így teljes a összhang. De van 12 cm-esnek is hely, aki azt szeretne felrakni.

Legfelül sem kicsi a hely, szintén elemeztem már, hogy itt kapunk 3 db 12-es vagy 2 db 14-es ventinek helyet, ami nem kevés, és nem kicsi, bár ugye a 14-esek lyukai nincsenek kigumizva, csak a 12-eseké, de ki lehet szedni őket, és át lehet rakni őket, ahová szeretnénk.

Ide került fel a H110 radiátora, amit alulról fúj a két AF140, és végül nem is kellett még beraknom pluszban hozzá a gyárikat, mert így is 28 fokon van alapon a CPU. Mindkettő AF140-et a CPU fanre dugtam, így az Asrock programmal tudom őket szabályozni, illetve automatikusan is állítja magát a hőmérséklettől függően, de alapon olyan 800 rpm körül mozog.

Ugye a H110-hez nincsen Corsair Link, de szerintem, akinek volt dolga vele, az tudja, hogy mekkora áldás azt használni. A H80i-vel volt szerencsém megtapasztalni, soha többé, inkább ne világítson, ne csináljon semmit, csak működjön rendesen. Amit viszont hiányolok, az a H110-hez, vagy bármelyik másik H szériás hűtőhöz adott csavar. A házhoz nem adtak hosszú csavarokat, csak kicsiket, de azok tényleg kicsik, és ugyan fel tudtam velük fogadni a radiátort végül, azért örültem volna normálisabbaknak. Viszont így nem tudtam kihasználni a gumigyűrű adta lehetőségeket, hanem a hűtőhöz adott alátétekkel tudtam hasznosítani a csavarokat, mert egyébként azok beestek volna a nyíláson.

Azt nem értem ezek után, hogy ha már úgy tervezik meg ezeket a házakat, hogy felférjen ide bármi, akkor adjanak hozzá több fajta csavart is, hogy nagyobb motivációval induljak neki a dolognak, ne pedig most kelljen megtapasztalnom, hogy bakker van. Aki viszont úgy tesz, ahogy én (tehát felteszi a radit felülre), annak számolnia kell a ténnyel, hogy a műanyag takarólemezt le kell vennie a gép tetejéről, különben sivatagi forróság lesz a radiátorban és a házban egyaránt.

A kábelezéskor semmilyen gond nem adódott, de a jobb elvezethetőség érdekében kivettem az alsó SSD racket, ezáltal oda be tudtam rakni pár nem kívánatos kábelt. Ezen felül ugye oda tudjuk szorítani akár egyesével is az összes kábelt a tálcához, de akkor érdemes biztosra menni, hogy mindent jól kötöttünk be, különben szedhetjük szét az egészet.
Nálam nem annyira rendezett minden, jobban is szétszedhettem volna a dolgokat, de most már sürgetett az idő a cikk befejezésével, ezért nem bonyolítottam jobban a dolgomat, ennyire futotta,

Ami viszont még kimaradt, az a táp mellett található kis rögzítő elem, ami első látásra értelmetlennek tűnik, mert ilyet ugye nem látni a 750D-ben, viszont itt igen. Nos egyszerű a válasz, ahogy azt majd a videóban is látni fogjátok a cikk végén, a ház alapból eléggé "hajlítható", tehát kénytelenek voltak egy ilyen kis rögzítést csinálni oda, hogy ne essen szét, ha esetleg mozgatásra kerül a sor. Nyilván nem ennyire drasztikus a helyzet, de inkább megelőzik a bajt, mint sem utólag cserélik a házat.

Remélem, mindenen alaposan átvettem, ha valaki szerint kimaradt valami, akkor írja meg komment formájában, és bővítem a cikket.

Viszont még mielőtt továbbmennénk, következzék pár kép működés közben.

Esti kivilágítás

Most pedig következzék a mindent eldöntő összegzés, meglátjuk, végeredményben megéri-e a ház ár/érték arányban.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Phanteks Enthoo Pro

    Előbb-utóbb eljön az idő, amikor öregecskedő házunk helyett új kell, lehetőleg hosszú távra, fél pénzzel...

  • Thermaltake Core V21 - kicsiben is nagy

    Moduláris gépház a kompakt rendszereket kedvelő gamereknek avagy egy kissé meghízott a Core V1.

  • Full carbon mATX dobozka

    Meglévő mATX konfigot épitettem be a lehető legkisebb házba, kapott új elő és hátlapot, majd az egészet lefóliáztam.

Előzmények

  • Revoltec Seventy 2 ház bemutató

    A ház jól tükrözi a minőséget, és a használhatóságot, amire tervezték, de a táp elhelyezése problémás és hangos a ventilátora.

  • Beköltözés: Corsair Carbide 300R

    Mindent egybevéve egy igen jó minőségű, könnyen szerelhető, tágas házat kapunk a kb. 20.000 forintért.

  • Cubitek Mini Cube

    Letisztult, elegáns forma és remek belső kialakítás, mindez alumíniummal fűszerezve. Vigyázat, Lian-Li?!